Τις ηρωίδες γυναίκες της Πίνδου, που έδωσαν τον δικό τους αγώνα στα βουνά της Ηπείρου την εποποιία του 1940 τίμησε στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση μνήμης, ο δήμος Κόνιτσας στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στη Φούρκα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που έχει στηθεί στο ύψωμα με τις προτομές των ηρώων αξιωματικών Κων. Δαβάκη και Αλεξ. Διάκου.

Ακολούθησε σύντομη τοπογραφική ενημέρωση και ομιλία από τον δημοτικό σύμβουλο Κόνιτσας Αθανάσιο Λάκκα και η αναπαράσταση της πορείας των γυναικών της Πίνδου και του τραυματισμού του Κωνσταντίνου Δαβάκη, που ήταν διοικητής του ορεινού αποσπάσματος της Πίνδου, από τα εχθρικά πυρά.

Η αναπαράσταση έγινε από γυναίκες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κόνιτσας.
Ακολούθησε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του χωριού και υποδοχή τους από τον δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρ. Παπασπύρου, και στη συνέχεια βράβευση γυναικών της Πίνδου και συγγενικών τους προσώπων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και οι δήμαρχοι Χάλκης Δωδεκανήσου, τόπος καταγωγής του υπολοχαγού Αλέξανδρου Διάκου και ο δήμαρχος Νεστορίου Καστοριάς, που ανακοίνωσαν την απόφαση αδελφοποίησης των δύο δήμων.

Στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια, το δήμο Κόνιτσας και την Τοπική Κοινότητα Φούρκας παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας  κ.  Ανδρέας Παπασπύρου, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος, οι Δήμαρχοι Νεστορίου Καστοριάς και Χάλκης Δωδεκανήσου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μάκης Χατζηεφραιμίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Φούρκας, Κεφαλοχωρίου, Αγίας Παρασκευής και Σαμαρίνας Γρεβενών, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών,  φορέων κ.ά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Το σημερινό πρόγραμμα του 9ο RALLY GREECE OFFROAD περιλαμβάνει το Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο για όλα τα πληρώματα και οχήματα όλων των κατηγοριών. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να διαρκέσει έως τις 17:00.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

ΝΟΔΕ Καστοριάς: Παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων

ΝΟΔΕ Καστοριάς: Παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων

Ενημέρωση από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Καστοριάς για τα έντυπα μετακίνησης από και προς τα μελισσοκομεία

Ενημέρωση από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Καστοριάς για τα έντυπα μετακίνησης…

Απογευματινά ραντεβού για Τεστ Παπανικολάου στο Κέντρο Υγείας Καστοριάς

Απογευματινά ραντεβού για Τεστ Παπανικολάου στο Κέντρο Υγείας Καστοριάς

Τριετές μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ

Το τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ τελέσθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου…

Συνάντηση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού και του προϊσταμένου του Δημοτικού Σφαγείου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη και…

«Οδηγίες προστασίας από καύσωνα» από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνει τους πολίτες για…

Διαδικτυακή εκδήλωση για τη Διεθνή ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Με θέμα: «Έμφυλη Βία και σεξουαλική παρενόχληση στα ΑΕΙ: Αιτίες και πρόληψη»

Νέος Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς ο Μπαλταγιάννης Στέφανος

Το Σάββατο  27-5-2017 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του…