Πλύσιμο προσώπου: Πέντε βασικά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τουλάχιστον πέντε είναι τα βασικά λάθη που όλοι μας κάνουμε, όταν πλέονουμε το πρόσωπό μας, με αποτέλεσμα να ερεθίζουμε και να προκαλούμε προβλήματα στην επιδερμίδα μας.

Δείτε ποια είναι αυτά τα λάθη στο πλύσιμο προσώπου και προσπαθήστε να τα αποφύγετε στο μέλλον, ώστε να έχετε πιο απαλή και υγιή επιδερμίδα προσώπου.

  1. Ακατάλληλη θερμοκρασία νερού

Το εξαιρετικά ζεστό νερό μπορεί να βλάψει το δέρμα του προσώπου, ενώ ούτε και το πολύ κρύο νερό είναι καλό. Επιλέγετε πάντα χλιαρό νερό, αφού είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσει το δέρμα, χωρίς να προκληθεί καμία ζημιά στην επιδερμίδα.

Είναι μύθος ότι το καυτό νερό “ανοίγει του πόρους” και το παγωμένο νερό “τους κλείνει”. Η αλήθεια είναι ότι οι πόροι δεν διαθέτουν μυς για να ανοιγοκλείνουν. Το καυτό νερό ειδικά, επηρεάζει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας και οδηγεί σε αφυδάτωση που ακολουθείται από υπερβολική παραγωγή σμήγματος (ελαίων) από το δέρμα για να εξισορροπήσει την κατάσταση.

  1. Πλένεστε υπερβολικά πολλές φορές μέσα στην ημέρα

Σε γενικές γραμμές το να πλένεστε 1-2 φορές την ημέρα είναι ένας καλός μέσος όρος, αλλά αν το παρακάνετε, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απομακρύνετε όλα τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και, όπως γίνεται και με το πολύ καυτό νερό, αυτό οδηγεί σε αφυδάτωση του δέρματος και υπερβολική παραγωγή ελαίων.

Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε αυξημένη ακμή, σπυράκια και μαύρα στίγματα που προκαλούνται από το υπερβολικό σμήγμα που φράζει τους πόρους της επιδερμίδας και δημιουργεί φλεγμονή.

  1. Υπερβολική απολέπιση προσώπου

Οποιαδήποτε υπερβολή στην περιποίηση του προσώπου (πολύ υψηλή η πολύ χαμηλή θερμοκρασία νερού, συχνότητα καθαρισμού, απολέπιση κλπ), έχει αρνητικά αποτελέσματα. Με την απολέπιση απομακρύνετε τα νεκρά δερματικά κύτταρα από την επιδερμίδα. Αλλά δεν πρέπει να το κάνετε πάνω από 2-3 φορές την εβδομάδα και, μάλιστα, να επιλέγετε scrubs (αλοιφές) από “μαλακά” και “ευγενικά” συστατικά για το δέρμα σας, όπως scrubs ζάχαρης ή φρουτώδους οξέος).

Επίσης, χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας και όχι κάποιο πανάκι, για να αποφύγετε το τράβηγμα και τις μικροεκδορές στην επιδερμίδα.

  1. Δεν ξεπλένετε το πρόσωπό σας αρκετά καλά

Αν δεν απομακρύνετε καλά κάθε υλικό που χρησιμοποιείτε για την περιποίηση του προσώπου σας (σαπούνι, κρέμες, καλλυντικά, μέικ-απ κλπ) τότε προκαλείτε τη συσσώρευση ουσιών στη επιδερμίδα. Αυτό, όπως είναι φυσικό, οδηγεί σε αυξημένη ακμή.

Το σαγόνι, η γραμμή των μαλλιών και η μύτη είναι συνήθως εκείνα τα σημεία, τα οποία “περιφρονούν” οι περισσότεροι άνθρωποι στον καθαρισμό του προσώπου τους.

  1. Τρίβετε το πρόσωπό σας με την πετσέτα, όταν σκουπίζεστε

Μετά το πλύσιμο του προσώπου, οι περισσότεροι άνθρωποι τρίβουν την πετσέτα επάνω στο δέρμα τους. Αυτό είναι λάθος. Το σωστό είναι να ακουμπάτε επανειλημμένως την πετσέτα στην επιδερμίδα και όχι να την τρίβετε. Έτσι, ερεθίζετε το δέρμα, προκαλείτε μικροεκδορές και καταστρέφετε σταδιακά την ελαστικότητά του.

Επίσης, μην χρησιμοποιείτε την πρώτη πετσέτα που θα βρείτε μπροστά σας. Αν η ίδια πετσέτα χρησιμοποιείται από πολλά άτομα, τότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εξάπλωσης βακτηρίων.

http://timesofindia.indiatimes.com

http://www.womenshealthmag.com

You May Also Like

Το μεγάλο comeback του κορονοϊού στην καρδιά του καλοκαιριού: Σε ποιες χώρες αυξάνονται τα κρούσματα

Ανησυχία για την υποπαραλλαγή Eris

Κορονοϊός – Γιαννάκος: Δε μίλησα για VIP κλίνες ΜΕΘ, πεθαίνουν πολλοί περιμένοντας να μπουν στην εντατική

Κορονοϊός – Γιαννάκος: Δε μίλησα για VIP κλίνες ΜΕΘ, πεθαίνουν πολλοί περιμένοντας…

Το Συναισθηματικό Φαγητό και γιατί τσακίζεις τα πάντα όταν έχεις στρες

Τρως κι εσύ τραγανιστά όταν είσαι θυμωμένος;

«Γλουτιαία αμνησία»: Επανενεργοποίηση και ενδυνάμωση των γλουτιαίων μυών Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

 «Γλουτιαία αμνησία»: Επανενεργοποίηση και  ενδυνάμωση των γλουτιαίων μυών Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης,…

Ποια είναι τα οφέλη του να πίνετε ζεστό νερό

Ποια είναι τα οφέλη του να πίνετε ζεστό νερό

Κάθομαι όλη μέρα και πονάω. Γιατί; /Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

  Κάθομαι όλη μέρα και πονάω. Γιατί; /Γράφει ο Νικόλαος  Παγούνης, M.Sc…

Πού βρίσκονται τα περισσότερα μικρόβια;

Πού βρίσκονται τα περισσότερα μικρόβια;

Φασκόμηλο: Βελτιώνει τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία !

Πώς να εντάξετε το φασκόμηλο στη διατροφή σας

Κορονοϊός: Γιατί «ξεπούλησαν» τα σκόρδα

Κορονοϊός: Γιατί «ξεπούλησαν» τα σκόρδα

Φυλλικό οξύ: Σε ποιες τροφές το βρίσκουμε;

  Τι είναι το φυλλικό οξύ και σε ποιες τροφές περιέχεται σε…