Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται ανακόλουθο, αφού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα προέβη στην ανακοίνωση δυο τελείως αντιφατικών αποφάσεων”, υποστηρίζουν σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή η Μαρία Αντωνίου, ως Υπεύθυνη Έρευνας & Καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας και ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Θεόδωρος Φορτσάκης.

Κι αυτό γιατί, ενώ η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς της Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ) προέβη στη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων για σύναψη συμβάσεων έργου συνολικά είκοσι ενός εξωτερικών συνεργατών, στο πλαίσιο υλοποίησης έργου που εντάσσεται στο πρόγραμμα Τεχνικής Υποστήριξης, το οποίο διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), και από την άλλη, ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Θωμάς Μαλούτας ανακάλεσε αυτή την προκήρυξη «λόγω της υφιστάμενης περιορισμένης διαθεσιμότητας χρηματοδοτικών πόρων και μέχρι την αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου που αποτελεί τη νομική βάση της προκήρυξης».

Αναλυτικά η ερώτηση:

Θέμα: Ανάκληση προκήρυξης ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς της Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ) προέβη στη δημοσίευση της υπ’ αρ. 3396/23.12.2015 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων για σύναψη συμβάσεων έργου συνολικά είκοσι ενός εξωτερικών συνεργατών. Η προκήρυξη έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης έργου που εντάσσεται στο πρόγραμμα Τεχνικής Υποστήριξης, το οποίο διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Με την υπ’ αρ. πρωτ. 924/15.3.2016 απόφαση, ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Θωμάς Μαλούτας ανακάλεσε αυτή την προκήρυξη «λόγω της υφιστάμενης περιορισμένης διαθεσιμότητας χρηματοδοτικών πόρων και μέχρι την αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου που αποτελεί τη νομική βάση της προκήρυξης».

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται ανακόλουθο, αφού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα προέβη στην ανακοίνωση δυο τελείως αντιφατικών αποφάσεων.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Η δημοσίευση της υπ’ αρ. 3396/23.12.2015 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος έγινε χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι;

  2. Η δημοσίευση της υπ’ αρ. 3396/23.12.2015 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος έγινε χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί το θεσμικό πλαίσιο που αποτελεί τη νομική βάση της;

  3. Είναι πράγματι αναγκαίοι οι είκοσι ένας εξωτερικοί συνεργάτες για την υλοποίηση έργου που εντάσσεται στο πρόγραμμα Τεχνικής Υποστήριξης που διαχειρίζεται η ΓΓΕΤ; Εάν ναι, ποια προβλήματα λειτουργίας προκύπτουν από το ότι δεν έχουν προσληφθεί μέχρι σήμερα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Καταιγίδες μετά τον καύσωνα – Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Αλλάζει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης – Πέφτει η θερμοκρασία και ενισχύονται οι άνεμοι

Κλειστός λόγω εργασιών ο Εσωτερικός Παραλίμνιος από τη Μαυριώτισσα έως τον ΝΟΚ

Ο εν λόγω δρόμος θα δίνεται κανονικά σε κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα.

Στ. Καλαφάτης: Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό πληρωμάτων και εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ

Στ. Καλαφάτης: Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό πληρωμάτων και εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ

THE MET: LIVE IN HD: «Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΔΟ». Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στις 19:30 στην Καστοριά

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met:Live in HD», μετά τη φαντασμαγορική όπερα «ΕΥΓΕΝΙΟΣ…

Ανοιχτή Πρόσκληση: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του καρναβαλιού 2018

Από την Αντιδημαρχία “Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” και την οργανωτική επιτροπή των “Καστοριανών…

Σύλληψη 2 ατόμων για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -26- κιλών και -330- γραμμαρίων, σε περιοχή της Καστοριάς

Σύλληψη 2 ατόμων για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -26- κιλών…

Λήψη προληπτικών μέτρων με στόχο την απομείωση της φόρτισης και της περαιτέρω επιβάρυνσης της γέφυρας των Σερβίων

Λήψη προληπτικών μέτρων με στόχο την απομείωση της φόρτισης και της περαιτέρω…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πλέον γεύμα για τον εορτασμό του Thanksgiving (ημέρα των ευχαριστιών)

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Καστοριάς

Έκδοση Πρόσκλησης ύψους 3,5 εκ. ευρώ για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Από το Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027