Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 επισκέφτηκαν τα οικιστικά συγκροτήματα εργατικών κατοικιών του Άργους Ορεστικού και της Καστοριάς οι κ.κ. Μάριος Μουζάλας, σύμβουλος του υπουργείου εργασίας στα θέματα της ακίνητης περιουσίας και Πέτρος Αντωνάκος από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας.

Έγινε  ενημέρωση των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που υπεγράφησαν από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

 

Οι νέες ρυθμίσεις, διευκολύνσεις και εκπτώσεις, που αφορούν τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), μετά τον επαναπροσδιορισμό και τον καθορισμό της ενιαίας τιμής παραχώρησης των εργατικών κατοικιών, παρουσιάστηκαν εκτενώς σε εκδηλώσεις με τη μαζική και ενεργή συμμετοχή των ενδιαφερομένων δικαιούχων.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, «Πρώτη φορά, στην ιστορία του τέως ΟΕΚ λαμβάνονται μέτρα προστασίας των ευάλωτων ομάδων, δηλαδή, για πρώτη φορά, λαμβάνονται μέτρα ανακούφισης του συνταξιούχου, του ανθρώπου με προβλήματα αναπηρίας, της μονογονεϊκής οικογένειας, κ.ά. Μέσα στους στόχους μας ήταν να διαφυλάξουμε και το χαρακτήρα της εργατικής κατοικίας σαν μία κοινωνική παροχή στους εργαζόμενους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

«Συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην εκλογική διαδικασία», συμμετείχε ως εισηγήτρια η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου.

  Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού…

Στις πληγείσες από το χαλάζι αγροτικές περιοχές ο Δήμαρχος Καστοριάς

Θα γίνουν άμεσα, με τα μηχανήματα του Δήμου, αποκαταστάσεις στα σημεία όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα,

Ηττήθηκε μετά από συναρπαστικό ματς ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας στην Μελίκη!

78-67 εκτός έδρας χθες Κυριακή, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Απεργία 18 Φεβρουαρίου: Ποιοι απεργούν για το Ασφαλιστικό

Απεργία 18 Φεβρουαρίου: Ποιοι απεργούν για το Ασφαλιστικό

Νέα εποχή για τη ΝΔ με την επικράτηση του Κ. Μητσοτάκη

Μια νέα περίοδο τόσο σε επίπεδο πολιτικού λόγου όσο και οργανωτικής λειτουργίας…

Παράδοση Σημαντικού Υγειονομικού Υλικού στο Νοσοκομείο  Καστοριάς  χάρη δωρεάς

Παράδοση Σημαντικού Υγειονομικού Υλικού στο Νοσοκομείο  Καστοριάς  χάρη δωρεάς

Πρώτοι στην ανεργία οι Έλληνες. 39 στους 100 κάτω των 25 ετών δεν έχουν εργασία

Πρώτοι στην ανεργία οι Έλληνες. 39 στους 100 κάτω των 25 ετών…

Ποιες αλλαγές έρχονται στις άδειες δημοσίων υπαλλήλων

Ποιες αλλαγές έρχονται στις άδειες δημοσίων υπαλλήλων