ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές το συντομότερο ζήτησε ο Τσίπρας – «Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα»

Ούτε στα πρώτα δύο μνημόνια δεν υπήρχε τόσο αρνητικό κλίμα και ανασφάλεια στη χώρα, θεωρεί ο Αλέξης Τσίπρας που ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα προβλέπει ότι μία αυριανή προοδευτική κυβέρνηση με κεντρικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κληθεί να βγάλει και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά. Εξ αυτού του λόγου άλλωστε και χθες επανέφερε το αίτημά του για εκλογές «όσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα» σχολιάζοντας μάλιστα (πριν από τις ανακοινώσεις) πως τα όποια μέτρα της κυβέρνησης για την ανακούφιση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις εξωφρενικές αυξήσεις στο ρεύμα είναι καλοδεχούμενα, όμως περισσότερο καλοδεχούμενη θα ήταν η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που περιόδευσε στην Καβάλα στο πλαίσιο των εξορμήσεών του στην περιφέρεια ενόψει και των εσωτερικών διαδικασιών της 15ης Μαΐου ανέφερε πως πρώτη φορά συναντά τόσο έντονο κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία και ότι η κατάσταση σήμερα είναι πολύ χειρότερα ακόμη και σε σχέση με το 2010. «Ξέρετε, επειδή είχα το προνόμιο να είμαι πολιτικός αρχηγός και την περίοδο της κρίσης των μνημονίων, τη δύσκολη εκείνη περίοδο, την περίοδο του 2010, 2012, 2013 και 2014 όπου και πάλι η κοινωνία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, πρώτα φορά βλέπω αυτό το κλίμα και μου το λένε και οι ίδιοι οι πολίτες: είναι χειρότερα τώρα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο center tv της Καβάλας. Μάλιστα συμπλήρωσε πως την περίοδο των πρώτων μνημονίων είχαμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τη λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση “σήμερα όμως δεν είναι θέμα περικοπών, είναι θέμα αδυναμίας επιβίωσης”.

 

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει τώρα να βρει τρόπο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ενώ εννιά μήνες αδιαφορούσε» καθώς σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα αντιλαμβάνεται πλέον ότι η οργή και η αγανάκτηση είναι αυτό που περισσεύει πια στους Έλληνες.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε και τη διάσταση που έχει το σύνθημα του κόμματός του “να στείλουμε πίσω τον λογαριασμό” λέγοντας ότι έχει μία γενικότερη έννοια, ότι οι πολίτες πρέπει να υψώσουν ανάστημα και να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής στη χώρα. «Ο λογαριασμός δεν αφορά μόνο το ρεύμα, αφορά όλα όσα βιώνουμε, κυρίως την αδυναμία των πολιτών να ζήσουν μία ζωή έτσι όπως τούς αξίζει, αφορά τους 30.000 ανθρώπους σχεδόν που χάσαμε την περίοδο της πανδημίας, αλλά και την εργασιακή ζούγκλα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Κάλεσε δε τους φίλους και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ενισχύσουν τις γραμμές του για ένα μαζικό κόμμα που θα αποτελεί την καρδιά της προοδευτικής παράταξης και την ελπίδα του τόπου.

Η Κουμουνδούρου σχολιάζει μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις πως αναμένει να δει το ποσό που θα ομολογήσει η κυβέρνηση από τα περίπου 1,5 δισ. ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία μέχρι χθες δήθεν δεν υπήρχαν, αλλά τελικώς λόγω της πίεσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ότι θα φορολογήσουν.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φιλετίνια κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας

Φιλετίνια κοτόπουλου ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, καθώς διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.

ΔΕΗ: Πότε μπορεί να στείλει… στο σπίτι σας ηλεκτρολόγο ή κλειδαρά δωρεάν

ΔΕΗ: Πότε μπορεί να στείλει… στο σπίτι σας ηλεκτρολόγο ή κλειδαρά δωρεάν

POS: Σε αυτούς τους κλάδους μπαίνουν τα μηχανάκια

POS: Σε αυτούς τους κλάδους μπαίνουν τα μηχανάκια

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές και το πλιάτσικο στα δημόσια νοσοκομεία

Καθημερινές οι καταγγελίες ασθενών και συνοδών

Επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ: Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι 8 κατηγορούμενοι

Επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ: Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι 8 κατηγορούμενοι

Εκατοντάδες προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ-Δείτε τις προκηρύξεις

Εκατοντάδες προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ-Δείτε τις προκηρύξεις

«Δεν θα άφηνα τα παιδιά μου να ακούσουν τραπ, απορώ γιατί δεν τα απαγορεύουν»

Ο Ζαφείρης Μελάς δήλωσε ότι δεν συνεργαζόταν ποτέ με τράπερ.

Μηχανογραφικό 2015: Έως την Παρασκευή η υποβολή – μετά τις 20/8 οι βάσεις

Μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 έχουν δικαίωμα οι μαθητές των πανελλαδικών…

Ο ιός των ταυτοτήτων και οι ξενιστές

Ήδη απευθύνονται καλέσματα για συλλαλητήρια από ιστοσελίδες με προϊστορία «αντίστασης» στην πανδημία

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για νέους ανέργους στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας…