Ούτε το κρύο, ούτε η συνεχόμενη βροχή που ξεκίνησε λίγο μετά την επίσημη έναρξη των Ραγκουτσαριών 2016, κατάφεραν να σταθούν εμπόδιο στην πρώτη μέρα του Καστοριανού Καρναβαλιού , το οποίο “απογειώθηκε” χάρη στον ενθουσιασμό και το αμείωτο κέφι των συμμετεχόντων, την επιμονή και την ανεβασμένη διάθεση του κοινού, το οποίο δεν σταμάτησε να γλεντά στα στενά της πόλης μέχρι να σταματήσει η βροχή και να ξεχυθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην οδό Μητροπόλεως.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το σύνθημα της έναρξης των Ραγκουτσαριών

Στο Δημαρχείο Καστοριάς πραγματοποιήθηκε   το απόγευμα της Τετάρτης ( 6/1 ) η έναρξη του Καστοριανού Καρναβαλιού, « Ραγκουτσάρια 2016», από τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και από πλήθος κόσμου.

Καστοριανοί αλλά και πολλοί επισκέπτες που έχουν έρθει στην πόλη της Καστοριάς για να παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το μοναδικό γεγονός για την Ελλάδα, ξεκίνησαν να γλεντούν και να χορεύουν με πολύ κέφι. Να σημειωθεί ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή τουλάχιστον 30 Καστοριανές παρέες τόσο για τα βράδια στις 6-7 Ιανουαρίου όσο και για την παρέλαση της 8ης Ιανουαρίου 2016.

Το δημαρχείο επισκέφθηκαν πολλές Καστοριανές παρέες και σύλλογοι από άλλες περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται την πόλη μας προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές.

Πήρε ”φωτιά” από χάλκινα η οδός Μητροπόλεως!!!

Πήρε ”φωτιά” από χάλκινα η οδός Μητροπόλεως! Με το που σταμάτησε η βροχή λίγο πριν τα μεσάνυχτα μεγάλα μπουλούκια καρναβαλιστών άρχισαν να διασχίζουν την Μητροπόλεως, ανεβαίνοντας προς την πλατεία Ομόνοιας, από το ύψος του Επιμελητηρίου μέχρι και στην πλατεία Δαβάκη.

Το κέφι, ο παλμός της πρώτης ημέρας ήταν ατελείωτος με τους χιλιάδες ξένους επισκέπτες να συμμετέχουν στο αυθόρμητο και μοναδικό αυτό γλέντι που προσφέρουν μόνο τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια….

Ραγκουτσάρια 2016: Διαδικτυακή ψηφοφορία των ‘’ μπουλουκιών ‘’

 Η Αντιδημαρχία “Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα συνεργασίας με τους τοπικούς πανεπιστημιακούς φορείς, συνεχίζει την ενδιαφέρουσα συνεργασία στο πεδίο του πολιτισμού με το τμήμα “Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας” του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας του παραρτήματος Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, για δεύτερη συνεχή χρονιά έχει δημιουργηθεί ένας διαδικτυακός τόπος όπου πολίτες, κάτοικοι, επισκέπτες και τουρίστες ανεξαρτήτου ηλικίας, θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη ψηφοφορία των “μπουλουκιών” που θα πάρουν μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα της παρέλασης των “Καστοριανών Ραγκουτσαριών”.

Η Αντιδημαρχία “Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” δίνει το λόγο στον κόσμο της Καστοριάς, όπου πολίτες και μη θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας το URL: http://www.orizontespress.gr/kastoria.teiwm.gr/ragoutsaria/, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου από 14:00 έως 24:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.