Μετά την κατάργηση των “κόκκινων περιοχών” η επιτροπή υγείας εξετάζει να θέσει νέα μέτρα στη διασκέδαση για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Ποια τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στο τραπέζι με ωράριο στη διασκέδαση;

Σχεδόν 10 μέρες μετά την απελευθέρωση στη διασκέδαση για τους εμβολιασμένους, μπαίνει στο τραπέζι η αναζήτηση ενός plan B που θα είναι έτοιμο για εφαρμογή εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα δείξουν ότι κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, το πρόβλημα της διασποράς εντοπίζεται στη νυχτερινή διασκέδαση.

Όπως εκτιμούν, ένα μέτρο που θα είχε αποτέλεσμα θα ήταν να μπει και πάλι ωράριο στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα μέχρι τη 1 το βράδυ.

Απορρίπτουν δε το ενδεχόμενο -για παράδειγμα- χρήσης διπλής μάσκας στην επαρχία, καθώς θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν θα λειτουργούσε, ούτε θα τηρούνταν.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές πως δεν έχει έρθει ακόμα επίσημο αίτημα για να συζητηθούν νέα μέτρα, και πως το παραπάνω θα γίνει εφόσον χρειαστεί και αν ανοίξει η συζήτηση.

Από τις αρχές του φθινοπώρου, οι επιστήμονες εξέφραζαν τους φόβους τους για τον χειμώνα που έρχεται, το ρίσκο στη διασκέδαση και τις συνέπειες που ενδεχομένως να έχει.

Ήδη εξάλλου, οι ανεμβολίαστοι βρήκαν το κόλπο να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους και σε πολλές περιπτώσεις τα μέτρα δεν τηρούνται. Δεν γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας και αρκετοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν πιστοποιητικά συγγενών ή φίλων.

Πανδαιμόνιο από κόσμο επικρατεί ωστόσο και σε στοές με μπαράκια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, αλλά και στους δρόμους, με τους νέους ειδικότερα να μαζεύονται έξω από τα μαγαζιά και να παίρνουν ένα ποτό σε πλαστικό μέχρι τα ξημερώματα.

Παρά την κατάργηση ειδικών περιοριστικών μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές τις προηγούμενες μέρες, φαίνεται πως θα εισηγηθούν τελικά νέο… χρώμα για τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές («μωβ») όπου θα εφαρμόζεται συγκεκριμένο ωράριο για τη νυχτερινή διασκέδαση.

ΠΗΓΗ:https://www.enimerotiko.gr/

You May Also Like

Είναι επικίνδυνοι οι φακοί επαφής εν καιρώ κορονοϊού;

Είναι επικίνδυνοι οι φακοί επαφής εν καιρώ κορονοϊού;

Βρυξέλλες: Από κορωνοϊό έχασε την ζωή του ο Έλληνας επιστήμονας Θοδωρής Παπάζογλου

Βρυξέλλες: Από κορωνοϊό έχασε την ζωή του ο Έλληνας επιστήμονας Θοδωρής Παπάζογλου

Βίντεο: Εικόνες ντροπής στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης – Λιποθυμίες, βρισιές, ψιλές και… 100 χρόνια πίσω

Βίντεο: Εικόνες ντροπής στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης – Λιποθυμίες, βρισιές,…

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε από σήμερα η πληρωμή για δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα ανεργίας

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε από σήμερα η πληρωμή για δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα ανεργίας

Προσλήψεις 1.949 ατόμων σε θέσεις Δ.Ε, Τ.Ε, Π.Ε στην υγεία μέσω ΑΣΕΠ

Προσλήψεις 1.949 ατόμων σε θέσεις Δ.Ε, Τ.Ε, Π.Ε στην υγεία μέσω ΑΣΕΠ

Γιώργος Πιλίδης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Τους χαρακτήρισε… καρναβάλι

«Για πόσο καιρό θα ανεχόμαστε εμείς οι φυσιολογικοί αυτή την αηδία;»

Σοκ στην Ινδία από την επίθεση εναντίον τουριστών στο Κασμίρ – 26 νεκροί

Ένοπλοι τρομοκράτες πραγματοποίησαν την πλέον πολύνεκρη τέτοια επίθεση στη γιγαντιαία χώρα τις τελευταίες δυο δεκαετίες

Μητσοτάκης: Ανυπόστατα τα όσα λέγονται για μπάζωμα στα Τέμπη

Συγκεκριμένα για το μπάζωμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε: «Να συγκαλύψουμε τι ακριβώς; Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που βρέθηκα στον τόπο.”

Αρντά Τουράν: «Καταστάσεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα»

Για τα όσα έλαβαν μέρος στο «Ελ. Βενιζέλος» κατά την άφιξη της…

Πανελλήνια Ομοσπονδία «ΝΕΜΕΣΙΣ» για τα μέτρα που προτείνει για την μη περαιτέρω διασπορά της νόσου Αφρικανικής Πανώλης από τους χοίρους!

Πρόσφατα εντοπίστηκε, ταυτοποιήθηκε και ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα πανώλης των χοίρων στην…