Υπουργική Απόφαση για συνεχιζόμενη εκπαίδευση ιατρών και ιατρικά συνέδρια  

Εγκύκλιος που αφορά στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Υπογράφτηκε η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών και τη διεξαγωγή συνεδρίων, καθώς επίσης και η σχετική Εγκύκλιος που αφορά στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Βασικά σημεία των αποφάσεων αυτών είναι:

  1. Δρομολογείται η εξυγίανση του τοπίου των υφιστάμενων Επιστημονικών Εταιρειών μέσα από μία σαφώς καθορισμένη διαδικασία πιστοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα: δημιουργείται  Επιτροπή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.),  έργο της οποίας θα είναι:

  • Η πιστοποίηση των Ιατρικών Εταιρειών που αντιστοιχούν σε κάθε αναγνωρισμένη ειδικότητα και εξειδίκευση (οι Εταιρείες αυτές μετονομάζονται σε Επιστημονικές Ιατρικές Κοινότητες και Επιστημονικές Οδοντιατρικές Κοινότητες), καθώς και η πιστοποίηση επιστημονικά διασυνδεόμενων Ιατρικών Εταιρειών με τις Επιστημονικές Ιατρικές Κοινότητες, σύμφωνα με συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια. Κάθε Επιστημονική Εταιρεία που θα πιστοποιείται με τη διαδικασία που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση, θα εγγράφεται σε επίσημο μητρώο που τηρείται στο Υπουργείο Υγείας και στο ΚΕ.Σ.Υ. Σε κάθε Επιστημονική Ιατρική Κοινότητα δημιουργείται Επιτροπή Εκπαίδευσης και Επιτροπή Επαγγελματικών Θεμάτων.
  • Η πιστοποίηση και έγκριση όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται από τις Επιστημονικές Εταιρείες (συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια κλπ.) και υποστηρίζονται οικονομικά από χορηγούς – ιδιωτικούς φορείς.
  • Ο ορισμός των μορίων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CME) για όσους γιατρούς παρακολουθούν τις παραπάνω δραστηριότητες και των ορίων κόστους εγγραφής για κάθε μία από αυτές τις δραστηριότητες, ανάλογα με τη μορφή και τη διάρκεια τους.

 

  1. Ο καθορισμός αυστηρού πλαισίου για τη διοργάνωση συνεδρίων, τη χρηματοδότησή τους, καθώς και για τη συμμετοχή των ιατρών σε αυτά.

Θεσπίζονται σαφείς κανόνες που αφορούν στη διάρκεια των συνεδρίων, στο ύψος των χορηγιών, καθώς επίσης και στη διαδικασία επιλογής των ιατρών για την παρακολούθηση συνεδρίων, με τις Επιστημονικές Κοινότητες να διαδραματίζουν σαφή ρόλο διαμεσολάβησης μεταξύ χορηγών και ιατρών και με σαφή κριτήρια για την επιλογή αυτή.

Τέλος, περιγράφεται με λεπτομέρεια κάθε τι σχετικό με τη διαδικασία χρηματοδότησης των συνεδρίων από τους χορηγούς και το ρόλο των γραφείων διοργάνωσης.

 

You May Also Like

Πρόστιμα από 20 έως 500 ευρώ σε όποιον ρίχνει σκουπίδια σε λάθος κάδο

Πρόστιμα από 20 έως 500 ευρώ σε όποιον ρίχνει σκουπίδια σε λάθος…

Επίδομα ενοικίου: Ποιοι το δικαιούνται, τα κριτήρια – Έως 210 ευρώ το μήνα για 300.000 οικογένειες

Επίδομα ενοικίου: Ποιοι το δικαιούνται, τα κριτήρια – Έως 210 ευρώ το…

Νέα Αγχίαλος: Το χρονικό των σκηνών Αποκάλυψης – Ερωτηματικά για τις ευθύνες

Χωρίς ενεργά μέτωπα η αποθήκη πυρομαχικών

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα σύνορα της Ελλάδας με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα σύνορα της Ελλάδας με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Ο Σκλαβενίτης δίνει 300 ευρώ σε μορφή δωροεπιταγών σε όλους τους υπαλλήλους του

Ο Σκλαβενίτης προσφέρει μπόνους 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους του ως επιβράβευση για την πρόοδο της εταιρείας.

Σινά: Συγκλονιστικό βίντεο με τον βίαιο διωγμό των μοναχών

Τι υποστηρίζουν οι «πραξικοματίες»

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος

Δερμιτζάκης: Θα πρέπει να μπει «κόφτης» στα sms εάν χρειαστεί

Για «κόφτη» στα SMS αν χρειαστεί έκανε λόγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μανώλης…

ΕΟΦ: Απαγόρευση γνωστού αντισηπτικού- Μην το χρησιμοποιείτε

ΕΟΦ: Απαγόρευση γνωστού αντισηπτικού- Μην το χρησιμοποιείτε

Υπόθεση Λιγνάδη: Και τέταρτη καταγγελία σε βάρος του σκηνοθέτη για βιασμό ανηλίκου

Υπόθεση Λιγνάδη: Και τέταρτη καταγγελία σε βάρος του σκηνοθέτη για βιασμό ανηλίκου