Με τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πολύ αξιόλογη προσπάθεια του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας στη στήριξη ουσιαστικών αναπτυξιακών θεμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη στο κτίριο του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Υπήρξε ανάλυση των πρωτοβουλιών και θέσεων του ΤΕΕ από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής σε σχέση με τις ιδιαίτερα αξιόλογες πρωτοβουλίες του ΤΕΕ στη Δυτική Μακεδονία για μια σειρά αναπτυξιακών θεμάτων.

Συζητήθηκε το θέμα της ανεργίας και υποαπασχόλησης των μηχανικών και των επιστημόνων και συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη είναι η μόνη διέξοδος για την μείωση της ανεργίας.

Ο Θέμης Μουμουλίδης τόνισε ότι «οφείλουμε να συνδιαμορφώνουμε και όχι να αναθέτουμε οράματα», θέση η οποία κοινή αντίληψη και του ΤΕΕ λόγω του ρόλου του ως Επιστημονικό Επιμελητήριο.

Ο βουλευτής Κοζάνης ζήτησε από το ΤΕΕ να συνεχίσει την αξιόλογη προσπάθειά του στηρίζοντας τους φορείς της Περιφέρειας και τόνισε το ρόλο που πρέπει να έχουν οι επιστήμονες στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού πλαισίου της Περιφέρειας και της χώρας Ιδιαίτερα οι μηχανικοί λόγω του γνωστικού τους αντικειμένου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους εναλλακτικούς πόλους ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ αυτών και της λίμνης Πολυφύτου, τη στήριξη της ΔΕΗ δεδομένου του ενεργού ρόλου που έχει σήμερα στην περιοχή αλλά και του αναβαθμισμένου ρόλου που πρέπει να επιτελέσει συνεισφέροντας στις αναπτυξιακές προτεραιότητες της περιοχής.

Αναλύθηκε η θέση του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας και οι ενέργειες δράσεις που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια για την αξιοποίηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς.

Συμφωνήθηκε να επαναληφθεί ανάλογη συνάντηση το επόμενο διάστημα και το ΤΕΕ είναι χρήσιμο να αναλάβει πρωτοβουλίες ανοικτών συζητήσεων για αναπτυξιακά θέματα της Περιφέρειας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…