Το 6ο Περιφερειακό της Καρδιολογικό Συνέδριο πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο διάστημα 13-15 Νοεμβρίου 2015, στην Καστοριά, υπό την αιγίδα του Δήμου Καστοριάς και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τον Ιατρικό Σύλλογο.

Ανάμεσα στους στόχους του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση, των Καρδιολόγων και των Ιατρών όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τη θεραπευτική αντιμετώπιση των καρδιοαγγειακών νοσημάτων για τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο της Καρδιολογίας.

Στο συνέδριο θα αναπτυχτούν, από εγνωσμένου κύρους Έλληνες Καρδιολόγους, μέσα από διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια, θέματα από όλο το φάσμα των καρδιοαγγειακών νοσημάτων.

Παράλληλα με το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου (Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ξενοδοχείο ΛΗΜΝΑΙΟ), η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία πραγματοποιεί ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις πρόληψης υγείας για τους πολίτες σε κάθε πόλη που πραγματοποιεί τα Περιφερειακά της Συνέδρια.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου (ώρες 18.00-20.00μ.μ.), στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί από ιατρούς ενημέρωση των πολιτών της Καστοριάς για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και τους παράγοντες κινδύνου, ενώ ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Πώς θα αποφύγουμε το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου».

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου (ώρες 10.30-13.30μ.μ.) στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (πρώην Νομαρχία) πολίτες, μέλη του Αστυνομικού και Πυροσβεστικού Σώματος, σύλλογοι και φορείς της πόλης, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν Πιστοποιημένο Σεμινάριο στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Η. Κανέλλο, Τοπικό Δημοτικό Σύμβουλο Καστοριάς, τηλ.: 6937 144525).

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Αναλυτικά η πρόσκληση του Δήμου Καστοριάς έχει ως εξής:

Ο Δήμος Καστοριάς και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με αφορμή το Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της ΕΚΕ στην Καστοριά (13-15 Νοεμβρίου 2015) σας προσκαλούν σε Ενημερωτικές Ομιλίες και Δράσεις Πρόληψης Υγείας για Πολίτες, Φορείς και Συλλόγους της πόλης.

Συγκεκριμένα:

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ώρες 18:00-20:30μ.μ. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Ενημερωτικές Ομιλίες για το κοινό σχετικά με την πρόληψη από τις καρδιαγγειακές παθήσεις (Κάπνισμα, Αρτηριακή Υπέρταση, Υπερλιπιδαιμία, Διαβήτης, Μεταβολικό Σύνδρομο) και Διάλεξη του Προέδρου της ΕΚΕ κ. Στέφανου Φούσα με θέμα: «Πώς θα αποφύγουμε το οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου».

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, ώρα 10:30-13.30μ.μ.

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (πρώην Νομαρχία)

Δωρεάν Πιστοποιημένη Εκπαίδευση πολιτών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (Δημοτικοί Υπάλληλοι, Μέλη Αστυνομικής Διεύθυνσης και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Σύλλογοι και φορείς). Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…