Η τοποθέτηση της Μαρίας Αντωνίου σε Επιτροπή της Βουλής

 

«Οι κινητές επικοινωνίες και η κινητή ευρυζωνικότητα ως μοχλοί οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης»

 Οι κινητές επικοινωνίες και η κινητή ευρυζωνικότητα ως μοχλοί οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, ήταν το θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Μαρίας Αντωνίου, η οποία είναι Μέλος της.

 

Στην παρέμβασή της η Μαρία Αντωνίου ανέφερε πως τα δίκτυα κινητών τηλεπικοινωνιών και εκσυγχρονίζονται και δημιουργούν ευκαιρίες ανάπτυξης και κυρίως αλλάζουνε τον τρόπο ζωής μας, ενώ αποτελούν βασικό πυλώνα στο αναπτυξιακό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αριθμοί όμως και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν δυστυχώς ότι και στον τομέα αυτό η Ελλάδα υπολείπεται του μέσου όρου των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης, ενώ το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τροφοδότες επιστημόνων και μηχανικών στη ψηφιακή τεχνολογία.

 

Η Μαρία Αντωνίου σημείωσε στη συνέχεια πως για τη Νέα Δημοκρατία ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πρωτίστως θέμα επιβίωσης της χώρας και δευτερευόντως θέμα ανάπτυξης. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να συγκλίνει ψηφιακά και να πλησιάσει τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών. Όσο καθυστερούμε χάνουμε ευκαιρίες. Προϋπόθεση για την σύγκληση ατή και η εθνική στρατηγική ψηφιακής ανάπτυξης και η απλοποίηση εφαρμογής ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα επιταχύνει τις εξελίξεις αλλά και η άρση των στρεβλώσεων.

 

Κλείνοντας την τοποθέτησή της τόνισε ότι το ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε στα  πανεπιστήμια είναι καλό αρκεί να το αφήσουμε να λειτουργήσει. Να μην έχουμε φαινόμενα βίας, που συνηθίζονται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα τον τελευταίο καιρό και να αφήσουμε τους ακαδημαϊκούς απερίσπαστους στο έργο τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Στην εκδήλωση του Συλλόγου των Καστοριανών της Αθήνας ο Ζήσης Τζηκαλάγιας

Στην εκδήλωση του Συλλόγου των Καστοριανών της Αθήνας ο Ζήσης Τζηκαλάγιας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ματαίωση παρελάσεων και εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ματαίωση παρελάσεων και εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της…

Ολυμπία Τελιγιορίδου – Σταύρος Αραχωβίτης: «Εκτός της ενίσχυσης ζωοτροφών μένουν πολλοί κτηνοτρόφοι της χώρας»

Ερώτηση προς το ΥΠΑΑΤ κατέθεσαν η Αν. Τομεάρχης και ο Τομεάρχης Αγροτικής…

Απαγόρευση Αλιείας στη Λίμνη της Καστοριάς, στα Λιμνοφράγματα και στον Αλιάκμονα ποταμό για την Προστασία της Αναπαραγωγής των Ιχθύων από 28-04-21 έως κα 11-06-21

  Απαγόρευση Αλιείας  στη Λίμνη της Καστοριάς, στα Λιμνοφράγματα και στον Αλιάκμονα…

Εκδήλωση στα Γρεβενά για τον αγροδιατροφικό τομέα

Εκδήλωση στα Γρεβενά για τον αγροδιατροφικό τομέα

Έτος υλοποίησης έργων το 2022 για τον Δήμο Καστοριάς

Έτος υλοποίησης έργων το 2022 για τον Δήμο Καστοριάς

«Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης των ατόμων με αναπηρία>>

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Καθαρισμός χόρτων στον περιαστικό ιστό της Λίμνης Καστοριάς

Καθαρισμός χόρτων στον περιαστικό ιστό της Λίμνης Καστοριάς