Ως επιτυχία χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης το γεγονός οτι δεν υπήρξαν θύματα στην πυρκαγιά της Εύβοιας.

Το εμβόλιο δεν είναι πολιτικό ζήτημα, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέο lockdown και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από την πορεία της πανδημίας.

Σχολιάζοντας το τέλος της προθεσμίας, προκειμένου να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, μετά το πέρας της οποίας θα βγουν σε αναστολή, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που το σύνολο του πληθυσμού του εμβολιάστηκε. Αν και εμείς είχαμε ακολουθήσει το παράδειγμά της, πιθανώς να μη φτάναμε εδώ. Όπως είναι τα πράγματα, δεν υπήρχε άλλη λύση. Σέβομαι τον φόβο, αλλά εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα αν δεν εμβολιαστούν όλοι δε θα σταματήσει η πανδημία. Υγειονομικός που δεν εμβολιάζεται, κατά τη γνώμη μου, δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Πρέπει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Δεν αμφισβητούμε τις υπηρεσίες που πρόσφεραν μέχρι τώρα και τους ευχαριστούμε».

«Όταν μπήκα να χειρουργηθώ στο ΚΑΤ και έμπαιναν οι νοσηλευτές σκεφτόμουν αν ήταν ανεμβολίαστοι. Για ποιον λόγο να με βάλει σε κίνδυνο κάποιος άλλος άνθρωπος; Ο υγειονομικός πρέπει να σκεφτεί και τον ασθενή του. Η επιστήμη λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Κάθε μέρα πεθαίνουν 30-40 συμπολίτες μας, γιατί είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε τονίζοντας ότι «το εμβόλιο δεν είναι πολιτικό ζήτημα. Προφανώς στη ζωή μας έχουμε και υποχρεώσεις».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών, και κατά πόσο τον ανησυχεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα, είπε: «Με ανησύχησε γιατί ήταν σε συνωστισμό πολλοί άνθρωποι χωρίς μάσκες. Δε δέχομαι ότι χάνουμε κάθε μέρα ανθρώπους, γι’ αυτόν το λόγο, με πονάει. Με ανησυχεί ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας επιλέγει το ανορθολογισμό. Η ανθρωπότητα πήγε μπροστά με την επιστήμη και τη γνώση. Δεν υπάρχει πλέον το επιχείρημα ότι φοβούνται, γιατί έχουν μελετηθεί όλες οι παρενέργειες των εμβολίων. Κάθε φάρμακο έχει παρενέργειες, αλλά υπάρχει μια σχέση κόστους – οφέλους».

Ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέο lockdown, ενώ αν χρειαστεί θα γίνει και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους. «Αν μπούμε στο χειμώνα με μεγάλη ένταση στην πανδημία θα έχουμε και οικονομικά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή η οικονομία μας πηγαίνει πολύ καλά, ο τουρισμός έκανε μια πάρα πολύ καλή σεζόν, η ανάπτυξη της χώρας πάει πολύ καλά, δεν είναι κρίμα αυτό που έχουμε πετύχει να το τινάξουμε στον αέρα επειδή κάποιοι δε θέλουν να εμβολιαστούν; Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ξανακλείσουμε, και αν χρειαστεί να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα για να μην ξανακλείσουμε θα πρέπει να γίνει. Ο κάθε κλάδος που έρχεται σε επαφή με το κοινό προηγείται σε σειρά», εξήγησε.

Τα μέτρα τηρούνται στο λιανεμπόριο

Σχετικά με το αν υπάρχουν σκέψεις τα εμπορικά καταστήματα να δέχονται μόνο εμβολιασμένους από το χειμώνα, απάντησε: «Κάθε σενάριο εξετάζεται με τα συν και τα πλην του. Το λιανικό εμπόριο το έχουμε εξαιρέσει από τους κανόνες αυτούς, γιατί φαίνεται ότι δεν έχει συμβάλει στη διάδοση του ιού. Τα μέτρα τηρούνται στον κλάδο. Δεν μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το χειμώνα, θα ήταν ένα έσχατο μέτρο, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι δε θα γίνει, γιατί θα εξαρτηθεί από την πανδημία. Αντί να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, δεν πάμε καλύτερα όλοι να εμβολιαστούμε;».

Αναφερόμενος σε φαινόμενα αισχροκέρδειας ο υπουργός τόνισε: «Δεν είναι η ώρα κάποιοι να βγάλουν κέρδος, γιατί εμείς θεσπίζουμε υποχρεωτικότητα στα rapid tests».

