“Κλείδωσε” η Σχολή Πυροσβεστών, η οποία θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα από τον προσεχή Σεπτέμβρη, αφού θα ενταχθεί στα μηχανογραφικά των πανελλαδικών εξετάσεων για το επόμενο έτος.

Η Σχολή Πυροσβεστών, αλλά και η δημιουργία πρότυπου πολυθεματικού εκπαιδευτικού πάρκου πολιτικής προστασίας στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας, ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού και του Περιφερειάρχη συγκροτείται επιτροπή που θα αποτελείται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και θα διευθετήσει ζητήματα θεσμικού, νομικού, και τεχνικού περιεχομένου για τη λειτουργία της νέας Σχολής Πυροσβεστών, που θα ενταχθεί στα μηχανογραφικά μετά από ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και τη δημιουργία του πρότυπου πολυθεματικού πάρκου Πολιτικής Προστασίας.

Στη διαδικασία θα συνδράμει η ΑΝΚΟ, ως τεχνικός σύμβουλος, ενώ εντός του προσεχούς διαστήματος κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα έρθει στην περιοχή και θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη.

“Μια σιωπηρή προσπάθεια μηνών αποδίδει καρπούς, με τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Π. Πλακεντά, του εντεταλμένου συμβούλου Ηλία Κάτανα και της ομάδας εργασίας κι έχουμε το ποθητό αποτέλεσμα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να παράγουμε ανάπτυξη εκεί όπου έχουμε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνάντηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς με τον Αντιπεριφερειάρχη

Συνάντηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς με τον…

Άρωμα γυναίκας στα γήπεδα!

Τις ικανότητές τους εντός των ποδοσφαιρικών γηπέδων επιδεικνύουν περίπου τριάντα νέα κορίτσια…

Σε Σιάτιστα, Φλώρινα, Λέχοβο και Πτολεμαΐδα, αύριο Πέμπτη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου

Σε Σιάτιστα, Φλώρινα, Λέχοβο και Πτολεμαΐδα, αύριο Πέμπτη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος…

265.000€ από την Π.Ε. Καστοριάς για τον Καθαρισμό ρεμάτων στο πλαίσιο της Αντιπλημμυρικής Προστασίας.

265.000€ από την Π.Ε. Καστοριάς για τον Καθαρισμό ρεμάτων στο πλαίσιο της Αντιπλημμυρικής Προστασίας.

All inclusive για τους πρόσφυγες σε καταλύματα τριών και τεσσάρων αστέρων των Γρεβενών!!!

Είκοσι τρία ευρώ την ημέρα θα εισπράττουν οι ξενοδόχοι των Γρεβενών για…

Η σήραγγα Κλεισούρας, το μεγαλύτερο έργο μας, κατασκευάζεται και ολοκληρώνεται στο μέσον της δεύτερης τετραετίας μας.

Την πιο βροχερή ημέρα του φετινού χειμώνα μεταβήκαμε δίπλα στην Βέργα στις…

Χ. Μαρινέλης: «Ο Έλληνας Στρατιωτικός έχει να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του πολλά προβλήματα»

  Χ. Μαρινέλης: «Ο Έλληνας Στρατιωτικός έχει να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του…

Η επέλαση της Ωκεανίδος. Οδηγίες εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας

Η επέλαση της Ωκεανίδος. Οδηγίες εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας  για τη…

Πραγματοποιήθηκε το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής από τον Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πραγματοποιήθηκε το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής από τον Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)