Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καστοριάς κατά τη συνεδρίασή του στις 22 Ιουνίου 2016 ψήφισε το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου για την περίοδο 2015 – 2019.

Το Στρατηγικό Σχέδιο αποτελεί την Α΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος και εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή με την υποστήριξη της υπηρεσίας προγραμματισμού και τη συνεργασία όλων των υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.3852/2010, Π.Δ 89/2011). Στην Β΄ Φάση που θα ακολουθήσει, θα περιλαμβάνεται ο Επιχειρησιακός και Οικονομικός Προγραμματισμός των δράσεων του Δήμου.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής – λειτουργικής ανάπτυξης του Δήμου για την περίοδο 2015-2019. Σκοπός του είναι η ανάπτυξη της περιοχής και η βελτίωση της λειτουργίας του δήμου, η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Πιο αναλυτικά, στην Α΄ Φάση περιγράφεται και αξιολογείται η υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής του Δήμου, σε σχέση με τα γεωγραφικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά, αναπτυξιακά και οικονομικά χαρακτηριστικά της, καθώς και η οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων.

Η αξιολόγηση καταλήγει στη διατύπωση των κρισίμων ζητημάτων τα οποία είναι σκόπιμο να αντιμετωπιστούν την περίοδο 2015-2019. Για τη διατύπωση των κρισίμων ζητημάτων ελήφθησαν υπόψη οι κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, διατυπώνεται το αναπτυξιακό όραμα για την περιοχή και προσδιορίζεται η στρατηγική του Δήμου, δηλαδή οι στόχοι που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του οράματος του.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το Στρατηγικό Σχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση. Για το σκοπό αυτό, το πλήρες κείμενο και το ερωτηματολόγιο δημόσιας διαβούλευσης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς (www.kastoria.gov.gr).

Μέσω του ερωτηματολογίου μπορούν να υποβάλλονται προτάσεις, από πολίτες ή ενώσεις πολιτών και από τοπικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς, από Τετάρτη 6 Ιουλίου έως και Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016. Οι προτάσεις αυτές θα ληφθούν υπόψη κατά την εκπόνηση του τελικού κείμενου.

Η υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχόλιων μπορεί να γίνεται:

Α) Ταχυδρομικά στη Δ/νση ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, Σκαπέρδειο Δημοτικό Μέγαρο, ΤΚ 52100 Καστοριά με την ένδειξη «Δημόσια Διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Καστοριάς»

Β) Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@kastoria.gov.gr

Γ) Μέσω φαξ στον αριθμό 2467022451

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τους αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Καστοριάς:

κ. Κ. Αντωνίου (τηλ. 2467351108, email:kantoniou101@gmail.com)

κα. Ρ. Γκέρατς (τηλ. 2467351107, email: [email protected])

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σύλληψη 22χρονου, σε περιοχή της Κοζάνης, για παράνομη μεταφορά 4 αλλοδαπών

Σύλληψη 22χρονου, σε περιοχή της Κοζάνης, για παράνομη μεταφορά 4 αλλοδαπών

Γιάννης Κορεντσίδης

Ένα μεγάλο μπράβο από τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη στα παιδιά που…

Ο. Τελιγιορίδου: «Αναβαθμίζουμε τα υπάρχοντα και δημιουργούμε και νέο πανεπιστημιακό τμήμα στην Καστοριά, ενώ άλλοι τα έκλειναν»

Ο. Τελιγιορίδου: «Αναβαθμίζουμε τα υπάρχοντα και δημιουργούμε και νέο πανεπιστημιακό τμήμα στην…

Εισαγγελική παρέμβαση για τη βεβήλωση του μνημείου για τους Καστοριανούς Εβραίους ζητεί η Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Γιαννακάκη

Εισαγγελική παρέμβαση για τη βεβήλωση του μνημείου για τους Καστοριανούς Εβραίους ζητεί…

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε σε πρόγραμμα συνεργασίας με το αντίστοιχο Γερμανικό Ίδρυμα Hochschule Karlsruhe

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε σε πρόγραμμα συνεργασίας με το αντίστοιχο Γερμανικό…

Δωρεάν από το Βατικανό ο εμβολιασμός των άστεγων της Ρώμης

Δωρεάν από το Βατικανό ο εμβολιασμός των άστεγων της Ρώμης