Νομοσχέδιο περί των χρήσεων γης στον αιγιαλό

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, για νομοσχέδιο που φέρνει διευκολύνσεις σε μεγάλες εταιρίες στον αιγιαλό, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε: «Και να ήθελα να φέρω νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δε θα μπορούσα, γιατί δεν έχω την αρμοδιότητα. Νομοσχέδιο περί των χρήσεων γης στον αιγιαλό πράγματι ετοιμάζεται από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με εμάς. Δεν έχει καταλήξει ακόμα σε σχέδιο νόμου. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε σε ισχύ ένα νόμο που ίσχυε από το 2001 μέχρι το 2018 και τον κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ τινάζοντας στον αέρα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται πάνω στις παραλίες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, πρώην συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις σπουδές της κόρης του πρωθυπουργού, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Όλη η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στην οικογένεια του πρωθυπουργού αποτελεί την μεγαλύτερη κατάντια της πολιτικής. Ο κ. Καρανίκας το έκανε στον ακραίο βαθμό. Αυτό που έγραψε για ένα παιδί είναι απαράδεκτο. ‘Αλλο πράγμα οι πολιτικές μας διαφορές και άλλο οι οικογένειές μας. Ήταν χυδαίο αυτό που έγραψε».

Αμεση αποκατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής στην Εύβοια

«Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση που να έχει δουλέψει το κράτος με τόσο μεγάλη ταχύτητα. Φτιάχτηκε η πλατφόρμα, αμέσως δόθηκαν τα πρώτα χρήματα, η κυβέρνηση έχει φτιάξει μια σφιχτή ομάδα που δουλεύει με ταχείς ρυθμούς για την αποκατάσταση της καταστροφής στην Εύβοια. Είναι μια μεγάλη καταστροφή, αλλά το ότι δε θρηνήσαμε θύματα, για εμένα, ήταν επιτυχία. Η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δε συγκρίνεται με τίποτα. Για όσα όμως καταστράφηκαν θα σκιστούμε να τα κάνουμε καλύτερα και από πριν», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τα σχέδια για την άμεση αποκατάσταση της περιοχής της Εύβοιας μετά τις πυρκαγιές.

Για τον ανασχηματισμό

«Είμαι γενικά πειθαρχημένος και ακούω τις εντολές του πρωθυπουργού. Μου αρέσει να έχουμε ομάδες και προπονητή που να τον ακούμε. Οι ομάδες κερδίζουν τα πρωταθλήματα και όχι οι μονάδες. Όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να κάνει αλλαγές, θα είμαι εδώ για να τις σχολιάσω», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Γεωργιάδης, σχετικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμό και κατά πόσο και ο ίδιος είναι έτοιμος να αλλάξει θέση, εάν του ζητηθεί.

ΠΗΓΗ:https://www.gazzetta.gr/

You May Also Like

Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Απολύθηκε από το κέντρο που εργαζόταν – «Έβριζε, δεν τον αντέχαμε άλλο»

«Καθόταν μιάμιση ώρα πάνω στην πίστα και από τη μιάμιση ώρα τραγουδούσε 20 λεπτά», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης

Αντιπεριφερειάρχες σε Σκουρλέτη: Κατέθεσαν τέσσερις άξονες για αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Αντιπεριφερειάρχες σε Σκουρλέτη: Κατέθεσαν τέσσερις άξονες για αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Σ. Λαβρόφ: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ουκρανία να έχει πυρηνικά όπλα

“Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να έχει πυρηνικά όπλα“

Δύο έργα από την Ελλάδα και συγκεκριμένα το ένα από την Καστοριά είναι ανάμεσα στους νικητές των ευρωπαϊκών βραβείων Natura 2000 για το 2018

Δύο έργα από την Ελλάδα και  συγκεκριμένα το ένα από την Καστοριά…

Θάνατος και απόγνωση στα συντρίμμια: Η Γάζα μετά τους βομβαρδισμούς (Φωτογραφίες–Ευαίσθητο περιεχόμενο)

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού προειδοποίησε: «Οι εικόνες θα είναι αφόρητες».

Τα στοιχήματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον

Η συζήτηση με Μπάιντεν για ασφάλεια, ενέργεια και ελληνοτουρκικά και η σημασία…

ΑΣΕΠ: Έως 15 Μαΐου οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ. Αναλυτικές οδηγίες

ΑΣΕΠ: Έως 15 Μαΐου οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ. Αναλυτικές…

Σκιαδαρέσης για νέα καταγγελία κατά Φιλιππίδη : «Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια»

Σκιαδαρέσης για νέα καταγγελία κατά Φιλιππίδη : «Δεν μπορώ να κρύψω την…

Ένταση στην Κιβωτό του Κόσμου: Γονείς ζητούν πίσω τα παιδιά τους, έσπασαν την πόρτα

Στο σημείο η αστυνομία