Χριστουγεννιάτικος Κορμός πανεύκολος

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό Χριστουγεννιάτικο έδεσμα. Χριστουγεννιάτικος “Κορμός” πανεύκολος, για να το φτιάξετε με τα χεράκια σας και να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας και τους καλεσμένους σας.

 

Υλικά συνταγής

 

  • 8 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αυγά
  • 8 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο

 

 

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Για το παντεσπάνι: Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και προσθέτετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια.
  2. Χτυπάτε χωριστά τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας νερό, το κακάο και τη βανίλια και χτυπάτε το μείγμα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε κατόπιν τη μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά. Στο τέλος ενσωματώνετε τμηματικά το αλεύρι (από σήτα) ανακατεύοντας απαλά.
  3. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ορθογώνιο ταψί 25 x 38 εκ. περίπου και απλώνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο 15’-20’. Πασπαλίζετε πάνω σε μια πετσέτα ή λαδόχαρτο ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζετε το ταψί με το σοκολατένιο παντεσπάνι.
  4. Ξεκολλάτε  το χαρτί και κόβετε τις ξερές άκρες από το παντεσπάνι. Το τυλίγετε, μαζί με την πετσέτα ή το λαδόχαρτο, σε ρολό. Αφήνετε να μείνει έτσι τυλιγμένο 1 ώρα. Κατόπιν το ξετυλίγετε. Αναμειγνύετε τη σαντιγί με τη μισή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί. Απλώνετε πάνω στο παντεσπάνι την κρέμα και το ξανατυλίγετε σε ρολό.
  5. Για το γλάσο: Λιώνετε σε μπεν μαρί την υπόλοιπη σοκολάτα μαζί με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Τη βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς. Ρίχνετε ρίχνετε τμηματικά το βούτυρο ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το γλάσο μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτετε λίγη βανίλια σκόνη και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το ρολό με το γλάσο της σοκολάτας και τραβάτε γραμμές με πιρούνι.
  6. Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε κορμό σε σχήμα “κούτσουρου”, διπλασιάστε τη δόση και φτιάξτε δύο κορμούς που θα κόψετε και θα ενώσετε μεταξύ τους για να τους δώσετε το επιθυμητό σχήμα.

 

 

Καλά Χριστούγεννα

2c1aksgk0oz

πηγη:https://www.sintayes.gr/

You May Also Like

Η τέχνη του κεφτέ- Tα μυστικά για να σας βγει ζουμερός και αφράτος

Η τέχνη του κεφτέ- Tα μυστικά για να σας βγει ζουμερός και…

Πανεύκολο μιλφέιγ που θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις του είδους!

Υλικά 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία της…

Εύκολα και υγιεινά ζελεδάκια για παιδιά!

Εύκολα και υγιεινά ζελεδάκια για παιδιά!

Συνταγή για μια τάρτα μήλου με κανέλα χωρίς ζύμη!

Δεν είναι κέικ, δεν είναι πραγματική τάρτα αφού δεν έχει ζύμη.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ & ΛΙΠΑΡΑ

Table of Contents Hide ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ & ΛΙΠΑΡΑΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ…

Εύκολη συνταγή για μελομακάρονα με υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου

Μπαχαρικά, εκλεκτό μέλι, πορτοκάλι και κονιάκ είναι τα βασικά υλικά που θα…

Γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς

Table of Contents Hide ΥλικάΚρέμαΣιρόπιΔιαδικασίαΣιρόπιΚρέμαΣυναρμολόγηση Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε δημιουργική ή τολμηρή παραλλαγή,…

Αλισίβα: Το “θαυματουργό” διάλυμα που θα σας λύσει τα χέρια

Η αλισίβα χρησιμοποιούνταν για πολλούς σκοπούς, τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στην παραδοσιακή μαγειρική.

Τυρόπιτα ταψιού: Η πιο εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, για όλες τις ώρες της ημέρας, έτοιμη σε 45 λεπτά

Table of Contents Hide Τυρόπιτα ταψιού: Η πιο εύκολη πίτα χωρίς φύλλο,…

Κρέμα καραμελέ.

Μία συνταγή για μια δροσερή και βελούδινη κρέμα καραμελέ θα σας ανεβάσει σίγουρα την διάθεση κι εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.