Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς ο Προφήτης Ηλίας την Κυριακή ( 7/2 ) το μεσημέρι στο εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας παρουσία πλήθους κόσμου.

Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Αντώνιου, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, οι Αντιδήμαρχοι Καστοριάς Δ. Πετρόπουλος και Ευ. Στεργιόπουλος, η υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι Χριστίνα Λαπόρδα, ο πρόεδρος τους Επιμελητηρίου Χαράλαμπος Καραταγλίδης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Η τυχερή  της ημέρας ήταν η δημοσιογράφος της Νέας Καστοριάς, Δώρα Κωτσοπούλου η οποία κέρδισε εκτός από το φλουρί αυτό του Προφήτη Ηλία, και αυτό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας αλλά και της ομάδας του Μανώλη Χατζησυμεωνίδη.
Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του επίτιμου προέδρου του Προφήτη Ηλία, Ηρακλή Καλλισθένη, ο οποίος κατά την ομιλία του τόνισε πως «χρειαζόμαστε ενότητα και καινοτομίες».
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Κορεντσίδης αφού ευχαρίστησε παρόντες και απόντες κάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να αντιμετωπίσουν από  κοινού την κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τον κλάδο.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Κορεντσίδης μεταξύ άλλων τόνισε:

Το 2016 προμηνύεται επίσης μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά για τον κλάδο της γούνας. Ενός κλάδου που τα τελευταία 2 χρόνια πλήττεται σφοδρά.

Τώρα χρειάζεται υπομονή και επιμονή, με χαμηλούς τόνους και ταπεινότητα, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανατρέψουμε αυτές τις αρνητικές συνθήκες.

Βρισκόμαστε εδώ στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, για τη σημερινή ( 7/2 ) εκδήλωση συμβολικά, γιατί είναι ένα κτίριο που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την χρήση του όλοι οι φορείς του κλάδου.

Γιατί πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα αναβαθμίσει οικονομικά την περιοχή.

Θα προκαλέσει τη δημιουργία δορυφορικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας ώστε να δημιουργήσει σημαντικά έσοδα, με αποτέλεσμα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας.

Θα αναπτύξουμε στην πορεία ως νέο ΔΣ τις δυνατότητες που έχει το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Εξ αρχής και με την ανάληψη των καθηκόντων μας βάλαμε έναν πρωταρχικό στόχο, τη στήριξη του τόπου μας και την εδραίωση ως παραγωγικό κέντρο γούνας της ευρύτερης περιοχής Καστοριάς και Σιάτιστας  που μας ανέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια και τον στόχο αυτό θα τον επιτύχουμε όλοι μαζί.

Σε πρόσφατη εκδήλωση, παρουσιάσαμε τις ενέργειες που έχουμε κάνει για να έχουμε μια επιτυχημένη Διεθνή Έκθεση Γούνας.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι ώστε να ανακοινώσουμε όλες τις καινοτόμες δράσεις που θα γίνουν στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς. ‘’

 

Συνεχίζοντας ο κ. Κορεντσίδης ανακοίνωσε και τα χαρμόσυνα νέα για τα μέχρι έως τώρα αποτελέσματα των διεργασιών που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Γουνοποιών ‘’ Ο Προφήτης Ηλίας ‘’ ενόψει της 41ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας λέγοντας ότι η πληρότητα της εφετινής έκθεσης βρίσκεται ήδη στο 80%  ‘’ Το μόνο που θα σας ανακοινώσουμε σήμερα είναι ότι ο χώρος του κτιρίου έχει καλυφθεί ήδη στο 80% με συμμετοχή μέχρι σήμερα 67 επιχειρήσεων.

Αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας πιο εντατικά.

Επίσης  θα ήθελα να ανακοινώσω σήμερα, την  απόφαση που έχουμε πάρει ως ΔΣ, να παραχωρήσουμε δωρεάν desk, σε όλα ανεξαιρέτως τα πρωτοβάθμια όργανα  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, (Σύνδεσμο Γουνοποιών Σιάτιστας, Σύνδεσμο Γουνοποιών Άργους Ορεστικού, Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών, Σύλλογο Λιανοπωλητών Γούνας, ΕΔΗΚΑ) με στόχο να έχουμε μια ενωτική και συνολική συμμετοχή του κλάδου στην 41η ΔΕΓ Καστοριάς. Έχουμε ήδη αποστείλει την πρόσκληση και περιμένουμε να γίνει αποδεκτή από όλους.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο και να ευχαριστήσω τον κ. Κοσμίδη, για να συνεχίσει και φέτος την πολύ επιτυχημένη δράση της με τους σχεδιαστές μόδας. Στο περίπτερο αυτό θα συμπεριλάβει και τους εκτροφείς.”

Κλείνοντας , ο πρόεδρος κ. Γιάννης Κορεντσίδης ευχαρίστησε όσους βρίσκονται κοντά στον Σύνδεσμο και προσπαθούν μαζί του και με το Δ.Σ. να επιλύσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο κλάδος της γουνοποιίας ‘’ Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την στήριξη και την συνεργασία που έχουμε με τις κυρίες εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο την Κα Τελιγιορίδου και την Κα Αντώνιου, την στήριξη και βοήθεια της Περιφέρειας και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη μας κ. Αδαμόπουλου, όπως επίσης της θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Κας Κούσκουρα και του εντεταλμένου στα θέματα της γούνας κ. Ζυμπίδη, του Δημάρχου μας κ. Αγγελή, του Δημάρχου Άργους Ορεστικού κ. Κεπαπτσόγλου, των Αντιδημάρχων Καστοριάς και Αργους Ορεστικού, όλων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, και των υπηρεσιών των Δήμων, καθώς και όλων των τοπικών φορέων και των σωμάτων ασφάλειας που η βοήθειά τους είναι απαραίτητη.

Όλα αυτά βέβαια υπό την σκέπη του αγιότατου και σεβασμιότατου μητροπολίτου μας κκ Σεραφείμ, που με τις προσευχές του και τις ευλογιές του μας καθοδηγεί.

Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ για άλλη μια φορά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το έργο που επιτελούν ακούραστα και με ιδιαίτερο ζήλο παρουσιάζοντας αντικειμενικά όλα τα ζητήματα του κλάδου.

Να ευχηθώ να έχουμε όλοι Καλή Χρονιά με υγεία, δύναμη και ευημερία.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά. ‘’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…