Με διαδικαστικά θέματα και ειδικότερα, σαν κύριο θέμα συζήτησης τη συμμετοχή της ΠΕΔ στην Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας συνεδρίασε το όργανο, το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Ιουλίου, με παρόντες τους δημάρχους και αυτοδιοικητικούς της περιοχής που μετέχουν στη συνεδρίαση.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόταση της  ΔΙΑΔΥΜΑ για δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων & ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ στα επίσης σημαντικά θέματα της συνεδρίασης είναι η Υποβολή Πρότασης Έργου στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία, για θέματα πυρασφάλεια ς.  “Η ΠΕΔ είναι μέτοχος στην εταιρεία Τουρισμού και οφείλει να παίρνει αποφάσεις για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή να στηρίξει οικονομικά ή και άλλες δράσεις, προβολής έργου των δήμων”, σημείωσε σχετικά η κ. Βρυζίδου .

Επίσης, την ΠΕΔ απασχόλησε σαν θέμα συζήτησης ο νέος κώδικας δήμων, με την ίδια να λέει πως “το νομοσχέδιο “Σκούπα” να περιλαμβάνει τα πάντα, γιατί πολλές φορές οι δημοτικές αρχές του παρελθόντος και οι σημερινές, έχουν επισημάνει δυσλειτουργίες και πολλά θέματα δεν είναι λυμένα, προσπαθώντας να δώσουμε απαντήσεις στα δικαστήρια.


Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας με την Αλβανία, η κ. Βρυζίδου, σημείωσε πως εκμεταλλεύεται η Δυτική Μακεδονία τα εν λόγω  προγράμματα, προκειμένου “εκτός από γνώση και συνεργασία, να ωφεληθούν επί της ουσίας οι δύο πλευρές”, όπως τόνισε, για ένα θέμα που αφορά την περιοχή, μιας και η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στα σύνορα.  

Πηγή: prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…