Αθλιότητα Σόρος εις βάρος της Ελλάδας

O πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας Soros Fund Management και των Ιδρυμάτων της Ανοικτής Κοινωνίας Τζορτζ Σόρος, με άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times, καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και να τον βοηθήσει ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν!

Θα ήταν αστείο αν δεν επρόκειτο για μια πραγματικότητα.

Ξεχνά βεβαίως ότι ο Ερντογάν εγκατέλειψε και πρόδωσε τη Δύση, επιλέγοντας το στρατόπεδο της Ρωσίας και ότι συνεργάστηκε με τον Πούτιν εναντίον των αμερικανικών και των δυτικών στρατηγικών συμφερόντων.

Η παρέμβαση του Σόρος υπέρ του Ερντογάν είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και κοντόφθαλμη σε μία εποχή κατά την οποία επιτέθηκε εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, με τον πιο βρώμικο τρόπο.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, o Αμερικανός χρηματιστής δεν έχει να πει ούτε μία λέξη για την ελληνική φιλοξενία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, αντίθετα υμνεί ένα δικτάτορα που καταπιέζει το λαό του και απειλεί όλες τις γειτονικές χώρες. Επίσης κάνει ένα σοβαρότατο λάθος:

Επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για τον εμφύλιο στη Συρία στον Πούτιν και τον Άσαντ, ενώ είναι γνωστό ότι ένας από τους πρωταγωνιστές αυτού του πολέμου, είναι ο ίδιος ο Ερντογάν.

Το πολύκροτο άρθρο του Σόρος

«Από την αρχή της παρέμβασής της στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015, η Ρωσία δεν προσπάθησε μόνο να διατηρήσει τον πιο πιστό σύμμαχο της στον αραβικό κόσμο, τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ στην εξουσία. Ήθελε επίσης να ανακτήσει την περιφερειακή και παγκόσμια επιρροή που έχασε από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την αναταραχή στη Μέση Ανατολή για να διαγράψει τα διεθνή πρότυπα και τις προόδους στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο που έγιναν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην πραγματικότητα, η δημιουργία της ανθρωπιστικής καταστροφής που έχει μετατρέψει σχεδόν 6 εκατομμύρια Σύριους σε πρόσφυγες, δεν ήταν υποπροϊόν της στρατηγικής του Ρώσου Προέδρου στη Συρία. Ήταν ένας από τους κεντρικούς στόχους του.

Πιστεύω ότι ο Άσαντ είναι ο πιο βάρβαρος κυβερνήτης που είδε ο κόσμος από τον Ιωσήφ Στάλιν. Όταν ο λαός του εξεγέρθηκε εναντίον του, ανέπτυξε μια στρατιωτική στρατηγική που αποσκοπούσε να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή βλάβη στους πολιτικούς αντιπάλους του. Αυτός σκόπιμα στοχεύει νοσοκομεία, σχολεία και νηπιαγωγεία, προσπαθώντας να σκοτώσει ή να αποτρέψει τους φροντιστές».

«Ο Άσαντ στοχεύει νοσοκομεία»

«Έχει χρησιμοποιήσει δηλητηριώδη αέρια και χημικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, που άφησε πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς. Ο Πούτιν του παρείχε και του παρέχει την αεροπορική δύναμη, χωρίς την οποία ο κ. Άσαντ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τη στρατηγική του. Τον Μάιο του 2019, η Ρωσία βομβάρδισε τέσσερα νοσοκομεία σε 12 ώρες, όπως αναλύεται από έρευνα της εφημερίδας New York Times.

Μέχρι πρόσφατα στις 26 Φεβρουαρίου του 2020, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στόχος του ήταν 10 σχολεία σε μία μέρα, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων. Οι τοπικοί υπάλληλοι υγείας ισχυρίζονται ότι, δεδομένου ότι το συριακό καθεστώς και ο Ρώσος σύμμαχός του ξεκίνησαν την εκστρατεία για την επανάληψη του Ιντλίμπ τον Απρίλιο του 2019, στοχεύθηκαν τουλάχιστον 49 ιατρικές εγκαταστάσεις. Μια άλλη έρευνα δείχνει ότι ο αριθμός μπορεί να φτάνει τις 60.

Η Ρωσία έχει επίσης στοχεύσει τουλάχιστον 14 στρατόπεδα που κατέχουν εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Ιντλίμπ. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι επιθέσεις σε στρατόπεδα κοντά στα τουρκικά σύνορα πολλαπλασιάστηκαν, ωθώντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους προς την κατεύθυνση των τουρκικών συνόρων. Αυτό έχει πανικοβάλει την Άγκυρα, ωθώντας την να ενθαρρύνει τους πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στο έδαφός της να κατευθύνονται προς την Ευρώπη. Αυτό, με τη σειρά του, προκάλεσε κρίση προσφύγων στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα.»

Το ρωσικό βέτο

«Η κοινωνία των πολιτών της Συρίας και οι διεθνείς ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν επανειλημμένα επισημάνει αυτή τη συστηματική στόχευση πολιτών και βασικών πολιτικών υποδομών. Αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Καθώς η Ρωσία είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της για βέτο – 14 φορές από την αρχή του πολέμου στη Συρία – για να εμποδίσει τις προσπάθειες λογοδοσίας.

Αυτό περιλαμβάνει το βέτο, παράλληλα με την Κίνα, για ένα ψήφισμα που υποστηρίζεται από 65 χώρες και το υπόλοιπο Συμβούλιο Ασφαλείας που θα αναφερόταν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Συρία. Η μόνη κυβέρνηση που έχει θέσει στρατιωτικές δυνάμεις για να υπερασπιστεί τους αμάχους που παγιδεύονται στο Ιντλίμπ από τον Άσαντ και τους Ρώσους συμμάχους του, είναι η Τουρκία.

Αεροπορικές επιθέσεις από ρωσικά αεροπλάνα (η Μόσχα έχει αρνηθεί το ρόλο τους) σκότωσαν 34 Τούρκους στρατιώτες στα τέλη του περασμένου μήνα. Αλλά η Τουρκία δεν τολμά να επιτεθεί άμεσα στη Ρωσία, επειδή η ρωσική αεροπορία είναι ισχυρότερη από την Τουρκία. Η Ρωσία έχει πυρηνικά όπλα και η Τουρκία δεν έχει. Η Τουρκία επέλεξε αντί αυτού, να αντιδράσει εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ χρησιμοποιώντας στρατιωτικά αεροσκάφη. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Πούτιν έχει απομακρυνθεί ατιμώρητα από τη δολοφονία.»

«Η Τουρκία αξίζει την υποστήριξη»

«Από το 2014 προτρέπω την Ευρώπη να ξυπνήσει για την απειλή που η Ρωσία θέτει στα στρατηγικά της συμφέροντα, αν και σε διαφορετικό πλαίσιο και γεωγραφία. Η Ρωσία είχε εισβάλει στην Ουκρανία, γνωρίζοντας ότι η Ευρώπη θα προσπαθήσει να αποφύγει οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τη Μόσχα. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει στο Ιντλίμπ τώρα ακολουθεί το ίδιο μοτίβο: η Ευρώπη αποφεύγει μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία, σχετικά με τη πολιτική της στη Συρία, όταν πρέπει να την αντιμετωπίσει.

Με την εστίαση της στην κρίση των προσφύγων που δημιούργησε η Ρωσία, η Ευρώπη αντιμετωπίζει το σύμπτωμα και όχι την αιτία. Μια Ευρώπη που έχει θέσει ως στόχο τον περιορισμό της εισροής προσφύγων, πρέπει να παραδεχτεί ότι η Τουρκία έχει ήδη λάβει το κύριο βάρος της στέγασης των εκατομμυρίων Σύριων που έχουν εκτοπιστεί από τη χώρα τους.

Η Τουρκία φιλοξενεί ήδη 3,5 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες στο έδαφός της. Δεν μπορεί να απορροφήσει τα επιπλέον εκατομμύρια που οι Άσαντ και Πούτιν πιέζουν προς τα σύνορά της. Η Ευρώπη δεν πρέπει να ξεχνά πως η Τουρκία χειρίστηκε και το δικό της λαό – μάρτυρας είναι η απερίσκεπτη δύναμη που έχει χρησιμοποιήσει ενάντια στους Κούρδους. Αλλά τουλάχιστον όσον αφορά τη Συρία, η Τουρκία αξίζει την υποστήριξη της Ευρώπης.

Ως εκ τούτου, η Ευρώπη θα πρέπει να επιδιώξει να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πούτιν, προσπαθώντας να φθάσει σε μια κατάπαυση πυρός που θα διατηρούσε μια ασφαλή ζώνη στο Idlib για τους Σύριους πρόσφυγες. Ελπίζω ότι αυτό θα θέσει επίσης τα εγκλήματα πολέμου του Πούτιν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης».

eretikos.gr

You May Also Like

Ισραήλ: «Το «κύμα» αντισημιτισμού είναι πρόκληση για την ασφάλεια των αθλητών μας»

Νέες προκλήσεις ασφαλείας για τους Ισραηλινούς αθλητές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024

Κορωνοϊός: Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων

Κορωνοϊός: Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων

Μεγάλη προσοχή σε απάτη με κλήσεις και μηνύματα από αριθμούς εξωτερικού

Μεγάλη προσοχή σε απάτη με κλήσεις και μηνύματα από αριθμούς εξωτερικού

Ξυλοκόπησαν άγρια και πήραν 500.000 ευρώ από την τραγουδίστρια Καίτη Ντάλη

«Είμαι σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορώ να το κρύψω, δεν έχω χρήματα…

Απεργία: Σκέψεις για 24ωρο χειρόφρενο σε γραμμή 2 και 3 του μετρό

Table of Contents Hide Απεργία: Σκέψεις για  24ωρο χειρόφρενο σε γραμμή 2…

ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2018: Πότε και πώς καταβάλλεται

ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2018: Πότε και πώς καταβάλλεται

Παγώνουν οι συνομιλίες με την Αμερική για τα F-16

Οργή στην Τουρκία για τη στοχοποίηση του Κορανίου – Παγώνουν οι συνομιλίες…

Φαίδων Βόβολης: «Δεν είμαστε αντιεμβολιαστές, είμαστε κατά των υποχρεωτικοτήτων»

Φαίδων Βόβολης: Καλεί για μία ακόμη φορά ο καρδιολόγος σε συγκεντρώσεις