Με την τελετή απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας με θέμα: “Διαχείριση Κρίσεων σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας» στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Κάτανα, ο οποίος και απένειμε τα πιστοποιητικά επιτυχούς παρακολούθησης στους 150 περίπου συμμετέχοντες, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Μ. Καρυπίδου, του αντιπροέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Ευ. Σίσκου και των διδασκόντων του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος ήταν να παράσχει τα απαραίτητα εφόδια σε άτομα να αποκτήσουν τεκμηριωμένη και αξιοποιήσιμη γνώση για τα είδη, τα χαρακτηριστικά, τις επιπτώσεις και τις μεθοδολογίες αντιμετώπισης των Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών και Κρίσεων που απειλούν τις σύγχρονες κοινωνίες.

Μετά από 60 ώρες παρακολούθησης ήρθε η ώρα της επιβράβευσης και συγχαίρουμε όλους εσάς που αφιερώσατε τα Σαββατοκύριακα σας με συνέπεια στο πρόγραμμα, θυσιάζοντας προσωπικό και οικογενειακό χρόνο” τόνισε ο Ηλίας Κάτανας απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη διαρκούς προετοιμασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων φαινομένων που καθιστούν την πολιτική προστασία αναγκαία.

Αναφερόμενος στην έννοια του εθελοντισμού και στη δημιουργία κουλτούρας πολιτικής προστασίας, ο κ. Κάτανας δεσμεύτηκε στη συνέχιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσα από την ενσωμάτωση της πολιτικής προστασίας στη δια βίου μάθηση, ενώ έδωσε την είδηση της διοργάνωσης του Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτικής Προστασίας το 2018 στην Κοζάνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η αγωνιστική δραστηριότητα του Α.Σ. Άργος Ορεστικό το Σαββατοκύριακο

Η αγωνιστική δραστηριότητα του Α.Σ. Άργος Ορεστικό το Σαββατοκύριακο

Tραχανάς: Παραδοσιακό ελληνικό προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία

Tραχανάς: Παραδοσιακό ελληνικό προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία

Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις για τις συνέργειες Πανεπιστημίου Πατρών – ΤΕΙ Δ. Ελλάδας και Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας – ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας

Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις για τις συνέργειες Πανεπιστημίου Πατρών – ΤΕΙ…

Προκήρυξη του Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) 2016-17

Το μεταπτυχιακό  Μ.Β.Α σε συνεργασία του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας με το Εθνικό Οικονομικό…

 20 Χρόνια Διασυνοριακό Πάρκο Πρεσπών

  20 Χρόνια Διασυνοριακό Πάρκο Πρεσπών 2 λίμνες, 2 δεκαετίες διασυνοριακής συνεργασίας,…

1.874.000 ευρώ για τη συντήρηση της εθνική οδού «ΟΡΙΑ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΗΣ – ΚΟΙΛΑ ΚΟΖΑΝΗΣ» (μέσω Περδίκκα)

  1.874.000 ευρώ για τη συντήρηση της εθνική οδού  «ΟΡΙΑ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΗΣ…

“Περίεργη” κλοπή στο αμαξοστάσιο Καστοριάς

“Περίεργη” κλοπή στο αμαξοστάσιο Καστοριάς. Πέρασε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο και μετά ενημέρωσαν…

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 27 Μαρτίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με 62 θέματα στην ατζέντα της. Ποια αφορούν την Π.Ε. Καστοριάς

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 27 Μαρτίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας…