Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα. Μιλώντας το βράδυ  της Τρίτης ( 15/3 ) στην εκπομπή «Ιστορίες» του Σκάι, ο κ. Μουζάλας αποκάλεσε τα Σκόπια… «Μακεδονία.
Αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ την Δευτέρα, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία». Όπως εξήγησε, «το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα».
«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.

Λίγο αργότερα, έσπευσε να ζητήσει συγνώμη «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα», παραδέχθηκε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στον Αθήνα 9.84. «Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», πρόσθεσε.

Ο χαρακτηρισμός «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ προκάλεσε αίσθηση και αμέσως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά», αφού πολλοί ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου που έσπευσαν να σχολιάσουν μέσω Twitter την δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Μέσω Twitter σχολίασε την αναφορά Μουζάλα και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε, έγραψε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;».

 

Συντονιστική των ΑΝ.ΕΛ. Καστοριάς: “ΩΣ ΕΔΩ, λοιπόν, ή συμμετέχουμε ισότιμα στην συγκυβέρνηση ή ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!”

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, δεν μπορεί όμως να έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά.

 

Παύλος Χαικάλης, έμεινε εκτός ψηφοδελτίων(αδίκως),απεδείχθη  η αθωότητά του

Καμμένος Δημήτρης, για 12 ώρες Υπουργός και καρατομήθηκε για κάποιες δηλώσεις συνεργατών του πριν 2 χρόνια

Σγουρίδης Παναγιώτης, παραιτήθηκε για κάποια ατυχή(αληθινή)δήλωση

Και πάμε τώρα στον Φίλη, απαράδεκτες δηλώσεις εθνικά επιζήμιες και επικίνδυνες και παραμένει ακόμη υπουργός

Μουζάλας, γκάφα το δικαιολόγησε ,έγκλημα το θεωρούμε

ΩΣ ΕΔΩ λοιπόν, ή συμμετέχουμε ισότιμα στην συγκυβέρνηση ή ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!!!!!!!!!

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Πρόεδρος

Παύλου Χρήστος

 

Κοινή δήλωση βουλευτών Ν.Δ. (και της Μ. Αντωνίου) για Μουζάλα: “Καμία ετεροχρονισμένη συγγνώμη δεν μπορεί να διαγράψει το εθνικό ατόπημα”

Σχολιάζοντας την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια δημόσια δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία», το σύνολο των Μακεδόνων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Καμία ετεροχρονισμένη συγγνώμη δεν μπορεί να διαγράψει το εθνικό ατόπημα που διέπραξε χθες το βράδυ ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας.

Τέτοιου τύπου δηλώσεις πέρα από ανιστόρητες είναι και εθνικά επιζήμιες, διότι ενισχύουν τη θέση και την επιχειρηματολογία του γειτονικού κρατιδίου, το οποίο εδώ και δεκαετίες επιχειρεί να σφετεριστεί την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά και αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας.

Καλούμε, λοιπόν, τον Πρωθυπουργό και επικεφαλής αυτής της παντελώς ακατάλληλης και επικίνδυνης Κυβέρνησης να δείξει ψήγματα εθνικής αξιοπρέπειας και να απομακρύνει εδώ και τώρα τον Γιάννη Μουζάλα, διότι σε διαφορετική περίπτωση (καλυπτόμενος πίσω από την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση) συντάσσεται με τη δήλωσή του και αποδέχεται τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο και ο Πρόεδρός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, “η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη”. Άλλωστε, ουδείς αναντικατάστατος κ. Τσίπρα.

Τέλος, όσον αφορά στη συγγνώμη που ζήτησε σήμερα το πρωί ο κ. Μουζάλας, έχουμε να παρατηρήσουμε πως από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το “συγγνώμη”, χάθηκε το ατομικό και κινδυνεύει να χαθεί και το εθνικό… φιλότιμο».

 

Τοποθέτηση της Χριστίνας Λαπόρδα, ως εκπρόσωπος του “Ποταμιού” Δυτικής Μακεδονίας για Μουζάλα

“Το θέμα των Σκοπίων πρέπει να κλείσει με κοινά αποδεκτή ονομασία, μια και κοινή για όλη την υφήλιο, η οποία, αφού φτάσαμε πια εδώ, πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε τον γεωγραφικό προσδιορισμό”

