Κορονοϊός – Γιαννάκος: Δε μίλησα για VIP κλίνες ΜΕΘ, πεθαίνουν πολλοί περιμένοντας να μπουν στην εντατική

Μετά την παρέμβαση εισαγγελέα, τα πυρά του υπουργού Υγείας και τη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανασκεύασε εν μέρει τις δηλώσεις που περί κλινών ΜΕΘ για VIP ασθενείς. Ο Μιχάλης Γιαννάκος σημείωσε πως σύμφωνα με το σύστημα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 40 κενές κλίνες ΜΕΘ και χωρίς να κάνει αυτή τη φορά αναφορά σε VIP ΜΕΘ, αναρωτήθηκε γιατί ο απλός λαός δεν βρίσκει εύκολα κρεβάτι στις εντατικές.

 

Σε δηλώσεις του προς τα κανάλια, ο κ. Γιαννάκος επεσήμανε πως δεν μίλησε για «VIP κλίνες ΜΕΘ» αλλά ότι «εμφανίζονται κενές κλίνες στο σύστημα και δεν καταλαμβάνονται από διασωληνωμένους ασθενείς». Σημείωσε ότι υπάρχουν πάνω από 100 ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ και δεν βρίσκουν κρεβάτι, ενώ πολλοί πεθαίνουν περιμένοντας να μπουν στην εντατική σε απλές κλίνες.

Τι απαντά ο Γιαννάκος στον Πλεύρη

 

Σχετικά με την κίνηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη να καταθέσει ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφορά «αξιόποινων πράξεων κατά του Μιχάλη Γιαννάκου και παντός υπευθύνου που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις, για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε πως «αντί να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες στο σύστημα, εγκαλούνται όσοι κάνουν τις καταγγελίες και η ΠΟΕΔΗΝ».

 

 

«Δύο χρόνια μετά ο κορονοϊός κατατρώει 100 ανθρώπους την ημέρα. Οι νεκροθάλαμοι στα νοσοκομεία είναι φίσκα. Έχουμε εξαντλημένο προσωπικό μέχρι που καλύπτει τρύπες παντού δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες. Έχουμε 7.000 αναστολές και 2.000 συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώθηκαν» σημείωσε.

 

Ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει πως το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η εφημερία τελείωσε στις 8 το πρωί και ήταν κάπως καλύτερη. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της εφημερίας έχουν εισαχθεί 40 περιστατικά, 20 ύποπτα. Μάλιστα σημείωσε πως οι καταγγελίες κάνουν και κάτι καλό «γιατί κινούνται και τα χειρουργεία και κάποιοι ασθενείς μεταφέρονται σε θαλάμους» και σημείωσε πως «έξι ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στους θαλάμους» και κάποιοι απ’αυτούς περιμένουν εδώ και μέρες ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Το παλιό αναγνωστικό που είχαμε στην πρώτη Δημοτικού και θα μας μείνει αξέχαστο 21 Σεπτεμβρίου 2020137

Όσοι το έζησαν, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το θυμούνται. Σου ξυπνάει…

Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή: «Ο τουρισμός ανοίγει με ασφάλεια και ισορροπία στις 14 Μαΐου – Έχουμε 5 γραμμές άμυνας – Δεν υπάρχουν νησιά ‘Covid-Free’»

Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή: «Ο τουρισμός ανοίγει με ασφάλεια και ισορροπία στις…

Υποχρεωτική η διπλή μάσκα μέσα κι έξω από τις εκκλησίες το Πάσχα

Υποχρεωτική η διπλή μάσκα μέσα κι έξω από τις εκκλησίες το Πάσχα

Σχεδόν… χωρίς μέτρα οι εμβολιασμένοι μέχρι τέλος Μαρτίου – «Πάμε σε μία κανονικότητα»

Αντίστροφη μέτρηση για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προστασίας που ισχύουν για…

Τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα μέσα από φωτογραφικές λήψεις που μας ταξιδεύουν (ΦΩΤΟ)

Πώς ξεκίνησε ο στολισμός του σύγχρονου δέντρου στην Ελλάδα;

Ποια είναι η δίαιτα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Table of Contents Hide Ποια είναι η δίαιτα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας Ποια…

Περπάτημα: Tο απόλυτο ηρεμιστικό της ψυχής

Αν θα θέλαμε να δώσουμε ένα χαρακτηρισμό στο περπάτημα, αυτός θα ήταν «το μαγικό φάρμακο».

To «112» αναβαθμίζεται με την υπηρεσία «eCall» – Διασύνδεση με τη βάση δεδομένων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

To «112» αναβαθμίζεται με την υπηρεσία «eCall» – Διασύνδεση με τη βάση…

Τι άλλαξε με τον νόμο Χατζηδάκη για όσους εργάζονται delivery

Table of Contents Hide Τι άλλαξε με τον νόμο Χατζηδάκη για όσους…