Ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα για τη «Γεωργία Περιορισμένων Εισροών – Γεωργία Ακριβείας, Δράσεις πιλοτικής εφαρμογής σε τοπικό επίπεδο», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Π.Ε Καστοριάς, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανου Μπίρου, του Θεμ. Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου Καναβού, του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Πασχάλη Οικονομίδη, του Διευθυντή Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δημήτρη Αλβανού, εκπροσώπων των Δήμων, Περιφερειακών Συμβούλων και πλήθος φορέων, συλλόγων, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η σχέση του πρωτογενή τομέα και της τοπικής ανάπτυξης είναι άρρηκτη και διαχρονική. Η αγροτική εκμετάλλευση πρέπει να γίνει μια ανταγωνιστική και προσοδοφόρα επιχείρηση. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει η επιστημονική κατάρτιση και η τεχνολογία. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα συστήματα παραγωγής μπορούμε να οδηγηθούμε σε άριστης ποιότητας προϊόντα με υψηλή, σταθερή και εγγυημένη ποσότητα, τα οποία θα παράγονται με το ελάχιστο δυνατό καλλιεργητικό κόστος. Ένας δυναμικός πρωτογενής τομέας σημαίνει οικονομική ανάπτυξη για τον τόπο. Σε μια εποχή που οι προοπτικές μοιάζουν δύσκολες, ο πρωτογενής τομέας, μπορεί να ξεχωρίσει».

      Στην ημερίδα που συντονίστηκε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Κωτσίδη, όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νέο σύστημα παραγωγής αγροτικών προϊόντων, το οποίο στηρίζεται στη διαχείριση των εισροών σε ένα αγρό σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της καλλιέργειας, τόσο χωρικά όσο και χρονικά. Στόχος είναι να επιτευχθεί αύξηση της απόδοσης της παραγωγής, βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, μείωση κατανάλωσης ενέργειας αλλά ταυτόχρονα ορθολογική και αποτελεσματικότερη χρήση των χημικών εισροών, με αποτέλεσμα να προστατεύεται το έδαφος και τα υπόγεια ύδατα της περιοχής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αύριο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου με 15 θέματα. Προς συζήτηση και το θέμα του RIVER PARTY

Αύριο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου με 15 θέματα. Προς συζήτηση και…

Ανανέωσε με την Καστοριά ο Βαγγέλης Σαββόπουλος

«Μεγάλη χαρά που θα συνεχίσω να φοράω τη φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας»

Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Μέσα στον Νοέμβριο η καταβολή σε 5.400 δικαιούχους

Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Μέσα στον Νοέμβριο η καταβολή σε 5.400…

Χριστούγεννα στην Καστοριά: Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Ομονοίας

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ολη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου

Ένα ξεχωριστό μήνυμα θέλησαν να δώσουν οι μικρές αθλήτριες των ακαδημιών μπάσκετ του Α.Σ. Καστοριάς. Με την ιδιαίτερη ευαισθησία και την παιδική αθωότητα που διακατέχονται, τα κορίτσια φαντάστηκαν και εμπνεύστηκαν έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς πόλεμο. Το αποτέλεσμα της έμπνευσής τους, κάθε κορίτσι ξεχωριστά το αποτύπωσε με μια προσωπική ζωγραφιά, που φανερώνει εκτός των άλλων, την επιθυμία τους για Ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Μια αυθόρμητη πρωτοβουλία των μικρών αθλητριών, την οποία οι προπονητές του Α.Σ. Καστοριάς στήριξαν και επιβράβευσαν με ιδιαίτερη χαρά! Παράλληλα κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης προπόνησης σχημάτισαν οι ίδιες το σήμα της ειρήνης μέσα στο γήπεδο, δίνοντας και από εκεί το μήνυμα για να ζούμε όλοι πάντοτε ειρηνικά και αγαπημένα. Εξάλλου είναι ένα μήνυμα που ο αθλητισμός πάντα πρεσβεύει. Ο Α.Σ. Καστοριάς συγχαίρει τα κορίτσια για την πρωτοβουλία αυτή και τα ευχαριστεί πολύ!

Α.Σ. Καστοριάς.

Μίλησε για όλους και για όλα ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κωτούλας

Σε συνέντευξη του που παραχώρησε στην καθημερινή εφημερίδα ‘’ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ‘’ ο…

Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων 6ου κύκλου Εισαγωγής Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Διαχείριση Ενέργειας στα Κτίρια

  Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων 6ου κύκλου Εισαγωγής Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο…

Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς Αναζήτηση…

Παρεμβάσεις από το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα, του Τμήματος Μηχανολογικού Εξοπλισμού, της Π.Ε. Καστοριάς.