Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, για τέταρτη χρονιά, διοργανώνει την εβδομάδα 19 – 25 Οκτωβρίου 2015  δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ειδικότερα για την φετινή χρονιά, οι εκδηλώσεις, υπό τον γενικό τίτλο «Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο», αφιερώνονται στη μνήμη του Khalid al-Asaad, Επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων της μυθικής Παλμύρας και του Qassem Abdallh Yehya υπεύθυνου συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού της Συρίας , οι οποίοι ταγμένοι στην προστασία των αρχαιοτήτων δολοφονήθηκαν άγρια από τους αμείλικτους ισλαμιστές.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη τους η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς συμμετέχει με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

«Παρουσίαση των εργασιών Αποκατάστασης και Συντήρησης σε τρία μνημεία στην πόλη της Καστοριάς: η φιλοσοφία των επεμβάσεων». Ενημέρωση του κοινού για την ολοκλήρωση των εργασιών στα Εισόδια της Θεοτόκου, στον Άγιο Νικόλαο του Τζώτζα στο Απόζαρι και στον Άγιο Γεώργιο του Βουνού στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονία- Θράκη 2007-2013 την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11:00π.μ.-2:00μ.μ.

«Παρουσίαση των εργασιών Αποκατάστασης και Συντήρησης στο Αρχοντικό Γρηγορίου Βούρκα στην Κοζάνη» σε συνεργασία με την ΕΦΑ Κοζάνης και την ΕΦΑ Γρεβενών τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, 11:00π.μ.-2:00μ.μ.

«Γνωριμία με το έργο του ζωγράφου Ονούφριου: αναζητώντας τα μυστικά ενός καταξιωμένου αγιογράφου» εκπαιδευτική δράση για μαθητές Ε’ και Στ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων ενορίας Ελεούσης, 23 Οκτωβρίου 2015, 9:30π.μ.- 1:30μ.μ, κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 24670 88200.

Προστατεύοντας τη Mνήμη: εκπαίδευση μαθητών στην ανασκαφή και τη συντήρηση’,βιωματικό πρόγραμμα για μαθητές Ε’ & Στ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων, Αρχαιολογικό Μουσείο ΠΕ Καστοριάς στο Άργος Ορεστικό, 21 & 22 Οκτωβρίου 2015, 10.00 & 11.30, κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 24670 44616.

Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Ορέστη Κουράκη ‘ΧΡΥΣΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΙ ΕΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ’, Αρχαιολογικό Μουσείο ΠΕ Καστοριάς στο Άργος Ορεστικό, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, 18.30, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης Καισάρειας Κοζάνης. Συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείριση Δήμου Άργους Ορεστικού. Ομιλητές: Δρ Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, Δ/ντρια Αρχ/κού Μουσείου Θεσσαλονίκης & Ορέστης Κουράκης, ειδικευμένος φωτογράφος.

     Τηλ. Επικοινωνίας για πληροφορίες: ΕΦΑ Καστοριάς 24670 88200

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…