Με τις ευκαιρίες σε προϊόντα να βρίσκουν τους πολίτες μακριά από τα αστικά κέντρα, συνεχίζονται οι θερινές εκπτώσεις του 2017.

Μέχρι και τις 31 Αυγούστου οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν ρούχα, αξεσουάρ και αλλά κα προϊόντα σπιτιού με το ποσοστό έκπτωσης να αγγίζει και το 70% από την αρχική τους τιμή.

Οι κατά τόπους επαγγελματικές ενώσεις έχουν από την αρχή των θερινών εκπτώσεων προειδοποιήσει τους πολίτες για όλα όσα πρέπει να προσέξουν πριν την αγορά κάποιου προϊόντος.

Οι έμποροι συνεχίζουν να κρατούν μικρό καλάθι, αφού η πληρωμή του καλοκαιρινού δώρου στους ιδιωτικούς υπαλλήλους δεν ήταν αρκετή για τους … ξελασπώσει από τις τρέχουσες υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τις Ενώσεις των Επαγγελματιών οι καταναλωτές πρέπει να προσέξουν:

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε προϊόντα που αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος -και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία- το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …% έως …%»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι πρακτικές επικοινωνίας μείωσης της τιμής διενεργούνται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Οι βασικές αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Οι βασικές αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Ελεύθερες παραλίες: Έφοδος των αρχών στην Τήνο- Απελευθερώνονται 3.000 τ.μ. αιγιαλού

Στο αυτόφωρο μία επιχειρηματίας

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει το 4ο κύμα της πανδημίας

«Καμπανάκι» από τον καθηγητή του ΑΠΘ -Ποιος είναι ο μόνος τρόπος να…

Ο Γιώργος Τράγκας ήθελε να εμβολιαστεί και έδινε μάχη με τις φοβίες του – Τι δήλωσε ο Π. Κουρτζίδης, εκ. τύπου του Κ.ΕΛ.ΑΝ. (video)

Ο Γιώργος Τράγκας ήθελε να εμβολιαστεί και έδινε μάχη με τις φοβίες…

Το ΥΠΑΑΤ στο πλευρό των πληττόμενων επιχειρήσεων της γεωργίας και της αλιείας

Το ΥΠΑΑΤ στο πλευρό των πληττόμενων επιχειρήσεων της γεωργίας και της αλιείας

Συλλήψεις και πρόστιμα για συγκεντρώσεις σε σπίτια

Συλλήψεις και πρόστιμα για συγκεντρώσεις σε σπίτια

Έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού στον Προμαχώνα – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού στον Προμαχώνα – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

ΟΑΕΔ: Ενισχυμένο και απλουστευμένο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.  1.250 νέες θέσεις με επιχορήγηση 90%

ΟΑΕΔ: Ενισχυμένο και απλουστευμένο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.  1.250 νέες θέσεις…

Προγραμματική Συμφωνία για το Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Μητρώου Γεφυρών

Έως σήμερα η πολιτεία δεν γνωρίζει με ακρίβεια πόσες γέφυρες υπάρχουν και σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Αυτό τώρα αλλάζει.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για επιβάτη Blue Horizon

Ο 36χρονος που πνίγηκε είχε επιβιβαστεί νωρίτερα και προσπαθούσε να ξαναμπεί