  • Ο κύριος Μουζάλας, υπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χρησιμοποίησε εκ παραδρομής τον όρο Μακεδονία αναφερόμενος στο κράτος των Σκοπίων, στο Fyrom, στην ΠΓΔΜ, άραγε ποια είναι η ονομασία τελικά;
  • Και ναι, ήταν εκ παραδρομής, μια και, δυστυχώς για τα εθνικά μας ζητήματα, Μακεδονία είναι ο όρος που χρησιμοποιούν προφανώς και οι υπουργοί μας όταν συζητούν με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους… Σε αυτή την κατάντια βρισκόμαστε εδώ και χρόνια, όταν κάποτε η εύθικτη σήμερα Νέα Δημοκρατία, της οποίας τότε βουλευτής ήταν και ο κύριος Καμμένος, εφήυρε αυτή την συγκλονιστική λύση: εσείς εκεί έξω ας τη λέτε Μακεδονία, αλλά κρυφά από εμάς! Εμείς θα κάνουμε ότι δεν ακούμε, αφήστε μας να χρησιμοποιούμε τη λέξη Σκόπια. Αυτή είναι η συγκλονιστική εξωτερική μας πολιτική εδώ και χρόνια…
  • Πόσοι ευρωπαίοι άραγε γνωρίζουν τη σημασία της διαφοράς για εμάς; Και δε νομίζουμε ότι ευθύνονται εκείνοι και γι αυτό. Ποσό ειρωνικό λοιπόν είναι ξαφνικά να ανακαλύπτουν κάποιοι την αλήθεια! Και τώρα τι; Θα πει κανείς; Τώρα, όλα καλά! Ο κύριος Καμμένος κάνοντας την μικρή του επανάσταση θα συσπειρώσει και πάλι τους χαμένους ψηφοφόρους του, όπως και η Νέα Δημοκρατία, αφού… όλα στην κυβέρνηση βαίνουν καλώς και όλα τα ζητήματα επιλύονται επιτυχώς, πλην αυτής της μικρής παραφωνίας που εντέχνως σπρώχνει την κοινή γνώμη να βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος, και από αύριο οι επιτυχίες σε μνημόνια, οικονομία, αξιολόγηση και προσφυγικό θα συνεχίσουν να υφίστανται…
  • Μακάρι το μόνο πρόβλημα σήμερα να ήταν η δήλωση Μουζάλα, η παραίτηση του τότε θα έλυνε όλα μας τα προβλήματα… Όσο όμως δε λύνουμε εθνικά θέματα και δεχόμαστε τη διπλή ονομασία, η πικρή πραγματικότητα είναι εκεί έξω: όλοι ονομάζουν τα Σκόπια Μακεδονία… Αυτό όμως δεν πειράζει κανέναν προφανώς, αρκεί να μην το αντιλαμβανόμαστε εμείς εδώ μέσα, σωστά; Και γι αυτό αξίζει να αναρωτηθεί κανείς ποιοι άραγε γίνονται εθνοκάπηλοι, ποιοι καταπίνουν την κάμηλο και αρκούνται να διυλίζουν τον κώνωπα…
  • Ως Ποτάμι επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας, κατ αρχάς ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να λύνονται και όχι να διαιωνίζονται, και δεύτερον ότι το θέμα των Σκοπίων πρέπει να κλείσει με κοινά αποδεκτή ονομασία, μια και κοινή για όλη την υφήλιο, η οποία, αφού φτάσαμε πια εδώ, πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε τον γεωγραφικό προσδιορισμό.

 Το Ποτάμι Δυτικής Μακεδονίας

Χριστίνα Λαπόρδα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η Μαρία Αντωνίου στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου

Απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλο το Νομό Καστοριάς, κορυφώνονται οι πανηγυρικές…

Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια 3 αλλοδαπών

Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης…

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

Σήμερα το πρωί (07-03-2023), στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κοζάνης και Φλώρινας,…

Γ. Κασαπίδης: Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρωταγωνιστής των εξελίξεων στις σύγχρονες ενεργειακές τεχνολογίες

Στα πλαίσια της μεγαλύτερης ετήσιας εκδήλωσης για το υδρογόνο στην Ευρώπη

Συνελήφθη 54χρονος στην Κοζάνη για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Συνελήφθη 54χρονος στην Κοζάνη για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ηλεκτρονικών…

Συνάντηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου με το Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς είχε το Σάββατο 16…

Ιερατική Σύναξη για την αρχή του εκκλησιαστικού έτους

Ιερατική Σύναξη για την αρχή του εκκλησιαστικού πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου…

Κοντά στα παιδιά και τους ενήλικες με αυτισμό.

ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Κοντά στα παιδιά και τους ενήλικες με αυτισμό.

Μήνυμα Μαρίας Αντωνίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021

  Μήνυμα Μαρίας Αντωνίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021