Συνεχίζει τις προσπάθειες στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων η Π.Ε. Καστοριάς και για το λόγο αυτό προέβη στη διανομή τροφίμων και τετραδίων. Συγκεκριμένα στους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Τ.Ε.Β.Α.)  θα διανεμηθούν πορτοκάλια, ακτινίδια, τυρί φέτα και τετράδια, ενώ στους τρίτεκνους και  τους πολύτεκνους θα διανεμηθούν πορτοκάλια και ακτινίδια.

Τα προϊόντα θα διατεθούν  μέσω:

-της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς

-των Δήμων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου,

-του Δικτύου Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καστοριάς “Κέλετρον” Εθελοντικό Οργανισμό “Αγάπη για το Παιδί”

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήριο Αδαμόπουλο, οι δικαιούχοι του Τ.Ε.Β.Α αυτή τη στιγμή είναι 2.240. Από αυτούς, οι 1.309 είναι οι πολύτεκνοι και οι 224 είναι οι τρίτεκνοι.

Επιπρόσθετα ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως θα υπάρξει συνέχιση του προγράμματος, με επιπλέον δομές, αλλά και με την έναρξη της λειτουργίας ενός Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Ειδικότερα «Κινούμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου οι δικαιούχοι να βοηθηθούν και με συμβουλευτική στήριξη, δηλαδή με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Παράλληλα, και με δική μου πρωτοβουλία μιας και θεωρώ ότι τα παιδιά του δημοτικού σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται βοήθεια, θα εντάξουμε και το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Πολλές φορές δεν σκεφτόμαστε ότι και οι μαθητές της πρωτοβάθμιας έχουν ανάγκες παράλληλης στήριξης. Συνεπώς, εάν τα παιδιά, βοηθηθούν στα μαθήματά τους, από τις μικρές τάξεις, θα μπορούν να καταφέρουν πολλά περισσότερα στη μετέπειτα εκπαίδευσή τους». 

Το κοινωνικό φροντιστήριο, θα μπει σε τροχιά υλοποίησης από το νέο έτος, καθώς δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία του και φυσικά θα πρέπει πρωτίστως να εγκριθούν τα χρήματα μέσω του Τ.Ε.Β.Α.

Πολύ πιθανόν είναι ότι ορισμένες δομές θα προβούν στη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου και για του μαθητές του λυκείου.

Λίγα λόγια για το Τ.Ε.Β.Α.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους  (Τ.Ε.Β.Α.) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών. Επίσης  συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας. Το πεδίο εφαρμογής του Τ.Ε.Β.Α. εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I). Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Η εφαρμογή του Προγράμματος ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Χρύσα Κοσμίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σεμινάριο από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας)

Σεμινάριο από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας)

Αντικατάσταση διπλώματος: Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται

Αντικατάσταση διπλώματος:  Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται

Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΙΝΙ ΒΟΗΘΕΙΑ! /ΜΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Table of Contents Hide Άραγε, πόσο ξεχασμένη αρετή είναι η ευγένεια και…

Τα βρήκε με Acun ο ΣΚΑΪ: Πέντε reality προγράμματα τη νέα σεζόν

Τα βρήκε με Acun ο ΣΚΑΪ: Πέντε reality προγράμματα τη νέα σεζόν

Κοράλλια: Τα κοσμήματα του θαυμαστού κόσμου του βυθού

Κοράλλια: Τα κοσμήματα του θαυμαστού κόσμου του βυθού

VIRAL – Αυτό το γλυπτό κανείς δεν περίμενε να το βρει σε…. ναό! Προκαλεί ΣΟΚ! (φωτο)

Μία φιγούρα, που δεν ταιριάζει με τον χώρο, ανακάλυψαν μέσα στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Hereford της Αγγλίας,…

Μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά στην Καστοριά! Πάνω από 100 κιλά χασίς και 2 συλλήψεις Σκοπιανών ο απολογισμός

Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών οργανώθηκε…

Εντυπωσιακό θέαμα όταν σμήνος από ψαρόνια σχηματίζει τεράστιο πουλί στον ουρανό (vid)

Κάτι που δεν βλέπουμε κάθε μέρα!