Το μήνυμα της επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς, για την έναρξη του Παιδικού Πρωταθλήματος “VELLE travel”  και Προ Παιδικού Πρωταθλήματος “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ & ART BOX”

Σαν Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες ώστε να αναδείξουμε το ταλέντο την ικανότητα και την ανάπτυξη των  αυριανών σωστών αθλητών, διοργανώνοντας  αυτά τα πρωταθλήματα, ώστε να αρχίσουν σταδιακά να δομούν βασικές έννοιες, όπως την αποδοχή και την αυτοεκτίμηση.

Θεωρούμε πως η διεξαγωγή αυτών των πρωταθλημάτων είναι κυρίαρχο γεγονός για την πρόοδο και αναβάθμιση του ποδοσφαίρου, καθώς η «ευθύνη» της πρώτης επαφής αλλά και της συνέχισης της σχέσης, είναι στοιχεία τα οποία πρέπει να δουλεύει ο κάθε προπονητής, αφού η στάση του θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση που θα αποκομίσει ο αθλητής, στην πρώτη επαφή φεύγοντας από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και περνώντας στο αγωνιστικό έχοντας τά εφόδια του τίμιου και δίκαιου παιχνιδιού.
«Στόχος και σκοπός η εξέλιξη όλων μας»

Εάν θέλουμε να δώσουμε προοπτική στο άθλημα και να το βγάλουμε από το αδιέξοδό του, πρέπει πάση θυσία να προστατέψουμε αυτά τα πρωταθλήματα.

Πιστεύουμε ότι σε αυτά τα πρωταθλήματα το ζητούμενο πρέπει να είναι η συμμετοχή η ευχαρίστηση η διαμόρφωση του χαρακτήρα του κάθε παιδιού και όχι απαραίτητα η νίκη και ο πρωταθλητισμός. Ο στόχος όλων μας πρέπει να  είναι ένας και μάλλον κοινός!! Να κερδίσει το παιδί όσα περισσότερα γίνεται από το αθλητικό περιβάλλον, να βοηθηθεί στη διαμόρφωση λειτουργικών στοιχείων της προσωπικότητας και κοινωνικοποίησης, διασφαλίζοντας ως ένα βαθμό ότι θα είναι σωματικά υγιής και ψυχοκοινωνικά σε διαδικασία διαρκούς ανάπτυξης. Και κυρίως: ότι Θα περνάει καλά και θα του αρέσει αυτό που κάνει!!
Ο προπονητής είναι αυτός που θα μεταδώσει την σιγουριά και την θετική διάθεση στο παιδί, ώστε να παραμείνει στο χώρο, επιλέγοντας το περιβάλλον του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου  ως μια από τις κύριες δραστηριότητές  του.  Ένας σημαντικός παράγοντας στην απόδοση και στην παραμονή στο χώρο, ενός νεαρού ποδοσφαιριστή είναι η ψυχολογία, είναι η επιβράβευση, βασικό να καταλάβουμε και να καταλάβει και ο ίδιος πως το ποδόσφαιρο, πάνω απ’ όλα, είναι ένα παιχνίδι, είναι θέαμα, είναι γιορτή, είναι πολιτισμός.
Για την επιτροπή Πρωταθλήματος

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Δημητριάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αγιασμός Κέντρου Νεότητος Ι.Μ. Καστορίας

Ἡ Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας ἀνακοινώνει ὅτι τήν Τετάρτη 12 Ὀκτωβρίου 2022 καί…

Λειτουργία νέων τμημάτων στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς

Λειτουργία νέων τμημάτων στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς

Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

ΑΣ Καστοριάς: Αναβολή των αγώνων και των προπονήσεων όλων των τμημάτων

ΑΣ Καστοριάς: Αναβολή των αγώνων και των προπονήσεων όλων των τμημάτων

Δωρεά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης

Δωρεά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης

Στις 28 Οκτωβρίου μπαίνουν στο Κύπελλο οι ομάδες των Ενώσεων. Από την ΕΠΣ Καστοριάς ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας

  Στις 28 Οκτωβρίου μπαίνουν στο Κύπελλο οι ομάδες των Ενώσεων. Από…

Ποια λίμνη του Κόμο; Αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη, οδικώς στην Καστοριά και στη λίμνη της Καστοριάς. Θα το πούμε παντού, σε όλη την Ευρώπη.

Κικίλιας: «Η Καστοριά είναι ένας ευλογημένος τόπος. Είναι η ¨Βυζαντινή αρχόντισσα¨

 Ε.Π.Σ. Καστοριάς: Το πρόγραμμα των αγώνων Κυπέλλου

 Ε.Π.Σ. Καστοριάς: Το πρόγραμμα των αγώνων Κυπέλλου