Ο εθελοντικός οργανισμός “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying), ως κοινωνικό φαινόμενο, αποτελεί πραγματικότητα και απασχολεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και συνολικά την ελληνική κοινωνία, αλλά και με ευκαιρία την θεσμοθετημένη πανελλήνια ημέρα ενάντια στην σχολική βία (6 Μαρτίου), υλοποίησε προγραμματισμένη ημερίδα, στις 04-3-2016,  με θέμα “Σχολικός Εκφοβισμός: Πρόληψη και Αντιμετώπιση” μετά  από πρόσκληση της Δ/ντριας του  Γυμνασίου Κορησούς κυρίας ΚΑΛΙΤΣΗ Φιλία και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο του ” Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί ” ,κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, να παρουσιάσει τις δράσεις του εθελοντικού οργανισμού και να ζητήσει την συστράτευση και της σχολικής κοινότητας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.
Από την ψυχολόγο του οργανισμού μας, κ. ΜΑΛΕΑ Γεωργία, παρουσιάστηκαν όλες οι πτυχές, θεωρητικές και πρακτικές του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και διατυπώθηκαν χρήσιμες προτάσεις. Αναζητήθηκαν οι ρόλοι και οι ευθύνες των εκπαιδευτικών και αναλύθηκε το προφίλ των θυμάτων, των θυτών και των παρισταμένων, στις περιπτώσεις βίας κατά των μαθητών, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη για συνεργασία όλων όσων από θέση ευθύνης εμπλέκονται στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, με σκοπό την  προστασία των δικαιωμάτων του κάθε παιδιού.

 

Η διοίκηση του εθελοντικού οργανισμού ευχαριστεί θερμά:

Την Γυμνασιάρχη του  Γυμνασίου Κορησού, κα. ΚΑΛΙΤΣΗ Φιλία, για την πρόσκληση και την φιλοξενία της εκδήλωσης.

Την υπεύθυνη για την ημερίδα εκπαιδευτικό κα.  ΜΕΛΛΙΟΥ Βασιλική για την πρόσκληση, την φιλοξενία και την συνεργασία.

Τον υπεύθυνο σχολικών προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  και εκπαιδευτικό κ. ΣΑΒΒΙΔΗ Χαράλαμπο και την εκπαιδευτικό κα.  ΚΑΡΚΟΥ Αρετή για την υποδοχή και την φιλοξενία.

Την εισηγήτρια κ. ΜΑΛΕΑ Γεωργία, ψυχολόγο του οργανισμού για τις εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις της.

Και το νεαρό ακροατήριο του Γυμνασίου Κορησού και τους γονείς που παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή την ημερίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.