H αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ελπίζει στη μαζική διαμαρτυρία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καράκας να αναγκάσει τον πρόεδρο της χώρας Νίκολας Μαδούρο, να προχωρήσει σε διενέργεια δημοψηφίσματος.

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν κατακλύσει την καρδιά της πόλης, από όλα τα μέρη της χώρας και ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, για να συμμετάσχουν στην πορεία, δείχνοντας με «δημοκρατικό τρόπο» την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά, όπως λένε, μέτρα της κυβέρνησης.

Αυτή η νέα διαμαρτυρία έρχεται μετά την σημαντική επιδείνωση της χρηματοπιστωτικής κατάστασης στη χώρα.

Γολγοθάς η καθημερινότητα για τους πολίτες…

Μια τυπική μέρα για τους περισσότερους πολίτες της Βενεζουέλας, περιλαμβάνει ατελείωτες ουρές στα παντοπωλεία και στα φαρμακεία και η αναζήτηση βασικών τροφίμων και φαρμάκων έχει καταστεί πλέον γι’ αυτούς «Γολγοθάς». Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει εκτοξευθεί στα ύψη και οι άνθρωποι σύμφωνα με μαρτυρίες στο NBC «φοβούνται να βγουν έξω τη νύχτα» λόγω της εγκληματικότητας και των αυξημένων κρουσμάτων βίας.

Από την άλλη υπάρχουν και οι υποστηρικτές του Νικολάς Μαδούρο, που θέλουν να αποτρέψουν τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, προκειμένου να ανακληθεί η προδιαγραφόμενη εκδίωξη του αγαπημένου τους ηγέτη.

Το δημοψήφισμα ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, με τη συλλογή των υπογραφών του εκλογικού σώματος. Μια διαδικασία με την οποία ο συνασπισμός των κομμάτων της αντιπολίτευσης, «πετάει λάσπη και σκορπάει επικίνδυνη αναταραχή στη χώρα», σύμφωνα με την πρόεδρο της βουλής (CNE), Τιμπισάι Λουσένα.

Η χώρα βρίσκεται στη μέση της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων 50 ετών.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα έχει ανέλθει στο 700 τοις εκατό και η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8 τοις εκατό, μέχρι το τέλος του έτους.

Από την άλλη η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι όλα αυτά οφείλονται σε έναν οικονομικό πόλεμο, ενορχηστρωμένο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο μεταξύ έχει απελαθεί από τη Βενεζουέλα η ειδική απεσταλμένη της «Le Monde» αλλά και πολλοί άλλοι, τηλεοπτικών δικτύων που καλύπτουν τη μεγάλη, πανεθνική διαδήλωση της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου της χώρας, Νίκολας Μαδούρο.

«Δε γίνεται να φοβόμαστε να βγούμε στους δρόμους. Δεν αντέχουμε άλλο. Κάτι πρέπει να γίνει», λέει ένας 60χρονος που έφτασε στην πρωτεύουσα, από την πόλη Γκουαρένας για να συμμετάσχει στην κινητοποίηση.

Στο μεταξύ πληροφορίες κάνουν λόγο για πλιάτσικο σε καταστήματα ενώ η αστυνομία έχει βρει εκρηκτικές ύλες που προορίζονταν για την εξόντωση ομάδος υποστηρικτών της αντιπολίτευσ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ενας ξεχωριστός πύργος για τον φημισμένο μόδιστρο Κριστιάν Λουμπουτέν

Στην Πορτογαλία σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα Τάρεκ Σάμμα

Σόιμπλε: Δεν είναι απόλυτο ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην ανθρώπινη ζωή

Σόιμπλε: Δεν είναι απόλυτο ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην ανθρώπινη ζωή

Γιγάντια συμφωνία παροχής Φ.Α από Ρωσία σε Κίνα-Ανάσα Μόσχας στην Ουκρανία

Γιγάντια συμφωνία παροχής Φ.Α από Ρωσία σε Κίνα-Ανάσα Μόσχας στην Ουκρανία

Viral το βίντεο με την αλλαγή του χρόνου στο Παρίσι – Κανείς δεν έζησε τη στιγμή

Όλοι ήταν κολλημένοι στις οθόνες των κινητών τους.

Αλλάζει επωνυμία η Facebook;

Στο πλαίσιο της εστίασης στο Metaverse, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge

Τουρκία : Εβγαλε φιρμάνι ο σουλτάνος – Ο απίστευτος φόρος που επέβαλε

Τουρκία : Εβγαλε φιρμάνι ο σουλτάνος – Ο απίστευτος φόρος που επέβαλε

Ισραήλ: Η πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής σε αγώνα πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισραήλ ανακοίνωσε το νέο με περηφάνεια

Η ιστορία της Κούβας στριμώχνεται σε ένα καραβάκι και πιάνει τους ωκεανούς της αιωνιότητας

Μια μέρα σαν σήμερα, 2 Δεκεμβρίου του 1956, μέσα σε ένα βαρκάκι…

Άρχισε η πείνα στην Ιταλία – Άνθρωποι σε καραντίνα, άφραγκοι, χωρίς εργασία

Άρχισε η πείνα στην Ιταλία – Άνθρωποι σε καραντίνα, άφραγκοι, χωρίς εργασία

Τα εντυπωσιακά αγάλματα που είναι ορατά μόνο δυο ώρες την ημέρα!

Μια καλλιτεχνική δημιουργία τοποθετήθηκε στο Λονδίνο από τον Βρετανό καλλιτέχνη και υποβρύχιο γλύπτη Jason deCaires Taylor