Τρίκαλα: Ζευγάρι είχε στη λίστα γάμου όχημα μεταφοράς ΑμεΑ που πρόσφερε σε Δομή του Δήμου Τρικκαίων

Σε πράξη μετουσιώθηκε η εξαίρετη πρωτοβουλία δύο νέων ανθρώπων, να δωρίσουν χρήματα που έλαβαν αντί δώρου για τον γάμο τους. Οι Αλέξανδρος Γκοργκόλης και Μαρία Μπαλαμώτη πριν δύο χρόνια, ενώθηκαν «εις σάρκαν μίαν». Αντί δώρων, όμως ζήτησαν από τους προσκεκλημένους, να προσφέρουν χρήματα σε λογαριασμό που θα όδευε στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων!

Αυτά τα χρήματα, με την πρόσθετη συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων, μετουσιώθηκαν σε ένα όχημα μεταφοράς ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ ΜΝΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων.

Είναι ένα υπερσύγχρονο όχημα, που ικανοποιεί τις ανάγκες μεταφορών των ΑμεΑ από και προς το ΚΔΑΠ, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες του Κέντρου, πλήρως εξοπλισμένο και προσεκτικά διαρρυθμισμένο για ΑμεΑ, πιο σύγχρονο από το παλαιότερο υπάρχον.

Το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2020, δύο χρόνια αφ’ ότου το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων αποδέχθηκε τη δωρεά, ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί επισήμως το όχημα.

Στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ευχαρίστησε θερμότατα τους δύο δωρητές, τονίζοντας, τόσο την κοινωνική προσφορά αυτής της πράξης, όσο και τη σημασία των δωρεών στον Δήμο, που αφορούν βεβαίως το κοινωνικό σύνολο. Επεσήμανε, δε, την προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων να εξασφαλιστεί ακόμη ένα όχημα, για τις ανάγκες του ΚΔΑΠ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Γκοργκόλης και η οδοντίατρος Μαρία Μπαλαμώτη, λιτά τόνισαν ότι είναι ευτυχείς που το συγκεκριμένο δώρο γάμου, «μεταλλάχθηκε» στο συγκριμένο όχημα, που στηρίζει τους συμπολίτες ΑμεΑ.  Επισήμανα, επίσης, και ευχαρίστησαν τους καλεσμένους του γάμου τους, που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία τους, ενισχύοντας ακλόμη περισσότερο την κοινωνική συνοχή.

Η μικρή γιορτή στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ έγινε με παρόντα τα μέλη της πρωινής βάρδιας και ιθυνόντων της απογευματινής βάρδιας, καθώς συνολικά το ΚΔΑΠ φιλοξενεί 50 συμπολίτες ΑμεΑ.

Παρέστησαν, η τ. αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου και η αντιδήμαρχος Εργων κ. Βασιλένα Μητσιάδη το προσωπικό του ΚΔΑΠ, γονείς και φιλοξενούμενοι στη Δομή του Δήμου Τρικκαίων.

trikalaview.gr

You May Also Like

Είδος πολυτελείας το γάλα: Σχεδόν διπλάσια τιμή σε σχέση με την Ευρώπη

Τρόφιμα, ένδυση και υγεία γίνονται το μεγάλο αγκάθι για τους Έλληνες.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο υψώθηκε στη λίμνη Πλαστήρα

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο, μεγέθους 1.500 τ.μ., υψώθηκε πάνω από…

Πορεία για τα Τέμπη: Χιλιάδες κόσμου «πλημμύρισαν» τη Θεσσαλονίκη- Live βίντεο

Πορεία για τα Τέμπη: Χιλιάδες κόσμου «πλημμύρισαν» τη Θεσσαλονίκη- Live βίντεο

Όλες οι ελληνικές υποψηφιότητες και νίκες στην ιστορία των Όσκαρ

Όλες οι ελληνικές υποψηφιότητες και νίκες στην ιστορία των Όσκαρ

Πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ σε 63χρονο που βασάνιζε ζώα στη Δονούσα

Ο κατηγορούμενος, είχε μαζέψει, κλειδώσει και αφήσει υποσιτισμένες 58 γάτες.

Το σποτ της φετινής καμπάνιας για τον τουρισμό

Το σποτ της φετινής καμπάνιας για τον τουρισμό

Κ. Χατζηδάκης για αγρότες: Έχουμε ξεπεράσει ήδη τις αντοχές του προϋπολογισμού

Έχουμε δώσει 212 εκατομμύρια πάνω από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού που είχε υπολογιστεί τον Δεκέμβριο.

Τουρισμός: «Ποινική ρήτρα» σε εργαζόμενους-Nα πληρώσουν 5.000 ευρώ εάν παραιτηθούν

Νέες απίστευτες καταγγελίες από ξενοδοχοϋπαλλήλους

Στο πένθος βυθίστηκε το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για την 22χρονη Γεωργία που κατέρρευσε και πέθανε μέσα στο στάδιο

Θρηνεί η Κρήτη για τον θάνατο της 22χρονης Γεωργίας, φοιτήτριας στην Κομοτηνή, η οποία…