Ενιαία γραμμή για τους εμβολιασμούς ζήτησε ο Τσίπρας

Aνεπιφύλακτα υπέρ του καθολικού εμβολιασμού τάσσεται με απόφασή του που συζητήθηκε στο Πολιτικό Κέντρο της Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Όμως, αντιτίθεται στο μέτρο της αναστολής εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή την ολική απώλεια μισθού ή την απόλυση.

Ενιαία γραμμή για τους εμβολιασμούς ζήτησε ο Τσίπρας

Κατά τις πληροφορίες στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης στην οποία συμμετείχε και ο Παύλος Πολάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε απόλυτος ως προς την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και ζήτησε ενιαία γραμμή από όλους, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην αν. υπουργού Υγείας, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για το κόμμα να εμφανίζεται συμπαγές ως προς τις θέσεις του.

Στην απόφαση του Πολιτικού Κέντρου επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει σαφής:

  • Υπερασπιζόμαστε, στηρίζουμε και διαδίδουμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού και ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, πρώτα από όλα για τη δική τους τη ζωή αλλά και ως πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.
  • Διαχωρίζουμε τη θέση σας από επιλογές και πρακτικές αυταρχισμού και κοινωνικού διχασμού που θα φέρουν ενδεχομένως τα αντίθετα αποτελέσματα
  • Ναι στον μαζικό εμβολιασμό χωρίς αναστολές και δεύτερες σκέψεις
  • Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο γενικό πληθυσμό, που θα φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

Ωστόσο, η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί παρά να αποτελεί για τον καθένα και τη καθεμιά απόφαση ελεύθερης βούλησης. Στην απόφαση σημειώνεται ότι «εξαίρεση αποτελούν οι κατηγορίες εργαζομένων και λειτουργών στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας. Όσοι έρχονται σε επαφή με ασθενείς ή με άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (ασθενείς, ηλικιωμένουις κλπ) οφείλουν να είναι στο μέγιστο δυνατό βαθμό βέβαιοι ότι δεν θα τούς μεταφέρουν τον ιό».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια να πεισθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις κατηγορίες επαγγελματων και να εμβολιαστούν.

Η συνέπεια για όσους το αρνούνται και σε δεύτερη φάση θα είναι η μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς. «Όχι όμως την αναστολή εργασίας, μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή την απώλεια μισθού ή την απόλυση. Αυτή η επιλογή όχι μόνο δεν θα βοηθήσει στην καμπάνια του εμβολιασμού αλλά θα δημιουργήσει πολύ σύντομα μία εκρηκτική και διχαστική κοινωνική σύγκρουση».

Επιπλέον όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση η επιλογή της αναστολής θα προκαλέσει μία ανυπολόγιστη απώλεια στήριξης στο ΕΣΥ την ώρα της μάχης, στο βαθμό που δεν γίνονται προσλήψεις και οι μόνες σκέψεις της κυβέρνησης αφορούν την απόδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες και την έναρξη της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ με πρόσχημα τον εμβολιασμό.

Το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα οργανώσει μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού σχολιάζοντας πως «αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να πείσει , δεν μπορεί παρά μόνο να διχάσει τη κοινωνία θα το επιχειρήσουμε εμείς με όλες μας τις δυνάμεις».

Σε σχέση με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αξιολογεί ως βαθιά προβληματική και από επιδημιολογικής πλευράς τη λογική της άρσης κάθε μέτρου προφύλαξης όλων των δράσεων για εμβοιασμένους στη λογική της τιμωρίας των ανεμβολίαστων. Επίσης αξιολογεί ως απαράδεκτη την απαγόρευση στους ανεμβολίαστους να κάνουν δωρεάν τεστ καθώς αυτή η επιλογή θέτει σε κίνδυνο την κοινότητα και επίσης κρίνει ως απαράδεκτη την εξαίρεση των θρησκευτικών χώρων λατρείας από κάθε μέτρο προστασίας.

Σημειωτέον πως με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στο Πολιτικό Κέντρο συμφώνησαν όλα τα στελέχη που συμμετείχαν. Κατά τις πληροφορίες ο κ. Πολάκης επέμεινε στις απόψεις του για το φάρμακο στη μάχη της αντιμετώπισης του κορονοϊού και επιφυλάχθηκε σε σχέση με το θέμα του προσωπικού του εμβολιασμού. Δέχτηκε κριτική από παριστάμενα στελέχη, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όμως σύμφωνα με παράγοντες του κόμματος η παρουσία του στη συνεδρίαση σηματοδοτεί εμμέσως πλην σαφώς και τη δέσμευσή του σε μία ενιαία γραμμή.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

ΟΑΕΔ- Προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

ΟΑΕΔ- Προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Έτοιμος ο Ελληνικός… καταστροφέας των τουρκικών drones

Mπορεί τα τουρκικά drones να μας επισκέπτονται πλέον καθημερινά, όμως η Ελλάδα…

ΕΡΓΑΝΗ: Αναστολές Μαρτίου από 4.3.2021 έως 8.3.2021 οι δηλώσεις

ΕΡΓΑΝΗ: Αναστολές Μαρτίου από 4.3.2021 έως 8.3.2021 οι δηλώσεις

Αγίου Πνεύματος 2021: Έρχεται καύσωνας το τριήμερο (βίντεο)

Έφτασε το πολυπόθητο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2021 και ήδη πολλοί είναι οι τυχεροί…

ΕΣΕΕ: Φθηνότερο κατά 1,29% σε σχέση με πέρσι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Με βάση τους ελέγχους που έγιναν το διάστημα από 11 έως 16…

ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ:ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ 26Η ΚΑΙ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

«Είχαμε ΔΕΘ, μαραθωνίους, παρέλαση gay pride, αν ακυρωθεί η παρέλαση της Θεσσαλονίκης…

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απόφαση που θα κρίνει το ύψος των ποινών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απόφαση που θα κρίνει το ύψος των…

Επανασύνδεση ρεύματος: Ποιοι την δικαιούνται και ποια τα κριτήρια

Επανασύνδεση ρεύματος: Ποιοι την δικαιούνται και ποια τα κριτήρια

“Η Αυστρία ήταν, είναι θα παραμείνει ουδέτερη”, δήλωσε ο καγκελάριος Κ. Νεχάμερ

“Η Αυστρία ήταν, είναι θα παραμείνει ουδέτερη”, δήλωσε ο καγκελάριος Κ. Νεχάμερ

Την Πέμπτη 7 Απριλίου η ομιλία Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Την Πέμπτη 7 Απριλίου θα απευθυνθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στην Ολομέλεια της Βουλής…