Σύμφωνα με το υπάρχον προσωπικό του ΕΚΑΒ Κοζάνης από τα 14 νέα ασθενοφόρα που εγκαινίασε ο Παύλος Πολάκης, μόνο τα μισά θα λειτουργήσουν.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν αναπληρωματικά σε περίπτωση βλάβης, μιας και δεν υπάρχουν διασώστες για να τα κινήσουν. Φυσικά σε αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια δεν αναφέρθηκε ο υπουργός, παρά προτίμησε τις αοριστίες για τις μίζες, όταν ως γνωστόν τρεις εταιρίες για πέντε χρόνια κονταροχτυπιούνταν  στα δικαστήρια για τα εν λόγω ασθενοφόρα. Με αυτοδιοικητικούς και βουλευτές να προπαγανδίζουν τώρα  τις βαρύγδουπες δηλώσεις του. Μάλιστα από πλευράς της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διαμήνυσε ότι με ιδίους πόρους θα προσλάβει με οχτάμηνες συμβάσεις διασώστες, όπως είχε υποσχεθεί  και με τους γιατρούς με το περίφημο  επίδομα σίτισης και στέγασης.
Με την κυβέρνηση να προσπαθεί για μια ακόμη φορά με φτηνά μπαλώματα να μεταθέσει οδηγούς των ΟΤΑ στο τιμόνι των ασθενοφόρων, οι οποίοι δεν έχουν καμία εμπειρία και καμία αίσθηση του επείγοντος. Να θυμίσουμε ότι σύντομα θα προκηρυχθούν και 100 θέσεις διασωστών σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων μόνο 3 θα αφορούν τη Δυτική Μακεδονία, 2 την Καστοριά και 1 την Πτολεμαΐδα. Ένας αστείος αριθμός μπροστά στις υπάρχουσες ελλείψεις, οι οποίες ακόμα και με 3-5 μεταθέσεις δεν θα αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση.


Δίπλα σε αυτά τα 14 ασθενοφόρα να προσθέσουμε και δύο ακόμα που είχαν προστεθεί στο Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο, με τον αριθμός τους να κρίνεται πια άκρως ικανοποιητικός χωρίς όμως την ανάλογη στελέχωση σε προσωπικό.

Πηγή: prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ομιλία της Ο. Τελιγιορίδου στη Βουλή στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς

Ομιλία της Ο. Τελιγιορίδου στη Βουλή στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς

Καστοριά: Επίσκεψη των μηχανικών στα εργοτάξια κατασκευής του αγωγού TAP

Καστοριά: Επίσκεψη των μηχανικών στα εργοτάξια κατασκευής του αγωγού TAP

Ενισχύεται και ισχυροποιείται το «Βοήθεια στο Σπίτι». Μία ακόμη σημαντική προσφορά αλληλεγγύης προς τον Δήμο Καστοριάς

Ενισχύεται και ισχυροποιείται το «Βοήθεια στο Σπίτι». Μία ακόμη σημαντική προσφορά αλληλεγγύης…

Εξέλιξη έργων της αντιπεριφέρειας ΠΕ Κοζάνης

Εξέλιξη έργων της αντιπεριφέρειας ΠΕ Κοζάνης

Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση μεταξύ της ΔΕΔΑ και της ΕΤΕπ για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε τρεις Περιφέρειες της χώρας

Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση μεταξύ της ΔΕΔΑ και της ΕΤΕπ για την…

Στo 50% θα φτάσει η ανεργία στην Καστοριά το 2015

Πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τα Προεδρεία των…

«Δράση Δρόμου» ενημέρωσης από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών

«Δράση Δρόμου» ενημέρωσης από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών