Σύμφωνα με το υπάρχον προσωπικό του ΕΚΑΒ Κοζάνης από τα 14 νέα ασθενοφόρα που εγκαινίασε ο Παύλος Πολάκης, μόνο τα μισά θα λειτουργήσουν.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν αναπληρωματικά σε περίπτωση βλάβης, μιας και δεν υπάρχουν διασώστες για να τα κινήσουν. Φυσικά σε αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια δεν αναφέρθηκε ο υπουργός, παρά προτίμησε τις αοριστίες για τις μίζες, όταν ως γνωστόν τρεις εταιρίες για πέντε χρόνια κονταροχτυπιούνταν  στα δικαστήρια για τα εν λόγω ασθενοφόρα. Με αυτοδιοικητικούς και βουλευτές να προπαγανδίζουν τώρα  τις βαρύγδουπες δηλώσεις του. Μάλιστα από πλευράς της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διαμήνυσε ότι με ιδίους πόρους θα προσλάβει με οχτάμηνες συμβάσεις διασώστες, όπως είχε υποσχεθεί  και με τους γιατρούς με το περίφημο  επίδομα σίτισης και στέγασης.
Με την κυβέρνηση να προσπαθεί για μια ακόμη φορά με φτηνά μπαλώματα να μεταθέσει οδηγούς των ΟΤΑ στο τιμόνι των ασθενοφόρων, οι οποίοι δεν έχουν καμία εμπειρία και καμία αίσθηση του επείγοντος. Να θυμίσουμε ότι σύντομα θα προκηρυχθούν και 100 θέσεις διασωστών σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων μόνο 3 θα αφορούν τη Δυτική Μακεδονία, 2 την Καστοριά και 1 την Πτολεμαΐδα. Ένας αστείος αριθμός μπροστά στις υπάρχουσες ελλείψεις, οι οποίες ακόμα και με 3-5 μεταθέσεις δεν θα αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση.


Δίπλα σε αυτά τα 14 ασθενοφόρα να προσθέσουμε και δύο ακόμα που είχαν προστεθεί στο Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο, με τον αριθμός τους να κρίνεται πια άκρως ικανοποιητικός χωρίς όμως την ανάλογη στελέχωση σε προσωπικό.

Πηγή: prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…