Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, για τέταρτη χρονιά, διοργανώνει την εβδομάδα 19 – 25 Οκτωβρίου 2015  δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ειδικότερα για την φετινή χρονιά, οι εκδηλώσεις, υπό τον γενικό τίτλο «Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο», αφιερώνονται στη μνήμη του Khalid al-Asaad, Επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων της μυθικής Παλμύρας και του Qassem Abdallh Yehya υπεύθυνου συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού της Συρίας , οι οποίοι ταγμένοι στην προστασία των αρχαιοτήτων δολοφονήθηκαν άγρια από τους αμείλικτους ισλαμιστές.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη τους η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς συμμετέχει με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

«Παρουσίαση των εργασιών Αποκατάστασης και Συντήρησης σε τρία μνημεία στην πόλη της Καστοριάς: η φιλοσοφία των επεμβάσεων». Ενημέρωση του κοινού για την ολοκλήρωση των εργασιών στα Εισόδια της Θεοτόκου, στον Άγιο Νικόλαο του Τζώτζα στο Απόζαρι και στον Άγιο Γεώργιο του Βουνού στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονία- Θράκη 2007-2013 την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11:00π.μ.-2:00μ.μ.

«Παρουσίαση των εργασιών Αποκατάστασης και Συντήρησης στο Αρχοντικό Γρηγορίου Βούρκα στην Κοζάνη» σε συνεργασία με την ΕΦΑ Κοζάνης και την ΕΦΑ Γρεβενών τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, 11:00π.μ.-2:00μ.μ.

«Γνωριμία με το έργο του ζωγράφου Ονούφριου: αναζητώντας τα μυστικά ενός καταξιωμένου αγιογράφου» εκπαιδευτική δράση για μαθητές Ε’ και Στ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων ενορίας Ελεούσης, 23 Οκτωβρίου 2015, 9:30π.μ.- 1:30μ.μ, κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 24670 88200.

Προστατεύοντας τη Mνήμη: εκπαίδευση μαθητών στην ανασκαφή και τη συντήρηση’,βιωματικό πρόγραμμα για μαθητές Ε’ & Στ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων, Αρχαιολογικό Μουσείο ΠΕ Καστοριάς στο Άργος Ορεστικό, 21 & 22 Οκτωβρίου 2015, 10.00 & 11.30, κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 24670 44616.

Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Ορέστη Κουράκη ‘ΧΡΥΣΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΙ ΕΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ’, Αρχαιολογικό Μουσείο ΠΕ Καστοριάς στο Άργος Ορεστικό, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, 18.30, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης Καισάρειας Κοζάνης. Συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείριση Δήμου Άργους Ορεστικού. Ομιλητές: Δρ Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, Δ/ντρια Αρχ/κού Μουσείου Θεσσαλονίκης & Ορέστης Κουράκης, ειδικευμένος φωτογράφος.

     Τηλ. Επικοινωνίας για πληροφορίες: ΕΦΑ Καστοριάς 24670 88200

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η Π.Ε. Καστοριάς ενισχύει Τράπεζες Τροφίμων της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς

  Η Π.Ε. Καστοριάς ενισχύει Τράπεζες Τροφίμων  της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς

360.000 ευρώ στον Δήμο Νεστορίου για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση κατεστραμμένων υποδομών οικισμού Κομνηνάδων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων»

360.000 ευρώ στον Δήμο Νεστορίου για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση κατεστραμμένων…

Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας: «Ακόμα περιμένουμε την έναρξη του “Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ” Server-unavailable για ακόμα μία ημέρα!»

  Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας: «Ακόμα περιμένουμε την έναρξη του “Εξοικονόμηση…

Στη βράβευση μαθητών δημοτικών σχολείων και στην έκθεση φωτογραφίας στο αρχοντικό Μπασάρα ο Γρηγόριος Γρηγοριάδης

Στη βράβευση μαθητών δημοτικών σχολείων και στην έκθεση φωτογραφίας στο αρχοντικό Μπασάρα ο Γρηγόριος Γρηγοριάδης

Δήμος Άργους Ορεστικού: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στις 11 Απριλίου 2019

Δήμος Άργους Ορεστικού: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στις 11 Απριλίου…

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις αλλεπάλληλες αναβολές για την κατασκευή του φράγματος Νεστορίου

Θέμα: «Αλλεπάλληλες αναβολές από μήνα σε μήνα για την κατασκευή του φράγματος…

ΘΕΜΑ: «Ενημερωτική εκδήλωση για τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών».

Δήμος Βοΐου

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σας προσκαλούμε για μια εκδρομή στην παρθένα φύση του Γράμμου, στο Πάρκο…