Στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου λειτούργησε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμ. Νικηφόρος Μανάδης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων Αρχιμ. Ευλόγιος Παπαδημητρίου, άλλοι κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας και οι Διάκονοι.

Πλήθος πιστών χριστιανών κατέκλυσε το Μοναστήρι για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα των ιαματικών Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται και να καταθέσουν τα αιτήματά τους εκζητώντας τις πρεσβείες και τις μεσιτείες των Αγίων.

Ο Μητροπολίτης της Καστοριάς στο λόγο του αναφέρθηκε στους Αγίους της Εκκλησίας μας τους οποίους τιμούμε και εορτάζουμε ως γενέθλιο την ημέρα είτε του μαρτυρίου τους είτε της κοιμήσεώς τους.

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να τιμούμε τους Αγίους μας. Θα πρέπει πρωτίστως να γνωρίσουμε τη ζωή των Αγίων μας και να δούμε τον αγώνα τους αλλά και το μαρτύριό τους.

Τιμή ακόμα προς τους Αγίους μας είναι η συμμετοχή μας στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Να λειτουργηθούμε και να κοινωνήσουμε, να συμμετέχουμε στη ζωή της Εκκλησίας.

Επίσης, τιμούμε τον Άγιο του οποίου το όνομα φέρουμε, με την προσφορά μας. Με το πρόσφορο, το νάμα, το λάδι, τα κόλλυβα για τον Άγιο. Δεν έχει ο Άγιος ανάγκη την προσφορά μας αλλά εμείς έχουμε ανάγκη, αφού έτσι παίρνουμε την άκτιστη ενέργεια του Θεού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σύλληψη 46χρονου στη Φλώρινα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης

  Σύλληψη 46χρονου στη Φλώρινα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης

Στην Καστοριά ο επικεφαλής με βαθμό Πρέσβη του γραφείου Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα Sherman S. Kuo έπειτα από πρόσκληση της Μαρίας Αντωνίου

Στην Καστοριά ο επικεφαλής με βαθμό Πρέσβη του γραφείου Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι…

Το BREVET Καστοριάς αφιερωμένο στη “Γυναίκα της Πίνδου” και γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αποτελεί μία σημαντική ποδηλατική διοργάνωση για τον Τόπο μας

  Το BREVET Καστοριάς αφιερωμένο στη “Γυναίκα της Πίνδου” και γιορτάζοντας τα…

Συνεργασία ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και University of Applied Sciences Karlsruhe σε θέματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και διοίκησης επιχειρήσεων

Συνεργασία ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και University of Applied Sciences Karlsruhe σε θέματα…

Α.Σ. Καστοριάς: Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων του συλλόγου το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουνίου

Στα Πρωταθλήματα Παγκορασίδων και Παμπαίδων

«Το Ηλεκτρονικό Βιβλίο» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

«Το Ηλεκτρονικό Βιβλίο» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

Πρόγραμμα Περιοδειών της Μαρίας Αντωνίου, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας κι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου.

Σας κοινοποιείται το Πρόγραμμα Περιοδειών της Μαρίας Αντωνίου, στο πλαίσιο της προεκλογικής…

Η καρδιά της επιχειρηματικότητας χτύπησε για δύο μέρες στην Κοζάνη

Το όνειρο για την Επιχειρηματική Επανεκκίνηση στα χέρια των φορέων και της…

Μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Κοζάνης

Μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Κοζάνης

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς: Υλοποίηση δράσεων για την αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς: Υλοποίηση δράσεων για την  αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας…