Λίγα εικοσιτετράωρα απέμειναν έως ότου ανοίξει τις πύλες της η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας (4-7 Μαΐου) και τα βλέμματα του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι στραμμένα προς την Καστοριά.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “O Προφήτης Ηλίας”, παρουσία των συνδιοργανωτών της 42ης Δ.Ε.Γ.   δηλαδή του Προέδρου της ΔΕΘ-Helexpo Αναστάσιου Τζήκα, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήριου Αδαμόπουλου και του Δημάρχου Καστοριάς Ανέστη Αγγελή.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιωάννης Κορεντσίδης, ενημέρωσε πως «Έχουμε την τιμή η 42η Δ.Ε.Γ. να γίνεται  σε συνδιοργάνωση με τον εθνικό εκθεσιακό φορέα ΔΕΘ-Helexpo, που μας έχει βοηθήσει τα μέγιστα όλο αυτό το διάστημα, ώστε και επικοινωνιακά αλλά και σε θέματα τεχνογνωσίας, να προχωρήσουμε σε μια καθόλα οργανωμένη έκθεση».

Εδώ και περίπου μισό αιώνα, πραγματοποιείται στην Καστοριά η Διεθνής Έκθεση Γούνας, μια έκθεση κατά την οποία εμπορικοί επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και κυρίως από το εξωτερικό επισκέπτονται την πόλη της Καστοριάς προκειμένου να πραγματοποιήσουν εμπορικές πράξεις. Δεν είναι κρυφό πως ο κλάδος της γουνοποιίας κρατάει ζωντανή την περιοχή, καθώς δίδονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ανεβάζει σε υψηλά επίπεδα τον τουρισμό και τοποθετεί την ακριτική περιοχή της Καστοριάς στον παγκόσμιο εμπορικό χάρτη.

Το ενδιαφέρον συμμετοχής των γουνοποιών της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του εξωτερικού είναι έντονο και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η πληρότητα του Εκθεσιακού Κέντρου έχει αγγίξει το 100% «Στην 42η  Δ.Ε.Γ. θα  συμμετάσχουν 120 εκθέτες και πάμπολλοι εμπορικοί επισκέπτες. Έχουν κανονιστεί οι τελευταίες λεπτομέρειες και είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι είμαστε σε όλα έτοιμοι να υποδεχθούμε τους εκθέτες και τους εμπορικούς επισκέπτες. Επίσης, υλοποιήσαμε το σκοπό μας για τη φετινή χρονιά, ο οποίος  ήταν να βάλουμε την πόλη της Καστοριάς ενεργά στο παιχνίδι με διάφορες εκδηλώσεις και πιστεύω πως αποτελεί τον κύριο λόγο ώστε να διοργανώσουμε το gala σε ιστορικό σημείο της περιοχής», ενημέρωσε ο κ. Κορεντσίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έλευση πτήσης τσάρτερ στον Κρατικό Αερολιμένα Καστοριάς από τη Μόσχα (Ρωσία)  με 174 εμπορικούς επισκέπτες και την Πέμπτη 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη έλευση πτήσης τσάρτερ από το Κίεβο (Ουκρανία) με 100 εμπορικούς επισκέπτες. Παράλληλα, το βράδυ της Tετάρτης θα καταφθάσει η αποστολή από την Κορέα. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης  αναμένονται εμπορικοί επισκέπτες από την Τουρκία, την Αμερική, την Κίνα και από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο  κ. Κορεντσίδης, ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας, όλους τους συνδιοργανωτές καθώς ο καθένας συνέβαλε με το δικό του τρόπο, ώστε να υλοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, όλα όσα προγραμματίστηκαν για τη 42η Δ.Ε.Γ.

Α. Τζήκας:  «Η γούνα αποτελεί το εθνικό μας προϊόν»

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Θ.- Helexpo Αναστάσιος Τζήκας ενημέρωσε πως η Δ.Ε.Θ. είχε πάρει τη στρατηγική απόφαση να στηρίξει την Έκθεση Γούνας Καστοριάς καθώς η συνεργασία αυτή δεν είναι ευκαιριακή, αλλά αντίθετα αποτελεί την αρχή μιας εξαίσιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας «Η Δ.Ε.Θ. έχει μια συγκεκριμένη πολιτική για τις περιφερειακές εκθέσεις. Ξεκινήσαμε εδώ και πολλά χρόνια με σημαντικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, των οποίων τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Φυσικά πιστεύουμε ότι η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, είναι μια έκθεση με προοπτικές, καθώς η γούνα είναι ένα εθνικό προϊόν και με αυτό το δεδομένο, πάγια θέση μας είναι ότι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη. Θα είμαστε εδώ και τα επόμενα χρόνια ώστε να βοηθήσουμε με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε και την έκθεση, αλλά και τους φορείς που ασχολούνται».

Ι. Μιχαηλίδης: «Υπάρχει η υπόσχεση και το πλάνο, να μεγαλώσουμε το Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας»

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Ιορδάνης Μιχαηλίδης με τη σειρά του τόνισε πως η προαναφερόμενη συνεργασία με τη Δ.Ε.Θ. είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προσδίδει επιπλέον κύρος στην έκθεση γούνας και παράλληλα δίνει μια τεράστια προβολή σε παγκόσμιο δίκτυο. Επιπρόσθετα  δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνδιοργανωτές, αλλά και τους γουνοποιούς που στηρίζουν την έκθεση «Πραγματικά το εκθεσιακό κέντρο γέμισε. Ευχαριστούμε πολύ τους συνάδελφους γουνοποιούς που συμμετέχουν στη Δ.Ε.Γ. και ταυτόχρονα να ζητήσουμε συγγνώμη προς  όλους όσους δεν μπορέσαμε να συμπεριλάβουμε στη φετινή έκθεση, λόγω πληρότητας του χώρου. Ευελπιστούμε ότι  η φετινή έκθεση θα  φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και ίσως να είναι η δυνατότερη και καλύτερη έκθεση που πραγματοποιήθηκε τη φετινή χρονιά στον κλάδο της γουνοποιίας παγκοσμίως».

Με αφορμή την πληρότητα του εκθεσιακού κέντρου, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην υπόσχεση που έδωσε το Δ.Σ. του συνδέσμου και δεν είναι άλλη από την προσπάθεια επέκτασης του κτιρίου «Σε συνεργασία και με την έκθεση να προβάλλουμε και άλλα προϊόντα και να πραγματοποιήσουμε παράλληλες δράσεις, πέρα από τη γουνοποιία. Η πόλη της Καστοριάς και το σημείο που βρίσκεται το εκθεσιακό κέντρο είναι κομβικό, καθώς  συνδέεται με τα Βαλκάνια».

Αξιοσημείωτο, είναι επίσης το γεγονός ότι σημειώθηκε πληρότητα σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα ενοικιαζόμενα καταλύματα της Π.Ε. Καστοριάς.

Οι φορείς στο πλευρό του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς

Οι ενέργειες που πραγματοποιούνται με σκοπό να αναδείξουν την Καστοριά, αλλά και να την στηρίξουν οικονομικά δεν περνούν απαρατήρητες. Από τη μεριά του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η ελληνική γουνοποιία όχι απλά να παραμείνει ζωντανή, αλλά να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, με πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για το συγκεκριμένο κλάδο, αλλά για όλη την περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος συνεχάρη το Σύνδεσμο για αυτές του τις προσπάθειες λέγοντας πως «Βλέπω πως η φετινή έκθεση θα είναι μοναδική, έχει το κύρος που της αρμόζει και εννοείται πως έχει την στήριξη της Π.Ε. Καστοριάς».

Τέλος ο Δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής σημείωσε πως η Δ.Ε.Γ. αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της περιοχής «Οφείλω να συγχαρώ το Σύνδεσμο για τις πρωτοβουλίες που πήρε έτσι ώστε να  αναδείξει ακόμα περισσότερο την ελληνική γουνοποιία, αλλά και το τουριστικό προϊόν της Καστοριάς. Η παρουσία του κ. Τζήκα, δίνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης, εξωστρέφειας και καινοτομίας στην έκθεση γούνας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Θα ξεπεράσουμε την επιδημία,αρκεί ο καθένας να κάνει το χρέος του»

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Θα ξεπεράσουμε την επιδημία,αρκεί ο καθένας να κάνει το χρέος…

Τι ισχύει για την άδεια σχολικής παρακολούθησης;

Τι ισχύει για την άδεια σχολικής παρακολούθησης;

Ν. Ανδρουλάκης από Γρεβενά: Να στηρίξουμε την κοινωνία – Δίκαιη πράσινη μετάβαση

«Προτείνουμε ένα Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς»

Παραίτηση της Παρασκευής Ασμακίδου από το Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καστοριάς

Την παραίτησή της από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Καστοριάς,…

Σε Κοσμάτι και Κηπουρειό ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνηςγια το Ολοκαύτωμα των δύο Χωριών

Σε Κοσμάτι και Κηπουρειό ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνηςγια το Ολοκαύτωμα των…

Έγκριση του έργου «Επέκταση Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Κορομηλιάς-Κολοκυνθούς προς την Μεσοποταμία»

Νέο αρδευτικό δίκτυο για την άρδευση 850 περίπου στρεμμάτων