Μετά από 6,5 χρόνια έπεσε η αυλαία της υπόθεσης που είχε συγκλονήσει την Ελλάδα

Μετά από 6,5 χρόνια έπεσε σήμερα η αυλαία στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των οκτώ εφέσεων. Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή  παρά το βαρύ της πένθος χρειάστηκε πολλές φορές να ταξιδέψει στα Γιάννενα  για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των εφέσεων η μητέρα,  ο πατέρας και η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη λύγισαν στη δικαστική αίθουσα καθώς δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Σημειώνεται πως ο πατέρας του είχε συγκλονίσει το ακροατήριο με όσα είχε πει.

Πρωτόδικα οι τρεις από τους οκτώ καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι είχαν καταδικαστεί σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας ενώ για τους υπόλοιπους πέντε η συνολική ποινή που είχε επιβληθεί ήταν φυλάκιση 36 μηνών με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Παράλληλα είχε αθωωθεί ο ένας από τους 9 κατηγορούμενους.

Τι αναφέρει η απόφαση που ανακοινώθηκε μετά την εκδίκαση των οκτώ εφέσεων:

Οι πέντε από τους κατηγορουμένους που ήταν ενήλικες κρίθηκαν ένοχοι όπως πρωτόδικα ενώ για τους τρεις που ήταν ανήλικοι το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

 

Παράλληλα σε έναν από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου καθώς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση έδειξε καλή διαγωγή. Σημειώνεται ότι την ώρα που ανακοινώθηκε από την έδρα η απόφαση η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα για αρκετή ώρα.

Πηγή:  epirus-tv-news.gr

You May Also Like

Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» που περιλαμβάνει και θέματα του Τουρισμού

Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα «Μέτρα για την αντιμετώπιση των…

Αλεξανδρούπολη: Βιασμό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στον 5χρονο

Τα ευρήματα δείχνουν ότι το παιδί έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης – «Δεν θέλει να πάει ξανά στο νηπιαγωγείο», λέει ο πατέρας του

Την κρίση την δημιούργησε η Ευρώπη και όχι ο Πούτιν, δήλωσε ο δήμαρχος Αμβέρσας και έγινε χαμός

«Το Βέλγιο χρεοκόπησε, είμαστε η νέα Ελλάδα» Πανικό προκάλεσε η εφ’ όλης…

Συνεννοήσεις και Navtex Ελλάδας Τουρκίας για τις έρευνες κοντά στην Κάρπαθο – Τι λένε διπλωματικές πηγές του ΥΠΕΞ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πόντισης του ηλεκτρικού καλωδίου που θα συνδέει την Ελλάδα με την Κύπρο και στο σημείο που γίνονται οι έρευνες από το ιταλικό σκάφος υπάρχει ένας σχηματισμός τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Άφησε την κόρη του και πήγε για μπύρες: Ένα απίστευτο περιστατικό

Πατέρας παράτησε σε άγνωστη γυναίκα την μόλις 6,5 ετών κόρη του εν μέσω θεατρικής παράστασης στο Γαλάτσι για να πάει να πιει μπύρες.

Τέλος χρόνου για το IRIS – Έρχονται εντατικοί έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα

Η εγγραφή στην υπηρεσία άμεσων πληρωμών προσφέρει στους επαγγελματίες μία σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Σαν να καθάρισαν το σπίτι με χλωρίνη» λέει η Αστυνομία

Ποια είναι τα ευρήματα, 28 μέρες μετά το έγκλημα – Του πιλότου το…

Ποίες είναι οι προϋποθέσεις για το επίδομα των 399,25 ευρώ μέσω του ΟΑΕΔ και ποιοι οι δικαιούχοι;

Ποίες είναι οι προϋποθέσεις για το επίδομα των 399,25 ευρώ μέσω του…

Μόνιμοι διορισμοί 15.000 εκπαιδευτικών, ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου

Τέλος στα 11 «πέτρινα χρόνια» της αδιοριστίας στη δημόσια εκπαίδευση δίνει η…