Μετά την κατάργηση των “κόκκινων περιοχών” η επιτροπή υγείας εξετάζει να θέσει νέα μέτρα στη διασκέδαση για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Ποια τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στο τραπέζι με ωράριο στη διασκέδαση;

Σχεδόν 10 μέρες μετά την απελευθέρωση στη διασκέδαση για τους εμβολιασμένους, μπαίνει στο τραπέζι η αναζήτηση ενός plan B που θα είναι έτοιμο για εφαρμογή εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα δείξουν ότι κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, το πρόβλημα της διασποράς εντοπίζεται στη νυχτερινή διασκέδαση.

Όπως εκτιμούν, ένα μέτρο που θα είχε αποτέλεσμα θα ήταν να μπει και πάλι ωράριο στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα μέχρι τη 1 το βράδυ.

Απορρίπτουν δε το ενδεχόμενο -για παράδειγμα- χρήσης διπλής μάσκας στην επαρχία, καθώς θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν θα λειτουργούσε, ούτε θα τηρούνταν.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές πως δεν έχει έρθει ακόμα επίσημο αίτημα για να συζητηθούν νέα μέτρα, και πως το παραπάνω θα γίνει εφόσον χρειαστεί και αν ανοίξει η συζήτηση.

Από τις αρχές του φθινοπώρου, οι επιστήμονες εξέφραζαν τους φόβους τους για τον χειμώνα που έρχεται, το ρίσκο στη διασκέδαση και τις συνέπειες που ενδεχομένως να έχει.

Ήδη εξάλλου, οι ανεμβολίαστοι βρήκαν το κόλπο να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους και σε πολλές περιπτώσεις τα μέτρα δεν τηρούνται. Δεν γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας και αρκετοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν πιστοποιητικά συγγενών ή φίλων.

Πανδαιμόνιο από κόσμο επικρατεί ωστόσο και σε στοές με μπαράκια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, αλλά και στους δρόμους, με τους νέους ειδικότερα να μαζεύονται έξω από τα μαγαζιά και να παίρνουν ένα ποτό σε πλαστικό μέχρι τα ξημερώματα.

Παρά την κατάργηση ειδικών περιοριστικών μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές τις προηγούμενες μέρες, φαίνεται πως θα εισηγηθούν τελικά νέο… χρώμα για τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές («μωβ») όπου θα εφαρμόζεται συγκεκριμένο ωράριο για τη νυχτερινή διασκέδαση.

ΠΗΓΗ:https://www.enimerotiko.gr/

You May Also Like

Συνάντηση εργασίας Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με TUI

Συνάντηση εργασίας Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με TUI

Παραλίες: Οι «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2021 – Η Ελλάδα 2η σε 49 χώρες

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό χειριστή του…

Self test στον ιδιωτικό τομέα: Ξεκίνησε η διάθεσή τους, πόσα και πως θα γίνουν έως τις 30 Ιουνίου

Self test στον ιδιωτικό τομέα: Ξεκίνησε η διάθεσή τους, πόσα και πως…

Σάλος με το πανό φιλάθλων του Παναθηναϊκού κατά του Γιώργου Λιάγκα

Σάλος με το πανό φιλάθλων του Παναθηναϊκού κατά του Γιώργου Λιάγκα

Έγιναν στάχτη 70.000 στρέμματα δάσους στα Γεράνεια

Έγιναν στάχτη 70.000 στρέμματα δάσους στα Γεράνεια

Σεξουαλική αγωγή σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας από τον Σεπτέμβριο του 2021

Η σεξουαλική αγωγή θα μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας από…

Από τη νέα χρονιά οι εξετάσεις για την πιστοποίηση αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.

Από τη νέα χρονιά οι εξετάσεις για την πιστοποίηση αποφοίτων του Μεταλυκειακού…

Πώς θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά Σχολεία το σχολικό έτος 2019 – 2020

Πώς θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά Σχολεία το σχολικό έτος 2019 – 2020