Τις ηρωίδες γυναίκες της Πίνδου, που έδωσαν τον δικό τους αγώνα στα βουνά της Ηπείρου την εποποιία του 1940 τίμησε στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση μνήμης, ο δήμος Κόνιτσας στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στη Φούρκα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που έχει στηθεί στο ύψωμα με τις προτομές των ηρώων αξιωματικών Κων. Δαβάκη και Αλεξ. Διάκου.

Ακολούθησε σύντομη τοπογραφική ενημέρωση και ομιλία από τον δημοτικό σύμβουλο Κόνιτσας Αθανάσιο Λάκκα και η αναπαράσταση της πορείας των γυναικών της Πίνδου και του τραυματισμού του Κωνσταντίνου Δαβάκη, που ήταν διοικητής του ορεινού αποσπάσματος της Πίνδου, από τα εχθρικά πυρά.

Η αναπαράσταση έγινε από γυναίκες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κόνιτσας.
Ακολούθησε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του χωριού και υποδοχή τους από τον δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρ. Παπασπύρου, και στη συνέχεια βράβευση γυναικών της Πίνδου και συγγενικών τους προσώπων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και οι δήμαρχοι Χάλκης Δωδεκανήσου, τόπος καταγωγής του υπολοχαγού Αλέξανδρου Διάκου και ο δήμαρχος Νεστορίου Καστοριάς, που ανακοίνωσαν την απόφαση αδελφοποίησης των δύο δήμων.

Στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια, το δήμο Κόνιτσας και την Τοπική Κοινότητα Φούρκας παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας  κ.  Ανδρέας Παπασπύρου, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος, οι Δήμαρχοι Νεστορίου Καστοριάς και Χάλκης Δωδεκανήσου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μάκης Χατζηεφραιμίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Φούρκας, Κεφαλοχωρίου, Αγίας Παρασκευής και Σαμαρίνας Γρεβενών, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών,  φορέων κ.ά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…