Την ανάγκη να υπάρξει, για το θέμα της δημιουργίας χώρων εγκατάστασης προσφύγων, ένας ανοιχτός και δημιουργικός διάλογος των Θεσμικών Φορέων με τις τοπικές κοινωνίες και να αναλυθούν όλα τα δεδομένα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση, επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Το μείζον θέμα του προσφυγικού και της δημιουργίας χώρων εγκατάστασης των ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας, που βρέθηκαν μακριά από τις πατρίδες τους, μας απασχολεί όλους.

Τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι Αυτοδιοικητικές Αρχές οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη και να συνεκτιμήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών κοινωνιών. Είναι λάθος ένα ανθρωπιστικό θέμα να μετατραπεί σε σημείο τριβής και αντιπαράθεσης και να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Κρίνουμε απαραίτητο να υπάρξει ένας ανοιχτός και δημιουργικός διάλογος των Θεσμικών Φορέων με τις τοπικές κοινωνίες και να αναλυθούν όλα τα δεδομένα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη και η πλέον πρόσφορη λύση σ’ ένα έτσι κι αλλιώς υπαρκτό πρόβλημα.

Να μην οδηγηθούμε σε ξενoφοβικές συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στους Έλληνες και δεν δίνουν λύσεις για τους πρόσφυγες. Οι “εν κρυπτώ” παρεμβάσεις μόνο προβλήματα γεννούν και καταρρακώνουν τις όποιες αποφάσεις στη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας μας, πριν καν αυτές υλοποιηθούν.

Όσον αφορά στην εγκατάσταση προσφύγων στα Πατώματα Γρεβενών, υπάρχει πρόβλημα ανακολουθίας, δεδομένου ότι ο νέος οικισμός δημιουργήθηκε για τους σεισμόπληκτους Καλοχίου, Καλαμιτσίου και Μεσόλακκου.

Ως Δυτικομακεδόνες διεκδικούμε δίκαιο, αναλογικό και συνετό καταμερισμό, ανά την ελληνική επικράτεια, των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί. Καταμερισμό που να λαμβάνει υπόψη ότι ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία κρατάει “Θερμοπύλες” στη σύγχρονη Ελλάδα και διαδραματίζει κομβικό ρόλο σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Απαιτούμε ειλικρινή διάλογο, στον οποίο είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε με καθαρές θέσεις, αίσθημα ανθρωπισμού αλλά και ευθύνης έναντι της Πατρίδας μας, του Γένους μας και των επόμενων γενεών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

47 οχήματα κοινής ωφελείας έχουν ήδη παραδοθεί στις τοπικές κοινότητες στο πλαίσιο του Προγράμματος Δωρεάς Οχημάτων του ΤΑΡ | ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

47 οχήματα κοινής ωφελείας έχουν ήδη παραδοθεί στις τοπικές κοινότητες  στο πλαίσιο…

Συνάντηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε το Σάββατο 17…

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς: Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε… θέμα!

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς: Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε… θέμα!

Διορισμός Εκτελεστικού Γραμματέα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Διορισμός Εκτελεστικού Γραμματέα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Έκτακτη επιχορήγηση 10 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες της χώρας με απόφαση ΥΠΕΣ. 560.000 ευρώ στην Περ. Δυτικής Μακεδονίας

Έκτακτη επιχορήγηση 10 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες της χώρας με απόφαση ΥΠΕΣ.…

Ο Δήμος Κοζάνης φώτισε «μπλε» την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Ο Δήμος Κοζάνης φώτισε «μπλε» την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Πραγματοποιήθηκε το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής από τον Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πραγματοποιήθηκε το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής από τον Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)