Ερώτηση προς το ΥΠΑΑΤ κατέθεσαν η Αν. Τομεάρχης και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Σταύρος Αραχωβίτης, με τη συνυπογραφή 39 ακόμα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισαν πολλοί κτηνοτρόφοι στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Μέτρο 22, που αφορούσε την ενίσχυση στην αγορά ζωοτροφών, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός στήριξης.

 

Το Μέτρο 22 που με αγώνα και κόπο διεκδικήσαν και κατέκτησαν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, αποσκοπούσε στην παροχή έκτακτης προσωρινής στήριξης στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και του μεγεθυμένου κόστους παραγωγής.

 

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν κτηνοτροφικές οργανώσεις, πολλοί κτηνοτρόφοι δεν κατάφεραν να οριστικοποιήσουν τη διαδικασία υποβολής αιτημάτων ενίσχυσης, κυρίως λόγω συστημικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα τα αιτήματα να μην μπορούν να καταχωρηθούν και να μείνουν εκτός αξιολόγησης πολλοί δικαιούχοι. Επιπλέον, εκτός μέτρου έμειναν και οι παραγωγοί αυγών επώασης και οι εκτροφείς γαλοπούλας, αφού σύμφωνα με εκπροσώπους τους, το σύστημα δεν δεχόταν καν την αίτησή τους και συνεπώς έμειναν και αυτοί εκτός της ενίσχυσης.

 

Είναι φανερό πως την ώρα που ο κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας παλεύει να σταθεί στα πόδια του, κάτω από αντίξοες συνθήκες, είναι απαραίτητη η στήριξή του από την πολιτεία. Η ενδεχόμενη απομάκρυνση των κτηνοτρόφων από το επάγγελμα, λόγω οικονομικής αδυναμίας για τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους, ελλοχεύει κίνδυνους που θα επιφέρουν αλυσιδωτές συνέπειες.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να λύσει τα όποια προβλήματα προέκυψαν και να εκπληρώσει τον σκοπό του Μέτρου 22, ώστε να μην μείνουν άδικα εκτός όσοι κτηνοτρόφοι δεν κατάφεραν να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις ενίσχυσης.

 

Γραφείο Τύπου

You May Also Like

Η μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Μαΐου 2020

Η μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Μαΐου 2020

Για 3η χρονιά το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας

To Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας της Σχολής Διοίκησης…

H γιορτή για το νέο έτος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών [Φωτορεπορτάζ]

H γιορτή για το νέο έτος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών

Πέθανε ο εφοριακός που είχε τραυματιστεί στην επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

Πέθανε ο εφοριακός που είχε τραυματιστεί στην επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ…

Π.Ε. Φλώρινας: Συνέντευξη τύπου εφ΄ όλης της ύλης από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Κιοσέ και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειο Άμπα

Π.Ε. Φλώρινας: Συνέντευξη τύπου εφ΄ όλης της ύλης από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη…

Ενοικιάζεται μαγαζί και σπίτι στο Δισπηλιό

Ενοικιάζεται μαγαζί 180 τμ στο Δισπηλιό Καστοριάς σε κεντρικό σημείο.

“Το αληθινόν φως επεφάνη, και πάσι τον φωτισμόν δωρείται”

“Το αληθινόν φως επεφάνη, και πάσι τον φωτισμόν δωρείται” Του  Σεβ. Μητροπολίτου…

Τα ενεργειακά ζητήματα στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ Περιφερειάρχη και Γερμανού Προξένου

«Μια χώρα που δεν κατέχει την ενέργεια και τα νερά της  δεν…

Αντίστροφη Μέτρηση για τις Χειμερινές εκπτώσεις 2020

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς ενημερώνει για το τι θα πρέπει να προσέξουν…

Η ΝΟΔΕ Καστοριάς για τον ανασχηματισμό και για την συνέντευξη τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: «Η καραμέλα των δημοσίων κτηρίων κύριοι κάποια στιγμή θα λιώσει»

Η ΝΟΔΕ Καστοριάς για τον ανασχηματισμό και για την συνέντευξη τύπου της…