Κατάθλιψη: 8 Σημάδια ότι υποφέρετε από αυτή χωρίς καν να το γνωρίζετε

Κατάθλιψη: Ονομάζεται μερικές φορές «η πληγή του 21ου αιώνα». Μελέτες δείχνουν ότι είναι στην πραγματικότητα μια ιατρική κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Ωστόσο, το πρώτο βήμα για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα είναι να καταλάβετε ότι η κατάστασή σας είναι στην πραγματικότητα κατάθλιψη και όχι κάτι άλλο. Υπάρχουν ορισμένα κουδούνια συναγερμού που πρέπει να γνωρίζετε για να μπορείτε να το αναγνωρίσετε σωστά.

 

Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τα πιο συνηθισμένα σημάδια ότι μπορεί να έχετε κατάθλιψη και πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Νιώθετε υποτονικοί \ κουρασμένοι.

Κατάθλιψη συμπτώματα

Η έλλειψη ενέργειας διαρκεί για πολλές συνεχόμενες ημέρες, παρόλο που η ρουτίνα σας δεν έχει αλλάξει πολύ. Είστε κουρασμένοι μόλις ξυπνήσετε.

Νιώθετε άχρηστοι και ανάρμοστοι να είστε ζωντανοί.

Σύμπτωμα Κατάθλιψης

Μπορεί να αρχίσετε να πιστεύετε ότι είστε άχρηστοι. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν σκέψεις αυτοκτονίας και μπορεί να μην φοβάστε τον θάνατο, καθώς δε βλέπετε κανένα νόημα στη ζωή.

Έχετε προβλήματα συγκέντρωσης ή / και μνήμης.

Κατάθλιψη και προβλήματα συγκέντρωσης

Αρχίζετε να ξεχνάτε σημαντικά πράγματα και δεν μπορείτε εύκολα να θυμηθείτε ένα όνομα ή έναν αριθμό τηλεφώνου. Η ακρόαση μιας συζήτησης ή η ανάγνωση ενός βιβλίου γίνεται μια πρόκληση, καθώς δεν μπορείτε να εστιάσετε σε αυτό που συμβαίνει.

Αναπτύσσετε προβλήματα ύπνου.

Κατάθλιψη και ύπνος

Αυτό μπορεί να είναι είτε αϋπνία είτε κοιμάστε περισσότερες ώρες. Ακόμα και μετά από μια κουραστική νύχτα στο κρεβάτι, έχετε ακόμα περισσότερη νύστα. Δεν έχετε ενέργεια και νιώθετε ότι μπορείτε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα στο κρεβάτι.

 

Κατάθλιψη: Αλλάζει το βάρος σας.

Κατάθλιψη και διατροφικές συνήθειες

Ξαφνικά παίρνετε μερικά κιλά ή χάνετε βάρος. Θα μπορούσατε επίσης να αναπτύξετε μια τεράστια όρεξη και να αισθάνεστε συνεχώς πεινασμένοι ανεξάρτητα από το πόσο τρώτε. Ή σταματάτε να αισθάνεστε πείνα.

Τίποτα δε σας φέρνει ευχαρίστηση.

Κατάθλιψη και έλλειψη όρεξης

Ακόμα και τα πράγματα, οι δραστηριότητες και τα άτομα που αγαπάτε δεν προσθέτουν χαρά στη ζωή σας. Είστε συνεχώς βαριεστημένοι, κουρασμένοι και δεν έχετε καμία επιθυμία να κάνετε το που είχατε από πάντα χόμπι σας ή να συναντήσετε τον καλύτερο σας φίλο.

Η διάθεσή σας είναι πεσμένη.

Κατάθλιψη και οξυθυμία

Νιώθετε συνεχώς λυπημένοι, ανήσυχοι ή νευριασμένοι και δεν μπορείτε να εντοπίσετε έναν σαφή λόγο για αυτό.

Η υγεία σας επιδεινώνεται όταν έχετε κατάθλιψη.

Κατάθλιψη και επιδείνωση υγείας

Ξαφνικά αρχίζετε να αισθάνεστε πόνο ή άλγος, συνήθως στις αρθρώσεις ή την πλάτη σας και μπορεί να έχετε προβλήματα με το πεπτικό σας σύστημα. Κανένα από αυτά τα συμπτώματα δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα (όπως τραυματισμό ή βαρύ γεύμα) και δεν εξαφανίζονται με τη συνήθη ιατρική περίθαλψη.

