Ο Έλον Μασκ είναι ο πρώτος που έσπασε το “φράγμα” των 300 δισ. δολαρίων

Της Eliza Haverstock

Τη Δευτέρα, ο Έλον Μασκ αύξησε την περιουσία του κατά αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που ξεπέρασε το φράγμα των 300 δισ. δολαρίων.

Το βράδυ της Τρίτης, η περιουσία του Μασκ ανερχόταν σε 306,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, έχοντας ξεπεράσει το “άπιαστο” ορόσημο ήδη από τη Δευτέρα χάρη στο συνεχιζόμενο ράλι της Tesla.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα, αφότου η Hertz ανακοίνωσε ότι αγοράζει 100.000 οχήματα Tesla για να εμπλουτίσει τον στόλο των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων της – είδηση που χάρισε στην εταιρεία 4,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Η μετοχή της Tesla έκλεισε στο ιστορικό υψηλό των 1.208 δολαρίων τη Δευτέρα, ωθώντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο 1,2 τρισ. δολάρια.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα, η Hertz ισχυρίστηκε ότι θα ξεκινήσει τις ενοικιάσεις των Model 3 στα μεγάλα αστικά κέντρα στις αρχές Νοεμβρίου. Ωστόσο, το βράδυ της Δευτέρας, ο Μασκ μέσω ανάρτησής του στο Twitter ήγειρε αμφιβολίες όσον αφορά το mega-deal. “Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη κανέναν συμβόλαιο… Η συμφωνία με την Hertz έχει μηδενική επίδραση στα οικονομικά μας μεγέθη”, έγραψε ο επικεφαλής της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, η μετοχή της Tesla είχε βάλει την “όπισθεν” και υποχωρούσε έως και 4% από το ιστορικό υψηλό της στο άνοιγμα της χθεσινής συνεδρίασης. Αλλά, μερικές ώρες αργότερα ο τίτλος είχε αρχίσει να ανακάμπτει, διαπραγματευόμενος στα 1.200 δολάρια, σημειώνοντας πτώση μόλις 0,7% σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας.

Κι αυτό καθώς ένας εκπρόσωπος της Hertz επέμεινε ότι η συμφωνία βρίσκεται σε εξέλιξη. “Όπως ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, η Hertz έχει πραγματοποιήσει αρχική παραγγελία 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων Tesla και επενδύει σε ένα νέο δίκτυο υποδομής φόρτισης σε όλο το φάσμα των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της”, έγραψε η αιωνόβια εταιρεία ενοικίασης οχημάτων σε ανακοίνωση που “μοιράστηκε” με το Forbes. “Οι παραδόσεις των αυτοκινήτων Tesla έχουν ήδη ξεκινήσει”, πρόσθεσε η εταιρεία.

Το “χρυσό” ποσοστό στην Tesla

Η συντριπτική πλειοψηφία της περιουσίας του Μασκ συνδέεται με το ποσοστό ύψους 23% που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Tesla, την οποία υποστήριξε οικονομικά για πρώτη φορά το 2004, ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της. Ο Μασκ κατέχει, επίσης, σημαντικό ποσοστό στην ιδιωτική διαστημική εταιρεία SpaceX, η οποία αποτιμήθηκε σε περίπου 74 δισ. δολάρια, βάσει του γύρου χρηματοδότησης που πραγματοποίησε τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο γεννηθείς στη Νότια Αφρική επιχειρηματίας είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία, με τους άλλους κροίσους να τρώνε κυριολεκτικά τη “σκόνη” του.

Ο Τζεφ Μπέζος, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει σήμερα περιουσία ύψους περίπου 190,3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, λίγο χαμηλότερα από τα 212 δισ. δολάρια που ήταν τον Ιούλιο. Η δε περιουσία του Μπιλ Γκέιτς υπερέβη πρόσκαιρα το όριο των 100 δισ. δολαρίων τον Απρίλιο του 1999. Προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό, η περιουσία του ανέρχεται σε κάτι περισσότερο από 165 δισ. δολάρια σήμερα – περίπου 142 δισ. δολάρια χαμηλότερη από αυτήν του Μασκ. Σήμερα, η περιουσία του Γκέιτς υπολογίζεται σε 137,8 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ:https://www.capital.gr/

You May Also Like

Χριστουγεννιάτικη εκδρομή με τον Σύλλογο ‘’ Μαζί Σου ‘’ στην Αυστρία

Πάρτε τους σκούφους σας και τα ζεστά σας γάντια και περιηγηθείτε μ’…

Facebook: Συμβουλές ασφάλειας για μικρές επιχειρήσεις

Πίσω από κάθε μικρή επιχείρηση βρίσκεται ένα όνειρο. Χρόνος, προσπάθεια και πάθος…

Το πρώτο πανεπιστήμιο για influencers – Τι μαθαίνουν στα 4 χρόνια για το πτυχίο

Βρίσκεται στην κομητεία Carlow στην Ιρλανδία

Κορωνοϊός: Η πανδημία σε αριθμούς – Πώς εξελίσσεται σε όλο τον κόσμο

Κορωνοϊός: Η πανδημία σε αριθμούς – Πώς εξελίσσεται σε όλο τον κόσμο

Η εταιρεία που αντικαθιστά το θάνατο με ύπνο στους -196 βαθμούς Κελσίου

Μια εταιρεία κρυογονικής που υπόσχεται να νικήσει το θάνατο, κυριολεκτικά.

Σπουδαίο εύρημα: Τεράστιο απολίθωμα «θαλάσσιου δράκου» στη Βρετανία

Ένα πελώριο απολίθωμα ιχθυόσαυρου εντοπίστηκε σε τεχνητή λίμνη, στο Λέστερ της Βρετανίας.

Ουκρανικό drone καταρρίφθηκε στο κέντρο της Μόσχας

Το αεροδρόμιο της Μόσχας έκλεισε επίσης μετά το περιστατικό

Η Κίνα βάζει (κυριολεκτικά) στα τρένα της… φτερά!

Η Κίνα βάζει (κυριολεκτικά) στα τρένα της… φτερά!

Βρετανικά αρχεία: Απροθυμία Κάλαχαν να καταθέσει για τις ημέρες της τουρκικής εισβολής

Τι γράφουν τα βρετανικά εμπιστευτικά αρχεία του Foreign Office που αποδεσμεύτηκαν