Σχεδόν μια δεκαετία αφότου το Facebook εξόργισε ορισμένους χρήστες, διαχωρίζοντας τις λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων από το κυρίως μέρος εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να κατεβάσουν μια ξεχωριστή εφαρμογή για να συνομιλήσουν με φίλους, η εταιρεία δοκιμάζει τώρα την αντίστροφη κίνηση. To 2014, το Messenger αποσπάστηκε από το Facebook και απέκτησε τη δική του ξεχωριστή εφαρμογή.

Όμως τώρα η Meta φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να ενώσει ξανά τις δύο υπηρεσίες.

O διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ δικαιολόγησε τότε την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι η ύπαρξη του Messenger ως χωριστή εφαρμογή επιτρέπει «μια καλύτερη εμπειρία».

Ωστόσο, ανταγωνιστές όπως το TikTok, το Twitter, το Snapchat και το LinkedIn δίνουν πρόσβαση στα μηνύματα χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί ο χρήστης σε άλλη εφαρμογή, διευκολύνοντας σημαντικά το χρήστη.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο επικεφαλής του Facebook Τομ Άλισον δήλωσε ότι η πλατφόρμα δοκιμάζει την επιστροφή της ανταλλαγής μηνυμάτων στην εφαρμογή του Facebook, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μοιράζονται ευκολότερα περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Messenger.

 

Δοκιμή

Η δοκιμή αυτή έρχεται καθώς το Facebook προσπαθεί να ανταγωνιστεί το TikTok ενισχύοντας τη θέση του τόσο ως πλατφόρμα για την ανακάλυψη νέου περιεχομένου όσο και για τη συζήτησή του.

«Νομίζω ότι αυτό που θα διαφοροποιήσει το Facebook και το Instagram από το TikTok και άλλα είναι ακριβώς το βάθος του να μπορείς να ξεκινήσεις μια συζήτηση με τους φίλους σου από αυτό το περιεχόμενο και να έχεις αυτή την κοινωνική διάσταση», ανέφερε.

Η κίνηση αυτή, την οποία ανακοίνωσε επίσης ο Άλισον σε ένα, έρχεται μετά την αναθεώρηση της στρατηγικής του Facebook πέρυσι εν μέσω ανησυχιών για τη γηρασμένη βάση χρηστών.

 

Επανασχεδιασμός

Το Facebook επανασχεδίασε την αρχική ροή του για να εμφανίζει πιο διασκεδαστικές αναρτήσεις από όλη την πλατφόρμα, με συστάσεις περιεχομένου με τεχνητή νοημοσύνη, αντί να δείχνει μόνο αναρτήσεις από εκείνους που ανήκουν συγκεκριμένα στο δίκτυο ενός χρήστη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο στόχος ήταν σαφής: να κρατήσει τους χρήστες περισσότερο απασχολημένους και να βοηθήσει την πλατφόρμα να ανταγωνιστεί καλύτερα το TikTok.

Εννέα μήνες αργότερα, αυτή η αλλαγή έχει αρχίσει να αποδίδει, δήλωσε ο Άλισον στο CNN.

Η πλατφόρμα ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες το τρίμηνο του Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: OT.gr

You May Also Like

Πώς πήρε το όνομά της η Mercedes

Το brand name που όλοι γνωρίζουν κρύβει μια τραγική ιστορία

10 διάσημοι που σκότωσαν άνθρωπο και δεν είχαμε ιδέα!

Υπάρχουν περιπτώσεις που και οι διάσημοι μπλέκουν σε κάποια δολοφονία!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συνεχίζονται κανονικά οι αγώνες με intersex πυγμάχους παρά τον σάλο με τις δύο αθλήτριες με τα ανδρικά χρωμοσώματα

Συνεχίζονται κανονικά οι αγώνες με intersex πυγμάχους παρά τον σάλο με τις δύο αθλήτριες με τα ανδρικά χρωμοσώματα

Τέρας ψυχραιμίας: 12χρονος δεν πανικοβάλλεται και ξεφεύγει από αρκούδα που αρχίζει να τον ακολουθεί

Table of Contents Hide Τέρας ψυχραιμίας: 12χρονος δεν πανικοβάλλεται και ξεφεύγει από…

Αργεντινή – Υποβρύχιο: Τέλος στην επιχείρηση διάσωσης

Καμία ελπίδα για τον εντοπισμό επιζώντων Καμία ελπίδα δεν υπάρχει πλέον για…

Σαν σήμερα: 14 Μαρτίου 1879 – Γεννιέται ο Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ο Αϊνστάιν αναδείχθηκε ως ο σημαντικότερος φυσικός όλων των εποχών.

Συναγερμός στο FBI: Φόβοι για ένοπλες κινητοποιήσεις στα καπιτώλια πολιτειών, ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Συναγερμός στο FBI: Φόβοι για ένοπλες κινητοποιήσεις στα καπιτώλια πολιτειών, ενόψει της…

Σοκ στην Αυστραλία: 24χρονη έβαλε φωτιά σε φίλο της για σεξιστικό σχόλιο

Το σχόλιο έγινε κατά τη διάρκεια ενός… άγριου πάρτι

Κορονοϊός: Ανεκδιήγητος! Τούρκος καλλιτέχνης τραγουδά «ο ιός να χτυπήσει τις ελληνικές ακτές»

Κορονοϊός: Ανεκδιήγητος! Τούρκος καλλιτέχνης τραγουδά «ο ιός να χτυπήσει τις ελληνικές ακτές

Φωτιές: Το άρθρο «κόλαφος» των New York Times

«Ανεπαρκή τα μέτρα προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο»