ΟΑΕΔ: 42.500 προσλήψεις το φθινόπωρο -Αναλυτικά τα δύο προγράμματα

Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του Φθινοπώρου, τα οποία έχουν να προστεθούν στο γενικότερο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας και αναμένεται να υλοποιούν από τον ΟΑΕΔ.  Τα συγκεκριμένα προγράμματα, εξήγγειλε πρόσφατα, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το πρώτο αφορά την επιχορήγηση εργοδοτικών εισφορών για τη μετατροπή εργαζομένων με μπλοκάκι σε μισθωτούς.

Το δεύτερο αφορά την επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 34 ετών.

Ειδικότερα: 

Α) Πρόγραμμα μετατροπής των εργαζομένων με μπλοκάκι, σε μισθωτούς εργαζομένους. 

Η επεξεργασία του προγράμματος σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έχει ολοκληρωθεί από το υπουργείο Εργασίας, και να λάβει και την τελική έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου. 

Πρόκειται για το πρόγραμμα που δίνει για πρώτη φορά κίνητρο να μετατραπεί η ψευδώς δηλωμένη αυτοαπασχόληση, που πληρώνεται με «μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών σε μισθωτή εργασία.

Το πρόγραμμα αφορά 40.000 εργαζομένους. ‘Έχει προϋπολογισμό 156,8 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπει την επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς (ένσημα), με ποσά έως και 350 ευρώ τον μήνα.

Η διάρκεια της επιδότησης θα είναι για 12 μήνες, με πρόβλεψη τη διατήρηση του συγκεκριμένου μισθωτού επιπλέον 6 μήνες μετά τη λήξη της επιδότησης.

Β) Επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 34 ετών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το πρόγραμμα θα αφορά την πρόσληψη 2.500 ανέργων από τα μητρώα του ΟΑΕΔ και αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα δίνει την ευκαιρία σε κάθε νέο που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση, μόνος του ή συνεργασία με άλλους, να επεκτείνει την οικονομική του δραστηριότητα προσλαμβάνοντας τον πρώτο του μισθωτό.

Στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλει στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και ταυτόχρονα στην προώθηση της μισθωτής απασχόλησης.

Θα προβλέπει την επιχορήγηση για 12 μήνες μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές) του νεοπροσληφθέντος, για καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Βάσει του σχεδιασμού, θα προβλέπονται πρόσθετα κίνητρα εάν η πρόσληψη αφορά νέους έως 29 ετών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Έ. Ράμα: Δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια

Έ. Ράμα: Δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12…

Βόρεια Μακεδονία: Μόνο που δεν προσκύνησε ο Ζάεφ τους Τούρκους – Συμμαζέψου Ζόραν, θα έχεις συνέπειες

Table of Contents Hide Βόρεια Μακεδονία: Μόνο που δεν προσκύνησε ο Ζάεφ…

Αντώνης Κανάκης κατά Άρη Πορτοσάλτε για το «πλεόνασμα» των γιατρών

Ο παρουσιαστής σχολίασε, φανερά ενοχλημένος τα λεγόμενα του δημοσιογράφου

Πανελλήνιες 2021: Αύριο το πρώτο self test για τους υποψηφίους

Πανελλήνιες 2021: Αύριο το πρώτο self test για τους υποψηφίους

ΕΕ: Η σύσταση του Συμβουλίου αφορά «ταξιδιώτες χωρίς κίνδυνο»

ΕΕ: Η σύσταση του Συμβουλίου αφορά «ταξιδιώτες χωρίς κίνδυνο»

Θετικοί οι ειδικοί στο να ανοίξουν τα σχολεία 8 Ιανουαρίου

Θετικοί οι ειδικοί στο να ανοίξουν τα σχολεία 8 Ιανουαρίου

Σταματούν να παράγουν μάσκες για τους μαθητές στα σχολεία

Σταματούν να παράγουν μάσκες για τους μαθητές στα σχολεία

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις προσλήψεις 5.500 πτυχιούχων ανέργων νέων στο Δημόσιο

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις προσλήψεις 5.500 πτυχιούχων ανέργων νέων στο Δημόσιο

Saga Furs: Δημοπρασία Ιουνίου, από τις 10 έως τις 17/06 οι πωλήσεις

Saga Furs: Δημοπρασία Ιουνίου, από τις 10 έως τις 17/06 οι πωλήσεις…

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ ψήφισε μόνη της την καταστροφή της ζωής των εργαζομένων»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ ψήφισε μόνη της την καταστροφή της ζωής των εργαζομένων»