«H ΔΕΗ θα συνεχίσει να παραλαμβάνει λιγνίτη τόσο από το ιδιωτικό ορυχείο της ΜΕΤΕ ΑΕ στο Προσήλιο Κοζάνης όσο και από το ορυχείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια Κοζάνης, στο ελάχιστο της ποσότητας που αναγράφεται στην σύμβαση που είχε υπογραφεί με τις δυο εταιρίες». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης κατά την διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της ΔΕΗ και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του δήμου Σερβίων Βελβεντού και των εργαζομένων στις δύο επιχειρήσεις.

Ο Μανώλης Παναγιωτάκης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα όλων των φορέων της περιοχής και ειδικότερα των εργαζομένων για επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης της ΔΕΗ με τις δύο εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα δύο ορυχεία, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία τους και να προστατευτούν οι 350 θέσεις εργασίας στη περιοχή του δήμου Σερβίων Βελβεντού.

Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης από την πλευρά του υποστήριξε την ανάγκη να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να αυξήσει τις ποσότητες λιγνίτη που λαμβάνει η επιχείρηση από τα δύο ορυχεία.

Από τη πλευρά της ΔΕΗ έγινε εκτενής αναφορά, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, στην διαδικασία απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και στο στόχο που έχει θέσει η πλευρά της ΔΕΗ ώστε το 35% του μίγματος ηλεκτρικής ενέργειας που διακινείται στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού να παράγεται από τον λιγνίτη.

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΚΑ Μιχάλης Βερροιόπουλος ζήτησε από τους εκπροσώπους της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των Ενεργειακών δήμων, να ολοκληρώσουν το σχέδιο προτάσεων τους έως τις 30 Νοεμβρίου . Οι Προτάσεις που θα κατατεθούν στην επιτροπή του υπουργείου που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη θα αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής, τις σχέσεις της ΔΕΗ με τις τοπικές κοινωνίες, θέματα που αφορούν την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, τις μετεγκαταστάσεις οικισμών λόγω επέκτασης των ορυχείων της ΔΕΗ αλλά και την προετοιμασία της περιοχής προς την μεταλιγνιτική περίοδο .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σύλληψη 30χρονου σε περιοχή των Γρεβενών για παράνομη απασχόληση μη νόμιμου μετανάστη

Το Σάββατο (04-06-2016) το πρωί σε περιοχή των Γρεβενών, αστυνομικοί του Τμήματος…

kozan.gr: Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά σχετικά με τι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κοζάνη την περίοδο της Αποκριάς (Βίντεο)

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά…

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Θεόδωρου Κωστάρα

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του Θεόδωρου Κωστάρα.

Ομιλία Ζήση Τζηκαλάγια στη Βουλή στο Ν/Σ για τις λαϊκές αγορές

Ομιλία Ζήση Τζηκαλάγια στη Βουλή στο Ν/Σ για τις λαϊκές αγορές

Υπό βροχή οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Νομό Καστοριάς

Παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από το μεσημέρι του Σαββάτου…

Δήμος Καστοριάς:Δίνουμε χρώμα και φως. Μοιραζόμαστε λίγη χαρά και πολλή αισιοδοξία

Δήμος Καστοριάς:Δίνουμε χρώμα και φως. Μοιραζόμαστε λίγη χαρά και πολλή αισιοδοξία

Ο μουσικός Σάκης Ντοβόλης από την Κοζάνη, με ένα διαφορετικό τραγούδι συμμετέχει στην καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον κορωνοϊό

Ο μουσικός Σάκης Ντοβόλης από την Κοζάνη, με ένα διαφορετικό τραγούδι συμμετέχει…

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Νεφροπαθών Καστοριάς για την συλλογή καπακιών

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Καστοριάς ευχαριστεί τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό τους υπάλληλους…