Η μεγαλύτερη κιθαριστική σχολή του κόσμου. Η Ελληνική κιθαριστική σχολή, αποκτά έναν ακόμη κιθαριστικό θεσμό. Το Ωδείο Απόλλων Καστοριάς και ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών, διοργανώνουν ένα ακόμη Φεστιβάλ Κιθάρας, με ιδιαίτερο συμβολισμό, στην Μακεδονία μας. Συμμετέχουν μερικοί εκ των σημαντικότερων Ελλήνων κιθαριστών (καθηγητών και σολίστ). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, Συναυλίες, Σεμινάρια για κάθε επίπεδο,  Εκθέσεις Κιθάρας, Διαγωνισμούς και όλα αυτά στην ωραιότερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, την Καστοριά. Στο 1ο Φεστιβάλ, θα συνυπάρξουν, για πρώτη φορά στις 25/3/2015, κιθαριστικές ορχήστρες και μουσικά σύνολα, από όλη την Μακεδονία, αλλά και την Θεσσαλία, ενώ την επόμενη μέρα 26/3/2015, θα εμφανισθούν για πρώτη φορά οι Κιθαριστικές Ορχήστρες Δυτικής Μακεδονίας και  Καστοριάς, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη, με την σύμπραξη όλων των μελών, των κιθαριστικών ορχηστρών. Κιθαριστική πανδαισία στην ξεχασμένη Ελλάδα, που τόσο την έχει ανάγκη. Σας περιμένουμε να την ζήσετε μαζί μας.

 

Το δικαίωμα συμμετοχής για τα μέλη του φεστιβάλ είναι 50 € και περιλαμβάνει την παρακολούθηση όλων των συναυλιών, μαθήματα σεμιναρίων,  και την συμμετοχή στους διαγωνισμούς όλων των κατηγοριών. Το δικαίωμα συμμετοχής για τα μερικώς μέλη του φεστιβάλ είναι 30 € και περιλαμβάνει την παρακολούθηση όλων των συναυλιών, και την συμμετοχή στον διαγωνισμό κιθαριστικών συνόλων. Το κόστος διαμονής και διατροφής για τα μέλη του φεστιβάλ, αν επιθυμούν, να διαμένουν, στο Ξενοδοχείο PETRA, στην πόλη της Καστοριάς, είναι 50 € το άτομο σε 3κλινο ή 4κλινο δωμάτιο, για 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό, από το βράδυ της 25/3/2016, ως το πρωινό της 27/3/2016.

Προθεσμία Δηλώσεων Συμμετοχής ως 24/3/2016

 

Tο δικαίωμα συμμετοχής και το ποσό διαμονής-διατροφής, αποστέλλεται με κατάθεση στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, στον Αριθμό Λογαριασμού 5243-013286-289, ΙΒΑΝ: GR44 0172 2430 0052, 289, στο όνομα Πέτρος Ρίστας. Το δελτίο συμμετοχής, μαζί με την απόδειξη κατάθεσης, αποστέλλονται φωτοτυπημένα στο FAX: 210 4913025.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

 

Α΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΣΟΛΙΣΤ

Ανεξαρτήτου ηλικίας (διπλωματούχοι, πτυχιούχοι, κλπ), ελεύθερο πρόγραμμα της επιλογής του διαγωνιζόμενου διάρκειας έως 15 λεπτά.

 

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΜΕΧΡΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 17  ΕΤΩΝ

Για όσους γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1999 ελεύθερο πρόγραμμα της επιλογής του διαγωνιζόμενου διάρκειας έως 10 λεπτά.

 

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΜΕΧΡΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 13  ΕΤΩΝ

Για όσους γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2003 ελεύθερο πρόγραμμα της επιλογής του διαγωνιζόμενου διάρκειας έως 10 λεπτά.

 

ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΝΟΛΩΝ

 

Α΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Ανεξαρτήτου ηλικίας, ελεύθερο πρόγραμμα έως 10 λεπτά.

 

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΜΕΧΡΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 13  ΕΤΩΝ

 

Για όσους γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2003 ελεύθερο πρόγραμμα έως 7 λεπτά.

ΟΡΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

  1. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος κιθαριστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  2. Η εμφάνιση των διαγωνιζόμενων θα γίνει με αλφαβητική σειρά.
  3. Στις Β΄ & Γ΄ Κατηγορίες, θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης της ηλικίας των διαγωνιζόμενων (αστυνομική ταυτότητα, πιστοποιητικό γέννησης κλπ)
  4. Η Επιτροπή του Διαγωνισμού έχει το δικαίωμα να διακόψει τους διαγωνιζόμενους αν το πρόγραμμά τους υπερβεί την διάρκεια που ορίζει ο κανονισμός.
  5. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος και στις 2 κατηγορίες του Διαγωνισμού, αλλά με διαφορετικό πρόγραμμα.

 

 

 

 

ΒΡΑΒΕΙΑ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ   ΣΥΝΟΛΩΝ

ΕΠΑΘΛΑ

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΩΣ 13 ΕΤΩΝ

A’  ΒΡΑΒΕΙΟ

ΚΙΘΑΡΑ ΑΞΙΑΣ 150 €

του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ του Κατασκευαστή Πιάνων

ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΤΣΑΒΙΑ

Β’  ΒΡΑΒΕΙΟ & Γ’  ΒΡΑΒΕΙΟ

ΕΠΑΘΛΑ

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΩΣ 17 ΕΤΩΝ

A’  ΒΡΑΒΕΙΟ

ΚΙΘΑΡΑ ΑΞΙΑΣ 300 €

του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΜΗΔΑ

Β’  ΒΡΑΒΕΙΟ

ΒΙΒΛΙΑ ΑΞΙΑΣ  100 €

του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ PANAS  MUSIC

Γ’  ΒΡΑΒΕΙΟ

ΒΙΒΛΙΑ ΑΞΙΑΣ  50 €

του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ PANAS  MUSIC

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ   ΣΟΛΙΣΤ

A’  ΒΡΑΒΕΙΟ

ΚΙΘΑΡΑ ΑΞΙΑΣ 450 €

του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ PANAS MUSIC

& ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΩΣ  ΣΟΛΙΣT  ΣΤΟ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  2017

Β’  ΒΡΑΒΕΙΟ

ΒΙΒΛΙΑ ΑΞΙΑΣ  100 €

του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΜΗΔΑ

Γ’  ΒΡΑΒΕΙΟ

ΒΙΒΛΙΑ ΑΞΙΑΣ  100 €

του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΜΗΔΑ

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  25/3/2016

20.30-22.00

 Έναρξη Φεστιβάλ

Συναυλία Κιθαριστικών Συνόλων

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  26/3/2016

10.30-12.00

Διαγωνισμός Κιθαριστικών Συνόλων

 

12.00-13.30

Διαγωνισμός ως 15 ετών

 

13.30-14.30

Διαγωνισμός  Σολίστ

 

20.30-22.00

Ρεσιτάλ

Συναυλία Κιθαριστικής Ορχήστρας

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  27/3/2016

10.30-13.30

Σεμινάρια

Πάνω από 100 βιρτουόζοι σε ένα από τα μεγαλύτερα κιθαριστικά φεστιβάλ

Ξεπέρασαν τις 100 συμμετοχές, οι κιθαρίστες που θα συμμετέχουν και θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στην μαγευτική Καστοριά, από 25-27 Μαρτίου 2016.

Επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, είναι ο «Θρύλος» της κιθάρας, Βαγγέλης Μπουντούνης, που θα συμπράξει με τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Μάρω Ραζή Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Κιθαριστικής Ακαδημίας Παρνασσού,  και Μιχάλη Σουρβίνο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, διευθύνοντας τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Δυτικής  Μακεδονίας και Καστοριάς, που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, στην πρώτη τους εμφάνιση, στο κοινό της Μακεδονίας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ωδείο Απόλλων, υπό την διεύθυνση του Ισίδωρου και της Γιούλας Αντωνίου, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο γνωστός Συνθέτης – Κιθαριστής και Διευθυντής του περίφημου Βεροιώτικου μουσικού συνόλου ArtGuitaristas, Πέτρος Ρίστας.

Στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ, θα εμφανισθούν κιθαριστικές ορχήστρες και μουσικά σύνολα, από όλη σχεδόν την Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Βέροια, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, κ.α.), από την Ήπειρο και από την Θεσσαλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.