Το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016” του Δήμου Καστοριάς περιλαμβάνει μία σειρά εκδηλώσεων για όλο το καλοκαίρι και χωρίζεται σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη αφορά τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο και η δεύτερη Αύγουστο-Σεπτέμβριο.

Η πρώτη χρονική περίοδο θα περιλαμβάνει:

Ιούνιος

  • Ημέρες Γαστρονομίας στην πλατεία Αποσκέπου. Πρόκειται για ένα μοναδικό χάπενινγκ Καστοριανών γεύσεων, όπου θα παρέχει στους παραγωγούς τοπικών προϊόντων και τους ανθρώπους της γαστρονομίας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων εκπροσώπησης, ανάδειξης, προβολής και δικτύωσης. Με τον τρόπο αυτό η Αντιδημαρχία Τουρισμού κάνει ένα άνοιγμα συνεργασίας με τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων και τους εστιάτορες της περιοχής μας.

Ιούλιος

  • Θερινός Κινηματογράφος σε πλατείες κοινοτήτων, Μαυροχώρι, Μεσοποταμία, Μανιάκοι, Κλεισούρα, Κορέστεια, Πεντάβρυσος, Κεφαλάρι. Μία από τις πιο διαδεμονές μορφές ψυχαγωγίας το καλοκαίρι είναι τα θερινά σινεμά. Η μεγάλη κινηματογραφική οθόνη και ο ξάστερος ουρανός κάνουν τον θερινό κινηματογράφο ιδανικό προορισμό για όλες τις ηλικίες.
  • Παραστάσεις Θεάτρου Σκιών με στόχο την προβολή και τη διατήρηση της παραδοσιακής τέχνης του καραγκιόζη. Στις πλατείες κοινοτήτων Τοιχιού, Μελά, Βασιλειάδας, Οινόης, Λεύκης, Χιλιοδέντρου.
  • Rock Festival στο παλαιό στρατόπεδο Μανιάκων. Στο πλαίσιο του festival θα πραγματοποιηθούν μουσικά happening με DJs και μουσικά συγκροτήματα, από το

χώρο του ελληνικού ροκ. Το festival απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και θα πραγματοποιηθεί σε ένα καινούριο για τα δεδομένα του δήμου εναλλακτικό χώρο.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προσεχώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…