Είναι το πρώτο Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα που η Κοινοπραξίας TAP-AG σκέφτεται  να επιδοτήσει τα δίδακτρα των μελλοντικών φοιτητών.

Το διακρατικό -Διιδρυματικό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών Διαχείριση  και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου»«Petroleum oil and  gas management and transportation» το οποίο
ιδρύθηκε το 2015 με το  ΦEK-1171τ.β./18 Ιουνίου 2015) είναι το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα και ανακοινώνει για 2η συνεχή χρονιά την λειτουργία του.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών (MOGMAT)  διοργανώθηκε από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan State University of Economics (UNEC, πόλη Μπακού).

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την ακαδημαϊκή χρονιά που διανύουμε δέχτηκε πάνω από 85 αιτήσεις υποψηφιότητας και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία, αφού σήμερα παρακολουθούν  στο 1ο έτος 50 φοιτητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Είναι το πρώτο Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα που η Κοινοπραξίας TAP-AG σκέφτεται  να επιδοτήσει τα δίδακτρα των μελλοντικών φοιτητών.

Το πρόγραμμα θα εγκαινιαστεί και επίσημα στις 24 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Καστοριά, από πολυμελής πολιτική, ακαδημαϊκή και επιχειρηματική αποστολή του Αζερμπαϊτζάν προεξέχοντος του Υπουργού Παιδείας τους, καθώς και από τον Έλληνα ομόλογο του.

Το διακρατικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών εξασφαλίζει προοπτικές πρακτικής άσκησης σε διεθνείς επιχειρήσεις, στην αζέρικη SOCAR στο Μπακού, στην ελληνική ΔΕΣΦΑ και άλλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες όπου εδρεύει η Αζέρικη SOCAR.

Οι απόφοιτοι του ΠΜΣ-MOGMAT δύνανται να αξιοποιηθούν ως διοικητικά και τεχνικά στελέχη σε διεθνείς ή εθνικές εταιρείες φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα, στο Αζερμπαϊτζάν και σε άλλες χώρες.

Σήμερα οι γνωστότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι:

Η Κοινοπραξία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline, TAP-AG).

Η μητρική αζέρικη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου SOCAR (State Oil Company of the Azerbaijan Republic) στο Μπακού ή στην θυγατρική εταιρεία της στην Ελλάδα SOCAR Energy Greece.

Στις ελληνικές εταιρείες ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε., η Motor Oil Ελλάς (ΜΟΕ), ο όμιλος ΕΛΠΕ Α.Ε.,Anangel Maran Tankers and Maran Gas, Gaslog Ltd, Dynagas Ltd, Almi Gas S.A., Dryships groups, Navios group, Nikos Tsakos group, Marmaras, Navigation Ltd, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε., κ.α.

Καθώς και σε άλλες διεθνικές και πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (BP, Statoil, Fluxys,Enagás και Axpo Group κ.α).

Το μεταπτυχιακό ΠΜΣ –MOGMAT έχει ήδη  προκηρυχθεί και η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Ιστοσελίδα του ΠΜΣ –MOGMAT είναι http://www.orizontespress.gr/mogmat.teiwm.gr

Οι υποψήφιοι μπορούν να στείλουν τα δικαιολογητικά τους ταχυδρομικώς στην Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» (ΠΜΣ-MOGMAT) στην Καστοριά (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Καστοριά Τ.Κ. 52100 Περιοχή Φούρκα Καστοριάς) καθώς και στη γραμματεία Μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Κοζάνη (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, γραμματεία Μεταπτυχιακών προγραμμάτων ΤΚ. 50100 για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διαχείριση και μεταφορά στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας φυσικού αερίου και πετρελαίου», (ΠΜΣ-MOGMAT).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αφιέρωμα της Πεμπτουσίας TV «Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης – Το λαμπρόν σεμνολόγημα» (Α’ μέρος)

Αφιέρωμα της Πεμπτουσίας TV «Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης – Το λαμπρόν σεμνολόγημα» (Α’ μέρος)

Συντονισμένες και άμεσες οι ενέργειες των I.F.F. και Ε.Ο.Γ. προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα του κλάδου της γούνας

 Συντονισμένες και άμεσες οι ενέργειες των I.F.F. και Ε.Ο.Γ. προκειμένου να ξεπεραστούν…

Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και το 3ο Νηπιαγωγείο η Προτεραιότητα στον πολίτη

Λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι των σχολείων, τα μέλη της δημοτικής…

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση «FOCUS: The locative show 2019» 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση «FOCUS: The locative show 2019» 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 – 108 εικονικές κλήσεις στο κέντρο της Φλώρινας για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 – 108 εικονικές κλήσεις στο κέντρο της Φλώρινας…

Α.Σ. Καστοριάς: Εντός έδρας αγώνας- Κυριακή 23 Μαρτίου 2025 στις 17:00

Α.Σ. Καστοριάς: Εντός έδρας αγώνας- Κυριακή 23 Μαρτίου 2025 στις 17:00

Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία του Αμυνταίου και της Φλώρινας για τη βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας

Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία του Αμυνταίου και της Φλώρινας για τη…

Επηρεάζει την όσφρηση και την γεύση ο κορονοϊός;

Επηρεάζει την όσφρηση και την γεύση ο κορονοϊός;

Tα νέα έντυπα Βεβαίωσης Κίνησης Εργαζομένων -Οδηγίες από το υπ. Εργασίας (έγγραφα)

Tα νέα έντυπα Βεβαίωσης Κίνησης Εργαζομένων -Οδηγίες από το υπ. Εργασίας (έγγραφα)