 

Να θυμάστε ότι για να θεωρηθεί ένα από τα παραπάνω σύμπτωμα κατάθλιψης όλες αυτές οι καταστάσεις πρέπει να είναι συνεχείς. Εάν εσείς ή η κάποιος από την οικογένειά σας ή την παρέα σας παρουσιάσετε σημάδια κατάθλιψης, αξίζει να μιλήσετε με έναν γιατρό που μπορεί να ελέγξει την κατάσταση σας και να χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Ποια είναι η θεραπεία για την κατάθλιψη και πως μπορεί να προληφθεί;

Σύμφωνα με την ιδιαίτερη κατάσταση του ασθενούς, ο γιατρός μπορεί να συστήσει επισκέψεις σε ψυχολόγο ή φαρμακευτική αγωγή. Η θεραπεία μπορεί επίσης να περιλαμβάνει συστάσεις για επιπλέον σωματική δραστηριότητα, θεραπεία φωτός, θεραπεία με κατοικίδια ζώα, ηλεκτρομαγνητική ή μαγνητική προσομοίωση και άλλα είδη θεραπείας.

Αντιμετώπιση κατάθλιψης

Υπάρχουν πολλές μελέτες που προσπαθούν να παρέχουν μεθόδους πρόληψης για την κατάθλιψη. Ένας από αυτούς δηλώνει ότι ορισμένες μορφές κατάθλιψης, ειδικά η επονομαζόμενη εποχιακή κατάθλιψη (αυτή που εντείνεται κατά τη διάρκεια του κρύου και σκοτεινού μέρους του έτους), μπορεί να αντιμετωπιστεί με την πρόσληψη βιταμίνης D. Ωστόσο, μην αρχίσετε να παίρνετε τα χάπια χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Οι ειδικοί συνιστούν τα άτομα από ομάδες κινδύνου κατάθλιψης να συμβουλεύονται τακτικά ειδικούς. Οποιαδήποτε ασθένεια είναι ευκολότερο να καταπολεμηθεί εάν παρατηρηθεί σε πρώιμο στάδιο.

Έχετε παρατηρήσει κάποιο από αυτά τα σημάδια στον εαυτό σας ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα; Ίσως, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε να πάρετε έναν ειδικό – μην πάρετε αυτήν την κατάσταση ελαφρά.

ΠΗΓΗ:https://www.enimerotiko.gr/

You May Also Like

Eυγένιος Τριβιζάς: Παραγεμίζουμε τα παιδιά με γνώσεις και αφήνουμε τη φαντασία τους να λιμοκτονεί

O σπουδαίος συγγραφέας έθεσε στους γονείς μία πολύ απλή αλλά σημαντική ερώτηση: «Σε τι μπορεί να μας φανεί χρήσιμος ένας συνδετήρας;».

Κατάθλιψη: Τα 9 συμπτώματα στο σώμα και στον ύπνο

Table of Contents Hide Κατάθλιψη: Τα 9 συμπτώματα στο σώμα και στον…

Μάθετε πως να χρησιμοποιήσετε το Μοσχοκάρυδο για να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και να Νικήσετε τα Συμπτώματα της Αϋπνίας

Πώς μια μικρή ποσότητα μοσχοκάρυδου θα μας κάνει να κοιμηθούμε και να…

5+1 βιβλία που διαβάζονται μονορούφι

Ψάξαμε στα ράφια των βιβλιοθηκών και βρήκαμε 6 τίτλους που διαβάζονται νεράκι…

Πώς η ελπίδα επηρεάζει την υγεία σας και 3 τρόποι για να την ξαναβρείτε

Πώς η ελπίδα επηρεάζει την υγεία σας και 3 τρόποι για να…

Ο σεβασμός ξεκινάει από το σπίτι και μπορούμε να τον διδάξουμε στα παιδιά

Ο σεβασμός ξεκινάει από το σπίτι και μπορούμε να τον διδάξουμε στα…

Πώς θα ήταν η κοινωνία μας αν το σχολείο δίδασκε ψυχική υγεία;

Table of Contents Hide Πώς θα ήταν η κοινωνία μας αν το…

Υπερβολικό άγχος: 6 ψυχοσωματικά συμπτώματα που φανερώνουν ότι σας έχει κυριεύσει το στρες

Table of Contents Hide Επιπτώσεις του άγχους στο σώμα: Καλωσόρισες ακμήΕπιπτώσεις του…

Τα παιχνίδια που παίζεις με τους ανθρώπους, σου τα επιστρέφει η ζωή!

Οι άνθρωποι συνήθως υπομένουν. Μα η υπομονή τους δεν είναι ανεξάντλητη.