Σύμφωνα με το υπάρχον προσωπικό του ΕΚΑΒ Κοζάνης από τα 14 νέα ασθενοφόρα που εγκαινίασε ο Παύλος Πολάκης, μόνο τα μισά θα λειτουργήσουν.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν αναπληρωματικά σε περίπτωση βλάβης, μιας και δεν υπάρχουν διασώστες για να τα κινήσουν. Φυσικά σε αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια δεν αναφέρθηκε ο υπουργός, παρά προτίμησε τις αοριστίες για τις μίζες, όταν ως γνωστόν τρεις εταιρίες για πέντε χρόνια κονταροχτυπιούνταν  στα δικαστήρια για τα εν λόγω ασθενοφόρα. Με αυτοδιοικητικούς και βουλευτές να προπαγανδίζουν τώρα  τις βαρύγδουπες δηλώσεις του. Μάλιστα από πλευράς της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διαμήνυσε ότι με ιδίους πόρους θα προσλάβει με οχτάμηνες συμβάσεις διασώστες, όπως είχε υποσχεθεί  και με τους γιατρούς με το περίφημο  επίδομα σίτισης και στέγασης.
Με την κυβέρνηση να προσπαθεί για μια ακόμη φορά με φτηνά μπαλώματα να μεταθέσει οδηγούς των ΟΤΑ στο τιμόνι των ασθενοφόρων, οι οποίοι δεν έχουν καμία εμπειρία και καμία αίσθηση του επείγοντος. Να θυμίσουμε ότι σύντομα θα προκηρυχθούν και 100 θέσεις διασωστών σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων μόνο 3 θα αφορούν τη Δυτική Μακεδονία, 2 την Καστοριά και 1 την Πτολεμαΐδα. Ένας αστείος αριθμός μπροστά στις υπάρχουσες ελλείψεις, οι οποίες ακόμα και με 3-5 μεταθέσεις δεν θα αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση.


Δίπλα σε αυτά τα 14 ασθενοφόρα να προσθέσουμε και δύο ακόμα που είχαν προστεθεί στο Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο, με τον αριθμός τους να κρίνεται πια άκρως ικανοποιητικός χωρίς όμως την ανάλογη στελέχωση σε προσωπικό.

Πηγή: prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

 “7 Παράγραφοι και 7 Υστερόγραφα” : Η απάντηση του Συνδυασμού “ώρα για δουλειά” στην απέλπιδα προσπάθεια παραπληροφόρησης από την αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης

 “7 Παράγραφοι και 7 Υστερόγραφα” : Η απάντηση του Συνδυασμού “ώρα για…

Το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης έστειλε η Αστυνομία Καστοριάς

Το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης έστειλε η Αστυνομία Καστοριάς

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Intracom Telecom

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και της Intracom Telecom

Η Βράβευση των Αριστούχων Μαθητών Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

Για   ακόμη μια χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  σε συνεργασία με τον…

Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμου Καστοριάς: Το σημερινό Πρόγραμμα και μία σημαντική ενημέρωση  για τον τρόπο παρουσίας κοινού σε κάποιες από τις επόμενες εκδηλώσεις 

Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμου Καστοριάς: Το σημερινό Πρόγραμμα και μία σημαντική ενημέρωση…

Αίτημα του Δήμου Άργους Ορεστικού προς τη ΡΑΕ για άδεια παραγωγής ενέργειας

  Αίτημα του Δήμου Άργους Ορεστικού προς τη ΡΑΕ για άδεια παραγωγής…

«Χρόνια τώρα αγωνίζομαι για το καλό της παράταξης και βρίσκομαι σταθερά δίπλα στους πολίτες»

Δήλωση της Μαρίας Αντωνίου για την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου στην Καστοριά