ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Α/ΘΜΙΑΣ, Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΠΤΣΗ

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου έλαβε χώρα συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και της Προϊσταμένης για θέματα Εκπαίδευσης Προσφύγων του ΥΠΑΙΘ, κ. Λεμονιάς Μπούτσκου, με τους/τις οκτώ Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ακολούθησε δια ζώσης και εξ αποστάσεως συνάντηση με το σύνολο των Διευθυντών/ντριών και των Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων και Δομών Εκπαίδευσης της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάδειξη των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες της περιοχής μας και ο τρόπος αντιμετώπισής τους στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων και αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Κατά την έναρξη της πρώτης φάσης της συνάντησης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας στην περιοχή μας και παρουσίασε συνοπτικά την κατάσταση των σχολικών μονάδων της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας και το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο. Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε αναλυτικά σε ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς και στην αξιολόγησή τους, όπως αυτά διαμορφώνονται βάσει των υπουργικών αποφάσεων. Η πρώτη φάση της συνάντησης ολοκληρώθηκε με την αναφορά των Διευθυντών/ντριών Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης σε θέματα που αντιμετωπίζουν στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους.

Κατά τη δεύτερη φάση της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Διευθυντών/ντριών και των Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων και Δομών Εκπαίδευσης της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, ο Γενικός Γραμματέας παρουσίασε σημεία του νέου νόμου για την εκπαίδευση και απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν. Επίσης, τόνισε το εξαιρετικό έργο που παρουσιάζουν οι σχολικές μονάδες της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας και ευχαρίστησε την εκπαιδευτική μας κοινότητα για την καθοριστική συμβολή της στην παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου στην Περιφέρειά μας.

You May Also Like

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,Τρίτη…

Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τη δρομολόγηση έργων υποδομής

Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τη δρομολόγηση έργων υποδομής

Διεθνής διάκριση για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και την Isobar H ιστοσελίδα της ελληνικής MKO βραβεύτηκε με Red Dot Award

Σε τελετή που έγινε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στο Konzerthaus του Βερολίνου,

Δήμος Γρεβενών: Όχι ζεστή στάχτη από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων

  Δήμος Γρεβενών: Όχι ζεστή στάχτη από τζάκια και σόμπες στους κάδους…

Στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας συγκέντρωσαν εθελοντικά διάφορα είδη, τα οποία προσφέρθηκαν σε Ιδρύματα και φορείς

  Στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οι Αστυνομικές…

Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού στην Κοζάνη για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί βεγγαλικών

Την Παρασκευή (03-06-2016) το μεσημέρι στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης…