Τραμπ: Είναι ώρα ο Μπάιντεν να παραιτηθεί από ντροπή!

Σε παραίτηση “από ντροπή” κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν ο Ντόναλντ Τραμπ, την Κυριακή (15/08), ύστερα από την ανακατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.
Ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε την Κυριακή (15/08) ότι ήρθε η ώρα για τον νυν Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να παραιτηθεί, «γι’ αυτό που επέτρεψε να συμβεί στο Αφγανιστάν, μαζί με την τεράστια αύξηση της νόσου COVID-19, αλλά και της καταστροφής των συνόρων, της καταστροφής της ενεργειακής ανεξαρτησίας και της κατεστραμμένης οικονομίας μας».

Ακόμα, ο Τραμπ πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να είναι μεγάλη υπόθεση», καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μπάιντεν «δεν εξελέγη νόμιμα από την αρχή!».

Η δήλωση ακολουθεί την ανακοίνωση των Ταλιμπάν, μετά την είσοδό τους στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, δηλαδή την Καμπούλ, ότι η οργάνωση έχει τον έλεγχο όλων των περιοχών της πόλης.
Μάλιστα, ο Τραμπ χαρακτήρισε την πολιτική του νυν Αμερικανού Προέδρου στο Αφγανιστάν και τα αποτελέσματά της «μια από τις μεγαλύτερες ήττες στην αμερικανική ιστορία!».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Μοχάμεντ Ναΐμ, δήλωσε την Κυριακή (15/08), στο Al Jazeera ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν έχει «τελειώσει», σημειώνοντας ότι ο τύπος της διακυβέρνησης και η μορφή του καθεστώτος στη χώρα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα.
Ο ίδιος κάλεσε τις ξένες διπλωματικές αποστολές να έχουν «απόλυτη εμπιστοσύνη» αφού, όπως είπε, δεν υπάρχει κίνδυνος γι’ αυτές στο Αφγανιστάν, καθώς «οι δυνάμεις του Ισλαμικού Εμιράτου έχουν την αποστολή να διατηρούν την ασφάλεια στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις της χώρας».
Παρ’ όλα αυτά, οι δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, συνεχίζουν να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό από τη χώρα, με την Ουάσινγκτον και το Παρίσι να αποφασίζουν τη μεταφορά των πρεσβειών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου υπάρχει πλήθος ανθρώπων που επιχειρεί να εγκαταλείψει τη χώρα.
Έτσι, προκειμένου να βοηθήσει στην απομάκρυνση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν, ο Μπάιντεν ενέκρινε την αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στην ασιατική χώρα σε 5.000, με τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να αναφέρουν την Κυριακή (15/08) ότι το Πεντάγωνο, στη συνέχεια, πήρε άδεια για επιπλέον 1.000 στρατιώτες.
* Σημείωση: Οι Ταλιμπάν έχoυν χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση και έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία.

ΠΗΓΗ:https://sputniknews.gr/

You May Also Like

«Άρρωστο» κοινωνικό πείραμα! Ανέθεταν την κηδεμονία άστεγων αγοριών σε… παιδεραστές

«Άρρωστο» κοινωνικό πείραμα! Ανέθεταν την κηδεμονία άστεγων αγοριών σε… παιδεραστές

Αυστραλία: Επέζησε στο δάσος επί πέντε μέρες μόνο με κρασί και γλειφιτζούρια

Έχασε τον δρόμο της, με το όχημά της να κολλά στη λάσπη

Ινδές κοιμούνται στα πατώματα με αρουραίους σε εργοστάσιο iPhone

Απαράδεκτες συνθήκες οδήγησαν στο κλείσιμο του εργοστασίου

Είναι τα φύκη το νέο πλαστικό;

Μπορεί το φύκος να λειτουργήσει ως υποκατάστατο του πλαστικού;

Η Naomi Campbell, αγκαλιά με την κόρη της στο εξώφυλλο της Vogue UK, μιλά για τη μητρότητα, το modeling και τη ζωή της που άλλαξε ριζικά

«Η κόρη μου είναι η μεγαλύτερη ευλογία που θα μπορούσα να φανταστώ.…

Πρώτη φορά στα 50 χρόνια: Το «έστρωσε» στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας – Φωτογραφίες, βίντεο

Πρώτη φορά στα 50 χρόνια: Το «έστρωσε» στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας…

”Κρατούσαν κλειδωμένη την 6χρονη κόρη τους σε κλουβί και της έδιναν σκυλοτροφή”

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι της οικογένειας και έπαθαν ΣΟΚ!

Η Αυστραλία δεν σταματά να καίγεται: Οι αρχές έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά

Η Αυστραλία δεν σταματά να καίγεται: Οι αρχές έχουν σηκώσει τα χέρια…