Ο εθελοντισμός είναι «μια δραστηριότητα που συνεπάγεται τη διάθεση χρόνου, τη μη αμειβόμενη προσφορά εργασίας και αποσκοπεί στο να ωφελήσει το περιβάλλον ή μεμονωμένα άτομα ή ομάδες». Είναι μια συνολική στάση ζωής, μια εμπνευσμένη πράξη στηριζόμενη στην ελεύθερη βούληση και την πλήρη ανιδιοτέλεια.

Την έννοια του εθελοντισμού που σπανίζει στις μέρες μας υιοθέτησαν κάποιες μητέρες παιδιών του 5ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς στην περιοχή ΛΥΒ , όπου βλέποντας τους τοίχους του σχολείου στην αυλή να χάνουν την ζωντάνια τους με το πέρασμα του χρόνου σε ένα χώρο όπου καθημερινά ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους αποφάσισαν εθελοντικά να εργαστούν για να μεταμορφώσουν το χώρο, όπως και έγινε, σε μια ευχάριστη γωνιά για τα παιδιά που βελτιώνει την καθημερινότητά τους στο σχολείο.


Με πολύ κέφι αλλά περισσότερο απ’ όλα πολλή δουλειά έβαψαν τους τοίχους δίνοντας και πάλι χρώμα και ζωντάνια στην καθημερινότητα των παιδιών τους.

Οι μητέρες των παιδιών είναι άξιες κάθε επαίνου και πολλών συγχαρητηρίων και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την τοπική Κοινωνία.

IMG_1966 IMG_1967 IMG_1969 IMG_1970

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Γιώργος Ζαγκλιβέρης: Πέθανε ο 30χρονος από τις Σέρρες που πάλευε με σπάνια μορφή καρκίνου

Όταν ο Γιώργος Ζαγκλιβέρης είχε συγκινήσει στα social media

3ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δημοτικό επισφραγίζουν τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των 11 σχολείων του Δήμου Άργους Ορεστικού

  3ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δημοτικό επισφραγίζουν τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των 11…

Νέα επιτυχία για την Αστυνομία της Καστοριάς – Συνελήφθησαν άλλα δυο άτομα σε περιοχή της Καστοριάς γιατί κατείχαν και μετέφεραν πάνω από 63 κιλά ακατέργαστη κάνναβη

Οι στοχευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της…

To 6ο Συνέδριο της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος στην Καστοριά

To 6ο Συνέδριο της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος στην Καστοριά

Δυάδες (ζεύγη) ιερών εικόνων συναφούς θεματολογίας σε τρεις ναούς χωριών της Καστοριάς

Δυάδες (ζεύγη) ιερών εικόνων συναφούς θεματολογίας σε τρεις ναούς χωριών της Καστοριάς…

Ημέρα 2 – Open Days 2025 | Καστοριά | Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Στο Μεγάλο Αμφιθέατρο, στη Βιβλιοθήκη και στα εργαστήρια, οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε άμεση επαφή με τη φοιτητική καθημερινότητα.

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Αναδείχθηκαν οι αξίες της χριστιανικής παράδοσης και της ευλογίας της δωρεάς

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Αναδείχθηκαν οι αξίες της χριστιανικής παράδοσης και της ευλογίας της…