Τέθηκαν σε λειτουργία το μεσημέρι της Τετάρτης ( 6/7 ) οι φωτεινοί σηματοδότες στην κεντρική διασταύρωση μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ( πρώην Νομαρχία ) τα οποία φανάρια είχαν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω βλάβης τον περσινό Απρίλιο. Μιας βλάβης η οποία όσο και να σας φανεί περίεργο προκλήθηκε από ποντίκια που έφαγαν τα εσωτερικά καλώδια του στύλου.

Όλο αυτό τον καιρό υπήρχαν σκέψεις από την πλευρά του Δήμου να δημιουργηθεί κόμβος στο σημείο εκείνο ο οποίος θα βοηθούσε, σκέψεις που όμως δεν καρποφόρησαν λόγω του ότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία του, κάτι που θα συνεχιστεί να εξετάζεται για να λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα με την αυξημένη κίνηση που πολλές φορές δημιουργείται και από τα φανάρια.

Η επαναλειτουργία των φαναριών στο κεντρικό σημείο της πόλης της Καστοριάς ‘’ δίχασε ‘’ τους Καστοριανούς θα λέγαμε , καθώς εδώ και 1,5 χρόνο που δεν λειτουργούσαν ο κόσμος και κυρίως οι οδηγοί έβλεπαν να διεξάγεται η κυκλοφορία χωρίς προβλήματα.

Το μόνο σίγουρο από την επαναλειτουργία των φαναριών είναι ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς, αλλά και στους πεζούς που θα κινηθούν στο συγκεκριμένο σημείο μιας και τα συγκεκριμένα φανάρια είχαν πολύ καιρό που ήταν εκτός λειτουργίας.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν θα μπορέσει η επισκευή των φαναριών να δώσει τη λύση στην αποσυμφόρηση της κίνησης ή αν θα προστεθεί ένα ακόμα πρόβλημα στους ήδη γεμάτους από κίνηση δρόμους της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.