Παράταση μερικών ημερών αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων τόσο φυσικών όσο και νομικών προσώπων. 

Όσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα η παράταση δίνεται έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 18 Ιουλίου, ενώ για τα νομικά πρόσωπα η παράταση είναι έως και τις 25 Ιουλίου. 

Υπενθυμίζεται ότι απομένουν ακόμη να υποβληθούν λιγότερες από 150.000 φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων και κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί η μικρή παράταση προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι τελευταίοι φορολογούμενοι χωρίς προβλήματα. 

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται καθώς η αρχική προθεσμία έληξε στις 30 Ιουνίου και η πρώτη παράταση λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα. 

Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών: “εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί συνολικά 5.865.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, από το σύνολο των 6.000.000 που αναμένεται να υποβληθούν. Η διαδικασία υποβολής, από την αρχή της μέχρι και σήμερα, κύλησε ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί σχεδόν κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxis, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δηλώσει από την αρχή το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά. 

Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί.

Οι νέες και οριστικά καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είναι:
1)    Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18.7.2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν και οι φορολογικές δηλώσεις που απομένουν.
2)    Για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25.7.2016.

Νωρίτερα, σε δημοσίευμα με τίτλο “Προς σιωπηρή παράταση των δηλώσεων” το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Λιγότερες από 24 ώρες έχουν απομείνει για να εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων και μένουν να υποβληθούν άλλες περίπου 200.000 δηλώσεις. Στο υπουργείο Οικονομικών δεν ανησυχούν πλέον για τον κίνδυνο μπλακ άουτ στο taxisnet αλλά για καλό και για κακό εξετάζουν σενάρια μιας άτυπης αλλά πολύ σύντομης παράτασης προκειμένου να εξυπηρετηθούν χωρίς προβλήματα και οι τελευταίοι των τελευταίων.

Πιο συγκεκριμένα, στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών έχει πέσει η πρόταση για να παραμείνει το ηλεκτρονικό σύστημα ανοικτό έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής ανοικτό χωρίς να θεωρούνται εκπρόθεσμες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν από σήμερα τα μεσάνυχτα έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Σε κάθε περίπτωση αν αυτό γίνει, θα γίνει σιωπηρώς, χωρίς δηλαδή να υπάρξει κάποια επίσημη απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης ( 14/7 ) είχαν υποβληθεί συνολικά περίπου 5,8 εκατ. φορολογικές δηλώσεις από το σύνολο των 6.020.000 που υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών ότι πρόκειται να υποβληθούν συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι απομένει να υποβληθούν σήμερα και οι τελευταίες περίπου 250.000 δηλώσεις προκειμένου να κλείσει αυτή η βασική φορολογική υποχρέωση των πολιτών.

Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί έχει βεβαιωθεί καθαρό ποσό πρόσθετου φόρου εισοδήματος ύψους 2,8 δις ευρώ. Πιο συγκεκριμένα από τα περίπου 2,2 εκατ. χρεωστικές φορολογικές δηλώσεις έχει βεβαιωθεί πρόσθετος φόρος 3,1 δισ. ευρώ (μέρος φόρος 1.400 ευρώ) ενώ από τα μόλις 1 εκατ. πιστωτικά εκκαθαριστικά προβλέπεται επιστροφή φόρου ύψους περίπου 290 εκατ. ευρώ. Έτσι το καθαρό ποσό που τελικά θα εισπράξει το δημόσιο υπολογίζεται σε περίπου 2,7-2,8 δισ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η Ε.Ε. αποσύρει τα έκτακτα μέτρα στην αγορά ηλεκτρισμού

Τι σημαίνει η απόφαση για την Ελλάδα

Επίδομα 800 ευρώ και όχι 534 στους εργαζόμενους – Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ σε ανέργους ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Επίδομα 800 ευρώ και όχι 534 στους εργαζόμενους – Έκτακτο επίδομα 400…

Αναρτήθηκαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019: Στο TAXISnet η Χριστουγεννιάτικη «λυπητερή»

Αναρτήθηκαν σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στο TAXISnet τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2019 και…

Σήμερα καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε επιπλέον 2.311 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Σήμερα καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε επιπλέον 2.311 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που κατάρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Που θα πάνε πετρέλαιο και φυσικό αέριο – Οι εκτιμήσεις των οίκων

Table of Contents Hide Που θα πάνε πετρέλαιο και φυσικό αέριο –…

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους 30-55 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία

Σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ τα αποτελέσματα αξιολόγησης…

Νέοι δικαιούχοι για το επίδομα 800 ευρώ – Δείτε την απόφαση

Νέοι δικαιούχοι για το επίδομα 800 ευρώ – Δείτε την απόφαση

Παράταση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα ανέργων γουνοποιών

Ενημέρωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας